Изпита по ИБДП при Токушев

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Muskusa
В началото бе словото

Изпита по ИБДП при Токушев

Мнение от Muskusa »

Колеги юристи от горните курсове може ли да снесете информация за изпита при Токушев.Интересува ме как протича,дали се заяжда и дали въпросите са два-един от средновековие и един от новата история или всички върпоси от конспекта са смесени и се тегли един.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

пич, Токушев рулира, много е разбран, не се заяжда, гледа да те понасочи дори, ако е на кеф можа да ти даде сам да си избереш въпрос, ако не--теглиш, колко--зависи какво е казал.... но иначе си изисква доста, не че се заяжда, ама трябва да знаеш за какво говориш :wink:
Изображение

Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Не се заяжда? :? Не знам - може би към студентите по МО е по- толерантен...Но с нас се заяждаше и доста при това... :roll: При нас премина така: тегли си всеки 2 въпроса, сядаш и имаш 15 минути да помислиш...Ама може и толкова да не са, защото като свърши с един студент, вика другия поред и така се местят хората с 1 място напред. :? Мен това ме притесни, щото искам да си мисля като хората, ама не ми стига времето.Най- важно е какво ще изтеглиш - на мен ми се паднаха кофти въпроси... :oops: Преди мен бая викаше на колегите ми.С мен не беше никак любезен, постоянно ме прекъсваше...Не ме кефи, честно...Имам 4 на тоя изпит.
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Аха, поне ви преподава известен човек- доцент Токушев, който е написал учебника по буржоазно право. Виждам, че в СУ изпитът е устен. Значи при нашата група дойде даскалът и ни даде две теми. В размките на 2 часа трябваше да ги развием писмено.
Преди това си мислех, че изпитът е сравнително лесен. Все пак това е история. Но съвсем не е така. Има много въпроси, които са сходни и лесно можеш да ги объркаш. Добре, че трябваше да учим въпросите до 41 тема- до наследственото буржоазно право.
Бяха скъсани близо 90 човека от 117. Аз имах късмет и изкарах 5. Иначе на тоя изпит всяка оценка над 2 може да се приеме и за отлична! 8)
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
CTaHu
В началото бе словото

Мнение от CTaHu »

got написа:Не се заяжда? :? Не знам - може би към студентите по МО е по- толерантен...Но с нас се заяждаше и доста при това... :roll: При нас ....
И на мен ми се паднаха кофти въпроси при него ..... много се притесних ...особено от процедурата с местенето ... и тотално сгафих при изпитването ... обаче човека си ме пусна е верно с 3 :(,ма поне нямам грижата повече да се мъча с ИБДП ....
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Браво. :) Не се ядосвай, все пак това е Токушев. :lol: Той рядко пише повече от 4.
CTaHu
В началото бе словото

Мнение от CTaHu »

На мен винаги ми е изглеждал печен и свестен човек и сега се убедих,че е така .... ами аз имах и нещастието да попадна сред колежки,които се бяха съдрали да четат и като почнаха с едно рецитиране на учебника ...просто много лош контраст се получи между тях и мен :)
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

Печен и свестен????????
На една колежка от моята група й каза, че Закона за Увеличаване Размера на Държавните Земи изобщо не се отнася към Аграрната Реформа на БЗНС. След което я пита защо си измисля глупости, след като му обясни за отчуждаването на площи над 300 дка. Накрая "Колежке, 3 или наесен?" Гаврата с нашите 2 групи беше пълна. Има и други такива случаи...
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И с нас се държа гадно.Викаше, объркваше хората, заяждаше се...На мен единия от въпросите ми беше за изработване проекта за орган.устав.Аз почнах да говоря, по едно време спрях да се замисля малко...И той вика " Е айде, де!Много набързо го направихте тоя проект..."Хич не чака... :lol: :roll:
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Даа, още една култова реплика. Каза я на поне 5 човека :)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

duh_navodneniq написа:Даа, още една култова реплика. Каза я на поне 5 човека :)
Сериозно? :lol: А аз мислех, че само мен ме е срязал с тоя проект...
CTaHu
В началото бе словото

Мнение от CTaHu »

duh_navodneniq написа:Печен и свестен????????
... Накрая "Колежке, 3 или наесен?" ...
Ми да пич е,щото можеше и да ни скъса и то основателно ... и мен ме пита същото .. познайте какво отговорих :)
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ти би ли скъсал основателно човек, който си знае въпросите? Няма как да знам колко гадни въпроси са се паднали на теб, обаче колежката от примера ми си ги знаеше перфектно и двата, повярвай ми! Пък каквото стана - стана. Важното е, че мина! :)
CTaHu
В началото бе словото

Мнение от CTaHu »

duh_navodneniq написа:...каквото стана - стана. Важното е, че мина! :)
Точно така .. т'ва е най-важното ... :)
Аватар
mimka
В началото бе словото

Мнение от mimka »

Или пък друга култова реплика: "Колежке, много сте пестелива, много...Ама и аз ще съм пестелив в оценката!"
Но важното е, че мина и тоя изпит успешно......
Seeking love!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”