геология или туризъм

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Bagpipe
От дъжд на вятър

Мнение от Bagpipe »

Явно не те влече това, което учиш в момента...или поне не достатъчно.
Много пъти съм драскала в този форум това, че ако си достатъчно добър специалист в дадена област и имаш хъс да пробиеш..място ще си намериш винаги.

Туризмът със сигурност е по-обширна специалност, която ти дава възможността да наблягаш на различни предмити, а те от своя страна балансират инетресът ти към тази специалност - т.е. нещо те кефи, друго по-малко и т.н. Докато геологията си е теясно специализирана, до колкото съм запозната.

Аз уча Регионално Развитие и Политика...и имам бегъл поглед в/у специалностите на ГГФ; всяка една със сигурност си заслужава.

It's up to you...дет се вика :wink:
http://www.gea.uni-sofia.bg
ГГФ рулз :D
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Ако те влече, в никакъв случай не напускай. Това е ужасно перспективна специалност. Те първа ще се провеждат проучвания за източници на петрол и други находища, има много проблеми с движенията на земните пластове и така нататък. Преместването ти в туризъм ще бъде голяма грешка. Повярвай ми - в чужбина ще си намериш работа ужасно лесто, защото има малко специалисти в тази област!Освен това ще си загубиш една година. Само искам да ти кажа, че един път разглеждат едни американски обяви за работа:на първо място бяха геолози!(само да спомена, че след твоята беше моята специалност по търсене :oops: )Успех и умната
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
десита
В началото бе словото

Мнение от десита »

не прави глупости,стой си на дупето!не си мисли че като запишеш туризъм и всички врати се отварят пред теб.Верно че сега започва да се развива в България и че бързо можеш да започенш работа, но или като сервитьорка или като барманка(не споменавам камериерка,защото предполагам че говориш поне два езика).Трябва да имаш опит за да се идигнеш до хубавите местенца.А и не забравяй, че в 99% е сезонна работа.
Жрецът на Болката
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Жрецът на Болката »

хаха то сервитьор-барман може да почнеш и без нищо да си учил
Solly_
В началото бе словото

Мнение от Solly_ »

Bagpipe написа:Явно не те влече това, което учиш в момента...или поне не достатъчно.
Много пъти съм драскала в този форум това, че ако си достатъчно добър специалист в дадена област и имаш хъс да пробиеш..място ще си намериш винаги.

Туризмът със сигурност е по-обширна специалност, която ти дава възможността да наблягаш на различни предмити, а те от своя страна балансират инетресът ти към тази специалност - т.е. нещо те кефи, друго по-малко и т.н. Докато геологията си е теясно специализирана, до колкото съм запозната.

Аз уча Регионално Развитие и Политика...и имам бегъл поглед в/у специалностите на ГГФ; всяка една със сигурност си заслужава.

It's up to you...дет се вика :wink:
Аз съм География 2ри курс...ти си РРП 1ви курс...какво ще ме посъветваш, да запиша ли РРП като втора специалност или просто като магистратура, защото я има същата...май магистратурата е по-добрия вариант...
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

andi123, много ми се иска да ти дам адекватен съвет, но нещата са твърде сложни за да може да се отговори еднозначно. на мен майка ми е геолог, така че мога да ти кажа, че ако решиш със сигурност можеш да си намериш работа като геолог, не е проблем и за жена (макар че уж специалноста се води повече за мъже). проблемът е че в преобладаващия брой случай ако го работиш в българия ще трябва да е държавна работа - напр. в БАН, което носи известни негативи, сигурно разбираш какво имам предвид:)... но пък е сигурна работа, не сезонна както в туризма, където са на принципа "Ден година храни", ама ако не успееш да се уредиш на добро място можеш цяла година и гладна да си стоиш... а и за геолози в чужбина също има много възможности, и в европа и в щатите, най-малкото защото специалистите и ентусиастите са малко. туризъм в крайна сметка винаги можеш да запишеш като второ висше, ако много държиш, предполагам дори че част от изпитите ви ще се припокрият... желая ти успех, каквото и да решиш :thumbright:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Приятелката ми учи туризъм :lol:
Astral in da house...
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Мн й харесва и е доволна.1вият семестър го мина с 6.00 8) :lol:
Astral in da house...
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

А самият автор няма ли в крайна сметка да каже какво е решил? :)
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”