Испански език и география...

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
ProvideR
В началото бе словото
Обратна връзка:

Испански език и география...

Мнение от ProvideR »

Тази година ще кандидатствам с испански език и география и ще Ви помоля да ме посъветвате за специалности или да ми дадете съвети за изпита по испански какво трябва и какво не трябва да правя... абе всичко що се сетите !!! Мерси предварително !!!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

С испански и география - туризъм, РРП или география, но без профилиран език. За изпита по география виж съответната тема тук.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

само с испански - ФКНФ - испанска, португалска, класическа филология. С испански можеш и психология, философия, политология, мисля, че и публична администрация. За географията са ти казали вече :)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Значи с испански освен за изброените филологии можеш да кандидатсваш и за Арабистика ,Иранистика,Китаистика,Японистика,Арменска филология,Унгарска филология,новогръцка филолгия,Румънска филология,Тюркология,Библиотечно-информационни дейности,но за Публичната администрация ти трябва английски или история.С Георафия можеш да влезеш и История и География и Геология ако не греша.
Що се отнася до изпита по испански ,мина доста време откато кандидатсвах и не знам каква е програмата за изпита в момента !
Но това което мога да те посъветвам е да наблегнеш на диктовките,от граматическа гледна точка - употреба на Subjuntivo и много обичат също да дават употреба на идиоматични изрази/ при тях нещата са наистина доста объркващи ако не знеш точното значение/ ! Обърни внимание също и на последния компонент, който би трябвало да е свързан с писане на есе или преразказ / не знам точно :roll: :arrow: там също режат много точки от общия сбор /. За компонента с разбирането на текст при четене, много си зависи от това какъв текст ще ти се падне,но общо взето не са много трудни.
И едно от най-важните неща :arrow: за да се справиш успешно трябва да свикнеш да решаваш компонентите от изпита за време,защото на изпита всичко се прави за определено време и ако не се вместиш във времето,става лошо за тебе но общо взето предвиденото време за всеки компонент стига ако не се мотаеш много !!!
Като птичка в небесата :)
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”