Биотехнологии

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Douce
В началото бе словото

Биотехнологии

Мнение от Douce »

Реших да кандидатствам Биотехнологии в СУ. Моля, кандидатствалите с Биология В СУ да споделят опита си с мен, какво мислят за спецялността?
А, ако може и да отговорят на въпросите ми :D !
Как се учат темите- само от един учебник, дума по дума, от няколко учебника или да се развиват теми?
Каква е разликата с Медицинският университет?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

аз кандидатствах с биология преди 2 години, но съм МБ, бт ми беше второ желание. аз лично учех само от едни учебници - този с пилето а 9ти клас и с едни овце от 10ти. само някои въпроси от екологията от този на шишиньова, защото в другите ги няма. не мисля че е необходимо да си научил нещата дума по дума. аз лично не бях но гледах да спазвам последователността, в която са изложени в учебника. не съм кандидатствала в медицинска, но конспекта е различен, освен това освен тема има и тест с 30 въпроса, като 1,5 от оценката е от теста, а 4,5 от темата поне преди беше така. успех :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Douce
В началото бе словото

Мнение от Douce »

Благодар ти, за информацията Twiggy! По-осведомена съм за МУ, защото първоначално смятах да кандидатствам там, но прецених, че нама да се справя на изпита по химия.
Сега съм под доста голамо напрежение, защото разгледах програмата по биология на СУ и темите доста се разминават! Искам да попитам за обема на темата, защото ако уча само от един учебник, струва ми се, че като обем не е достатъчно! Може ли да ми дадеш премер като обем? :cry:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

мога да кажа само по себе си. аз на изпита написах 8 страници някъде (темата беше трансрипция и транслация) но то си зависи от почерка :dontknow: моя е доста дребен и писах по учебника защото знаех че допълнителната информация не носи бонус но ако е грешна се санкционира. имах 5.63 но не съм си гледала после защо. трябва да разпиташ повече хора пробвай във форума на бф bio-bg.net.
моят съвет е да учиш нещо защото наистина го искаш а не защото просто това са те приели имам доста колеги които са в су защото не са ги приели медицина но разликата в специалностите е доста голяма както и в професията след това. :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”