8 кредита, 120 часа?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
8 кредита, 120 часа?
Здравейте. Гледах че трябва да направя 8 кредита от сип-овете, а тези 2 сип-а които мисля да избера(те общо ми дават 8 кредита) събрани излизат 90 часа и не покриват 120те часа, които пише че трябва да се направят за първи семестър. Това значи ли че независимо от 8 кредита които ще направя от 2та сипа, трябва да пиша още един сип за да станат общо 120 часа?
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: 8 кредита, 120 часа?
В университета няма такова понятие сип,избираем предмет ли имаш в предвид,факултативен ли? Тези 120 часа само за избираеми ли са или за факултативни,малко ти е неясен въпросът.Иначе и да избереш повече предмети няма проблем,просто гледай да си покриеш кредитите.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има някакво ново решение на Ректорски съвет или на АС, че 1 кредит е 15 ч.л., а не 10 ч.л., както е било досега. Важи от тази учебна година. 
Into the endless we ride... 
- ceco_sim
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ
- Курс: трети
Това е малоумно! Не може само по часове да се определят кредитите! Още повече, че по 15 ч.л. за 1 кредит излизат 450 часа на семестър за 30 кредита или 30 часа на седмица, т.е. по 6 часа на ден. Това да не е забавачка или училище? Университета е място за самостоятелно учене! В момента съм Еразъм в Швейцария и тук за да покриеш 30 кредита ти трябват към 20 часа на седмица, като имаш да пишеш домашни и курсови. При нас системата се изражда до ходене на лекции от сутрин до вечер, без време за усвояване на материала.....alter ego написа:Има някакво ново решение на Ректорски съвет или на АС, че 1 кредит е 15 ч.л., а не 10 ч.л., както е било досега. Важи от тази учебна година.