Испански език и география...
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- ProvideR
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Испански език и география...
Тази година ще кандидатствам с испански език и география и ще Ви помоля да ме посъветвате за специалности или да ми дадете съвети за изпита по испански какво трябва и какво не трябва да правя... абе всичко що се сетите !!! Мерси предварително !!!
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Значи с испански освен за изброените филологии можеш да кандидатсваш и за Арабистика ,Иранистика,Китаистика,Японистика,Арменска филология,Унгарска филология,новогръцка филолгия,Румънска филология,Тюркология,Библиотечно-информационни дейности,но за Публичната администрация ти трябва английски или история.С Георафия можеш да влезеш и История и География и Геология ако не греша.
Що се отнася до изпита по испански ,мина доста време откато кандидатсвах и не знам каква е програмата за изпита в момента !
Но това което мога да те посъветвам е да наблегнеш на диктовките,от граматическа гледна точка - употреба на Subjuntivo и много обичат също да дават употреба на идиоматични изрази/ при тях нещата са наистина доста объркващи ако не знеш точното значение/ ! Обърни внимание също и на последния компонент, който би трябвало да е свързан с писане на есе или преразказ / не знам точно
там също режат много точки от общия сбор /. За компонента с разбирането на текст при четене, много си зависи от това какъв текст ще ти се падне,но общо взето не са много трудни.
И едно от най-важните неща
за да се справиш успешно трябва да свикнеш да решаваш компонентите от изпита за време,защото на изпита всичко се прави за определено време и ако не се вместиш във времето,става лошо за тебе но общо взето предвиденото време за всеки компонент стига ако не се мотаеш много !!!
Що се отнася до изпита по испански ,мина доста време откато кандидатсвах и не знам каква е програмата за изпита в момента !
Но това което мога да те посъветвам е да наблегнеш на диктовките,от граматическа гледна точка - употреба на Subjuntivo и много обичат също да дават употреба на идиоматични изрази/ при тях нещата са наистина доста объркващи ако не знеш точното значение/ ! Обърни внимание също и на последния компонент, който би трябвало да е свързан с писане на есе или преразказ / не знам точно
И едно от най-важните неща
Като птичка в небесата