Въпрос относно приема

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

shefat
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Въпрос относно приема

Мнение от shefat »

Искам да попитам дали оценка 4.35 на Математика II би била достатъчна за Информационни Системи и как стоят нещата с второ класиране ? Благодаря предварително за отговорите !
spiderman
В началото бе словото
Курс: първи

Re: Въпрос относно приема

Мнение от spiderman »

4,35 предполагам стига за ИС, но те съветвам да се постараеш за повече. Има доста време до редовния изпит, подготви се добре. Всичките специалности са силно математически ориентирани, така че дори да влезеш с 4,35 ще ти е зор после. Повечето от тези с по-ниските оценки отпадат с времето, но не поради нещо друго, а поради липса на мотивация (просто такава оценка на изпита почти сигурно го показва), макар че има изключения.
Ще ти кажа, нещо което предполагам ще чуеш и от други. Изпита ти е най-малкия проблем - да изкараш първи и втори курс е нещо далеч по-сериозно. Не е като в училище :).
Може би е добре и да те предупредя, че образованието във ФМИ, не те прави програмист (както мои колеги си мислеха в началото, но се разочароваха), макар че може да ти даде някои основи. (Не ме разбирай погрешно. Всичко е на ниво.) Ценното във ФМИ са най-вече математическите дисциплини, които освен че имат голямо приложение в много програмни продукти, могат да ти осигурят и добре платена работа, не само в сферата на ИТ, но и във финансите, застраховането (актюерство), инженерната дейност... и т.н. (научната работа (разбирай развитието на математическата теория) я изключвам, защото поне у нас заплащането и не е на ниво).
Просто си помисли имаш ли мотивацията, за тези неща.
Успех!
shefat
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от shefat »

Мерси за изчерпателния отговор.Аз съм не съм от хората,които математиката им върви по мед и масло.Всички знания до сега съм ги постигнал с труд и доста "зубрене",а и съм твърдо решен да се занимавам в сферата на информационните технологии.Ще се опитам да изкарам по-висока оценка за да може да си подсигуря бъдещата работа :cheers: :D
vaskooo
От дъжд на вятър

Мнение от vaskooo »

в ИС ще влезеш, но имай предвид че под половината завършат ФМИ. Хора с 5.50 на изпита с учене понякога едва едва си взимат математиките :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”