Въпрос за стипендия

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

ronaldomanekena
В началото бе словото

Въпрос за стипендия

Мнение от ronaldomanekena »

Искам да попитам някой ,който е запознат следното.Аз съм 1ви курс 1ви семестър ако имам успех над 4 ще мога ли да кандидатствам за стипендия след края на 1вия семестър през февруари.Мисля,че може,но днес четох правилника за стипендиите от ректора и там в една точка пише следното : 3.6 - На студенти в първи семестър,първи курс на образователно-кфаликационна степен " бакалавър " и "магистър " не се отпускат стипендии за успех .
А по надоло пише,че всички могат да участват и в класирането от миналата година си има хора от 1 курс .
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Въпрос за стипендия

Мнение от The Darkness Within »

Стипендията по успех се отпуска поотделно за всеки семестър. За зимния семестър пърокурсниците все още нямате успех в университета, на чиято база да бъдете включени в класациите, затова и нямате право да кандидатствате. В началото на летния семестър (март месец някъде) ще има нова кампания за стипендии. Тогава вече ще може да кандидатствате за стипендии на база успеха от зимната сесия.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”