[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
outlander
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

[КСК 2012] Английски език

Мнение от outlander »

Стана ми интересно защо няма тема за англисйкия :) Как върви подготовката ?
По колко грешки правите на примерните тестове от 5-те книжки. До момента под 10-15 грешки не падам на теста (почти всичките са ми на error-a ) диктовките също до към 5 грешки правя , а това хич не ме устройва понеже желанията са ми Скандинавистика , Японистика и Китаистика и ми трябва оценка над 5.50 , а с тези резултати не виждам как ще успея . Хора ,които са държали изпита ако може да споделят с колко грешки са започнали и колко са успели да се подобрят.
Скандинавистиката ми е на първо място понеже имам особено влечение към тези страни ,но там май трябва да се боря за 6.00 , което е ...хмм не много лесно :D Чудя се за тея няколко месеца какви са ми шансовете да стигна до необходимото ниво :roll:
Mrynoriette
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Mrynoriette »

Ами наблягай повече на английския и ще се справиш, защото от теб реално зависи всичко. За диктовките - чети, слушай и пиши повече на англ. Сигурно много пъти са ти го казвали, но наистина е полезно. Между другото освен тези 5 книжки има и разни по-стари, но форматът е същия, ако можеш да си ги намериш от някъде ще са ти полезни за упражнение. Също така може да правиш и упражнения за CAE и CPE - от тези, които наподобяват изпита. В интернет е пълно с такива =) Мисля, че ще ти е от полза да си намериш някоя граматика, ако все още не си - пак в интернет има някои от най-добрите ( не е нужно да си хвърляш парите ) и да си я четеш.
Ако си от София бих ти препоръчала има разни курсове по англ. организирани от преподаватели в СУ - има такива, които са за есета, за 5-те книжки (предполагам това няма да ти свърши много работа след като си ги решаваш самостоятелно), но има и такива курсове, където се правят тестове, които не са давани досега. Ходих на един подобен и ми беше много полезен. Успех! =)
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Smile_ »

Ами аз като се готвех правих повече грешки,а на изпита противно на очакванията ми, намаляха.Изпитът не е страшен,просто си прави книжките.Обръщай им голямо внимание,ако не ходиш на уроци, намери си някого да ти диктува и да ти проверява съчиненията и толкова.Често се случва вкъщи нещата да са едни,а на изпита,съвсем други.Наистина старите книжки ще са ти от голяма полза.Те са по-трудни от сегашните и ще е хубаво да ги видиш и тях.
Ако те интересува др,относно самия изпит какво е имало и пр.,питай,а и можеш да видиш темата от мин.год.Там са написани отг. на всеки компонент.
Успех! ;)
Само добродетелността е богатство!
Аватар
reckless
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от reckless »

Аз също съм с книжките.

Казахте, че е полезно да се правят упражнения и за CAE и CPE. Това важи ли и за TOEFL? Защото са малко по-различни формати, но пак се тренират reading, listening и writing. ^^
So I wanna live in a wooden house,
I wanna live life, always be true,
I wanna live life, and be good to you,
I wanna fly, and never come down,
And I live my life, and have friends around.

We never change, do we?
We never learn, do we?
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Просто правете всякакви упражнения (четене, слушане, писане, граматика), няма да ви навредят.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аз ли съм
В началото бе словото

Мнение от Аз ли съм »

reckless написа:Аз също съм с книжките.
Кои са тези книжки ?
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аз ли съм
В началото бе словото

Мнение от Аз ли съм »

Благодаря. Също да попитам, изпита по англ. в СУ , за всички специалности ли е един и същ формат ?
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Провежда се един изпит. Т.е. - да, един и същ формат независимо от специалността.
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

Да попитам за формирането на бала ако държа матура по чужда език ще ми се вземеСАМО оценката от нея не от дипломата нали ? Така поне разбрах от сайта. Разколебах се понеже приятели ми обясняваха ,че просто матурата се прибавяла към оценките от училище и се образувала една обща което ме dafuq-на :lol: :scratch:
В училище нямам през всичките години 6ци , та ако не се взима само матурата , ще се наложи да държа повишителни изпити :x
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Ако матурата ти е чужд език, се взима само тя вместо другата оценка от дипломата.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
mickey_m
В началото бе словото

Мнение от mickey_m »

Ох, и аз ги правя тестовете от книжките, диктовки си правя, есета... На тестовата част правя 8-10 грешки и то глупави... Иначе и аз искам да уча скандинавистика и то страшно много, пък да видим какво ще стане в крайна сметка :)
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

Хмм , ми дано сме колеги от догодина :) Имам и някакъв напредък, на тестовата част вече и аз правя около 8-10 грешки , но диктовките пак си правя ~5 грешки , а пък есетата още не съм ги почнал даже :shock: И грешките ми разбира се са главно на error identification 5-8 точки губя от там. Cloze теста и парафразите правя и на 2-та между 1-2 грешки докато Reading съм спрял да правя понеже там правя 0-1 грешки , пък е доста уморителен :D
Общо взето съм малко по оптимистично настроен вече :D Не изглежда чак толкова невъзможна задача изпита :geek:
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Нека това не ви успокоява, но миналата година (КСК 2011) изпитът беше на ниво матура. Поне според мен.. :scratch:
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

:shock: Сериозно ли ? Значи сравнение с книжките е бил доста по лесен ? :roll: Защото правя и пробни матури и там съм за 5.90 - 6.00 :D
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”