Кандидатстване е два ВУЗ-а

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Bachvarov
В началото бе словото
Специалност: Още никаква
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Кандидатстване е два ВУЗ-а

Мнение от Bachvarov »

Здравейте,

Кандидатствам в ТУ и СУ едновременно. Имам по-голямо желание да уча в СУ, но сроковете за записване се разминават. Ако се запиша първо в ТУ, ми взимат дипломата. После ако се окаже, че съм приет и в СУ може ли да си изтегля документите от ТУ и да ги подам в СУ.

Мерси предварително.
stillgar
В началото бе словото
Специалност: математика

Re: Кандидатстване е два ВУЗ-а

Мнение от stillgar »

Това, че са те приели в ТУ, не значи, че са те заробили. В момента, в който излезе класирането в СУ, трябва по-най-бързия начин да изтърчиш в ТУ в съответния факултет, в който си приет, да подадеш молба до ректора да бъдеш освободен и да ти върнат дипломата, и да върнеш всички официални документи, които са ти издали от ТУ. Справка - правилника за прием в ТУ. Тънкостта се крие в това да ти върнат дипломата, преди да е изтекъл крайният срок за записване в СУ - 3-4 дни от датата на обявяване на класирането...
Аватар
Yoana.T
От дъжд на вятър

Мнение от Yoana.T »

Кандидат-студент от миналата година, записал се в ТУ :
kandidatstudenta написа:А на хората, които викаха, че нямало да ми върнат дипломата...ами върнаха ми я и то още като отидох сутринта. По-малко от час отне цялата процедура. Също ми върнаха всичките пари :) . Само притеснявахте хората с тоя негативизъм...
Така че спокойно, ще си получиш навреме и дипломата, и семестриалната такса : )
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
Аватар
thebeliever
В началото бе словото

Мнение от thebeliever »

И аз съм в същото положение само че в УНСС и СУ, имам по-голямо желание за СУ, обаче не знам дали ще ме приемат, пък в УНСС ми е сигурно. Значи записвам се, плащам таксата и после без проблем мога да си получа дипломата и парите обратно? Говорих с едно момиче и тя каза, че връщали 90% от семестриалната такса, така ли е?
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от silverdream »

Оф а аз съм така, само че с ПУ и СУ, ама на мен няма да ми върнат семестриалната такса, ако се запиша и после се откажа.
Българска филология I курс
PoliG
В началото бе словото

Мнение от PoliG »

И аз съм така със СУ и УНСС, ама доста ме притеснява дали ще ми върнат дипломата от УНСС навреме, за да се запиша тук.
Suzie
В началото бе словото

Мнение от Suzie »

да,в УНСС връщат ли парите и дипломата и в какъв срок ?
When all else fails, we don't.
Аватар
splendour
В началото бе словото

Мнение от splendour »

ВТ дали ще я върнат на няколко часа.. че съм от Добрич и не мога да обикалям България 20 пъти
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Suzie написа:да,в УНСС връщат ли парите и дипломата и в какъв срок ?
Парите знам,че не ги връщат..
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
castaway_
В началото бе словото

Мнение от castaway_ »

Sols написа:
Suzie написа:да,в УНСС връщат ли парите и дипломата и в какъв срок ?
Парите знам,че не ги връщат..
И аз съм със същата дилема. Дипломата, все ще трябва да я върнат. Пък парите.. най-много да се сбогуваме с 277лв. :) Това e вариантът :D
"Не се страхувай да признаеш, че не си съвършен. Това е тънката нишка, която ни свързва всички заедно."
Suzie
В началото бе словото

Мнение от Suzie »

Е,ама разбира се..защо да ги връщат,даже може и още да поискат за това, че си се отписал |(
When all else fails, we don't.
shokoladeno meche
В началото бе словото
Специалност: компютърни науки

Мнение от shokoladeno meche »

Аз съм приета в РУ, но много искам в СУ, обаче трябва да изчакам. Междувременно трябва да спазя сроковете и се запиша и платя в РЕ, а после според техния правилник не връщат таксата обратно, ако реша да се отпиша. Но няма как... Заради СУ си струва, така ли е?
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

shokoladeno meche написа:Аз съм приета в РУ, но много искам в СУ, обаче трябва да изчакам. Междувременно трябва да спазя сроковете и се запиша и платя в РЕ, а после според техния правилник не връщат таксата обратно, ако реша да се отпиша. Но няма как... Заради СУ си струва, така ли е?
Да не си русенка? ^^
Аз вчера говорих с една мацка точно заради това, ударихме си една фейсбукодискусия по въпроса с РУ.

Освен това в Русенския се циганят и не връщат внесената такса, дори и да се отпише преди началото на семестъра...
останалите университети връщат 90 до 100 процента от внесената сума, ама тук са специални
Ох, ами не знам. Имам седмица да си поблъскам главата, въпреки че си искам СУ-то..

---
МИ къде спат разтропаните майки с достъп до медии?
Що не сте направили протест?

Кои? За кое?
За русенски ли?

---
мхм

Аз вчера го разбрах като им излезе класирането, не кандидатствам там, една приятелка ми каза. Такава им била политиката на университета. Един вид сам си решаваш дали да се запишеш на сигурно и в случай, че те приемат и на друго място и успееш да си изтеглиш дипломата овреме, изгаряш с една семестриална такса.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

На бунт срещу заплащането на семестриална такса без да си присъствал дори на един ден обучение! В темата за КСК2012 ФМИ също говореха за Варненския ТУ, където също не връщат нищо.
Изображение

Изображение
Аватар
Aleksandyr
В началото бе словото

Мнение от Aleksandyr »

То не е само там в Пловдивския и ВТУ също е така.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”