Един,надявам се,МНОГО ЦЕНЕН СЪВЕТ

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

AmorFATI
В началото бе словото
Специалност: Уча за капитан на подводница

Един,надявам се,МНОГО ЦЕНЕН СЪВЕТ

Мнение от AmorFATI »

Благодарско на всеки,който се отзове! :wink:
Трябва ми спешен съвет,за това кой университет да избера като втори вариант за кандидстване.Първият е ясен-СУ ПРАВО,при което вариантът за Югозападния отпада,защото там изпита по история е в същия ден в който е и в СУ.И в момента се колебая между Великотърсновския и Пловдивския-пак ПРАВО.Относно СУ,гледах минималния бал миналата година 24,84 мисля,че беше,което е напълно в моите възможности(матура 5.00 по Бг и 5.20 по история) и се готвя нанапълни обороти :salute:
ВСЕКИ СЪВЕТ МИ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ,СМЯТАМ ЧЕ ТУКА МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ ГО ДАДЕ :?: :)
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Един,надявам се,МНОГО ЦЕНЕН СЪВЕТ

Мнение от Ангел »

Съвет: научи се да пишеш грамотно, прегледно и кохерентно.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
AmorFATI
В началото бе словото

Мнение от AmorFATI »

Ангел написа:Съвет: научи се да пишеш грамотно, прегледно и кохерентно.
:salute: ОК,ако това е законът или божията ти заповед,която трябва да не нарушам за да ме благоволиш и дариш с чудото наречено СЪВЕТ.....ТАКА ДА БЪДЕ :salute: Били ме посъветвал или има някое друго неписано правило,което не съм спазил?
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Съветът ми е точно и само това: съвет. Доброволен и добронамерен. Следването му, вероятно, би ти било полезно, независимо накъде се ориентираш. Според мен е подходяща отправна точка.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
AmorFATI
В началото бе словото

Мнение от AmorFATI »

Ангел написа:Съветът ми е точно и само това: съвет. Доброволен и добронамерен. Следването му, вероятно, би ти било полезно, независимо накъде се ориентираш. Според мен е подходяща отправна точка.
Така го и приемам ;) .Според мене е хубаво да оставим въпроса за грамотността и да се съсредоточим върху така бленувания съвет :D Какво ще кажеш?
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от silverdream »

Моя съвет е да се разтърсиш и да видиш учебните програми за всички семестри и на двата университета и тогава да си прецениш кое те устройва повече. Предполагам в сайтовете ги има. Аз съм гледала в сайта на ПУ за психология (и добре, че погледнах...) сигурно и за право ще има
Българска филология I курс
AmorFATI
В началото бе словото

Мнение от AmorFATI »

silverdream написа:Моя съвет е да се разтърсиш и да видиш учебните програми за всички семестри и на двата университета и тогава да си прецениш кое те устройва повече. Предполагам в сайтовете ги има. Аз съм гледала в сайта на ПУ за психология (и добре, че погледнах...) сигурно и за право ще има
Гледах ги програмите мисълта ми беше друга обаче.Ще се спра на университета,който има някакъв що годе престиж :D и реализацията ти след това е сигурна,разбира се в комбинация с желанието ми да успея.Чух се с братовчедка ми,която учи право в ЮЗУ и ми каза,че там била плъзнала корупция и всичко става с кеш,за ВТУ ми каза,че не била чувала хубави неща,а за ПУ сподели,че нищо незнае.Предполагам,че има хора от СУ,които освен него са се пробвали като резервен вариант в някой др. ВУЗ и затова съм я направил тази тема.Някой да сподели какви са му впечатленията за останалите университети(ПУ И ВТУ).А и смятам,че по качествен съвет щe получа от хора във СУ вместо да ходя и да питам по форумите на Пловдивския и Великотърновския..............
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Ако искаш да направиш избор за ВУЗ, основан на престиж, просто погледни рейтинговата класация на университетите от тази година: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... _b_lgariya ,която показва, че в професионално направление право челните две места са заети от СУ и УНСС :wink:
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от silverdream »

Аз лично като цяло чувам по-добри отзиви за ВТУ от колкото за ПУ, не говоря специално за право, а по принцип.
Българска филология I курс
AmorFATI
В началото бе словото

Мнение от AmorFATI »

Faith_no_more написа:Ако искаш да направиш избор за ВУЗ, основан на престиж, просто погледни рейтинговата класация на университетите от тази година: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... _b_lgariya ,която показва, че в професионално направление право челните две места са заети от СУ и УНСС :wink:
Може ли да и се вярва на тази класация?В УНСС право?
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Добре де, кандидатствай и на трите места (СУ, ВТУ и ПУ) па като излезe класирането му мисли. Може и никъде да не те вземат, кво се тръскаш отсега :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Faith_no_more написа:Ако искаш да направиш избор за ВУЗ, основан на престиж, просто погледни рейтинговата класация на университетите от тази година: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... _b_lgariya ,която показва, че в професионално направление право челните две места са заети от СУ и УНСС :wink:

моля те, гледай всичко друго, но не и тази смешна класация.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Защо да е смешна класацията?
alminatora
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от alminatora »

Crippled Alice написа:

моля те, гледай всичко друго, но не и тази смешна класация.
Защо?
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Защото не смятам, че е обективна.
За кандидатстване - кандидатствай навсякъде, пък като те приемат - тогава се чуди къде да записваш.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”