Търсех информация за кандидатстването и попаднах на това:
"§ 7. Молби от неприети кандидати: кръгли сираци (до 25-годишна възраст), инвалиди с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто, военноинвалиди, майки с три и повече деца, както и близнаци в случаите, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление в Софийския университет и един от тях е приет за студент се отправят до Ректора в срок до 17 август. В тези случаи кандидатите трябва да са положили успешно кандидатстудентските изпити или съгласно чл. 1, ал. (2) от настоящия Правилник. В рамките на утвърдените места за прием на студенти, на тези кандидати се предлага да се запишат в специалност, за която имат състезателен бал равен или близък до бала на последния класирал се в специалността кандидат."
Ако може да ми изясните с какво точно ми помага това като имам над 70% инвалидност. Също и какви документи се изискват и къде(кога) трябва да се предадат. Абсолютно нищо не можах да намеря в интернет отностно този въпрос.
Кандидат-студент с инвалидност
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- annincee
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
Re: Кандидат-студент с инвалидност
Това означава,че се явяваш на редовни изпити,полагаш ги,но трябва да подадеш молба до 17.08 до Ректора.В смисъл това е така нареченото "предимство",което ползваш като лице с увреждане и установен процент на инвалидност. 
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
-
Анн
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Въпросът ми е за какво точно се подават тези молби. Според правилника всеки университет решава сам за себе си дали ще има и какво да са облекченията при кандидатсване. В сайта на СУ нищо не можах да намеря. Ако може някой да ми отговори ,а не просто да ми обясни колко глупав ми е въпроса, ще съм му признателен.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Облекченията при инвалидност над 70 % е освобождаване от такси за самите изпити. Паралелно с това при некласиране има някакви условия, според които участваш извън самото класиране. Когато отиваш да се запишеш за изпитите носи документи и всичко необходимо и ще ти разяснят как стоят нещата
Успех!
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)