Стани доброволец в "Почети ми"
Модератор: fluffy cloud
Стани доброволец в "Почети ми"
Сдружение „Щастливо дете" и списание "Българска Наука" ( http://nauka.bg ) разработват проект в сферата на неформалното образование с цел разширяване и обогатяване знанията на младежи в неравностойно положение и по-конкретно на незрящи.
Проекта е спечелен по програма "Младежта в действие" дейност "Младежки инициативи" - http://www.youthbg.info
Основна част от проекта е доброволци да прочетат на глас и запишат 20 статии, съобразени с учебния материал и подходящи за младежи от 16 до 18 годишна възраст.
Идеята на проекта „Почети ми" е започната още преди две години от списание "Българска Наука" www.nauka.bg със съдействието на незрящи, които боравят с интернет.
Прочетените статии, ще бъдат записани на 1000 диска (CD), във формат, достъпен за незрящи. CD-тата ще се разпространят в училищата за слепи в София и Варна, в структурите на Съюза на слепите, сред много организации, работещи с деца с подобни проблеми.
Проектът е насочен към подпомагане на децата и младежите с увредено зрение, като, чрез улесняване на достъпа им до подбраните материали, цели приобщаването им към неформалното образование, запознаването им с научна и научно-популярна литература, и в крайна сметка подпомагане на образованието и интеграцията им.
Призоваваме всички, които искат да участват в проекта да пишат тук или да се свържат с нас на имейл admin@nauka.bg
Нека помогнем...участвай в проекта и направи добро!
Повече за проекта: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=12175
Проекта е спечелен по програма "Младежта в действие" дейност "Младежки инициативи" - http://www.youthbg.info
Основна част от проекта е доброволци да прочетат на глас и запишат 20 статии, съобразени с учебния материал и подходящи за младежи от 16 до 18 годишна възраст.
Идеята на проекта „Почети ми" е започната още преди две години от списание "Българска Наука" www.nauka.bg със съдействието на незрящи, които боравят с интернет.
Прочетените статии, ще бъдат записани на 1000 диска (CD), във формат, достъпен за незрящи. CD-тата ще се разпространят в училищата за слепи в София и Варна, в структурите на Съюза на слепите, сред много организации, работещи с деца с подобни проблеми.
Проектът е насочен към подпомагане на децата и младежите с увредено зрение, като, чрез улесняване на достъпа им до подбраните материали, цели приобщаването им към неформалното образование, запознаването им с научна и научно-популярна литература, и в крайна сметка подпомагане на образованието и интеграцията им.
Призоваваме всички, които искат да участват в проекта да пишат тук или да се свържат с нас на имейл admin@nauka.bg
Нека помогнем...участвай в проекта и направи добро!
Повече за проекта: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=12175
- Прикачени файлове
-
- pocheti_mi.jpg
- (59.7 KiB) Not downloaded yet
some days, some nights
some live, some die
in the way of the samurai
some fight, some bleed
sun up to sun down
the sons of a battlecry
some live, some die
some fight, some bleed
sun up to sun down
the sons of a battlecry
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: Стани доброволец в "Почети ми"
Има ли някакви специални изисквания към доброволците?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Предполагам, че изискванията са "отчетлива дикция"...Etiainen написа:Има ли някакви специални изисквания към доброволците?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Как да разбера моята дали е отчетлива 
For a moment your eyes open and you know
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Хаха, добър въпрос... Може би не трябва да имаш говорни дефекти или нещо от рода, освен всичко останало...
И все пак, това са доброволци, не ми се вярва да има суперизисквания.
И все пак, това са доброволци, не ми се вярва да има суперизисквания.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Аз писах и във форума на НБУ, но и тук казвам - включвам се 
-
Villager_Cookie
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Привет,
А всъщност как може да се запишем, за да вземем участие, чрез посочения е-мейл адрес ли? И още нещо, извинявам се за досадното разпитване, ка ще получим обратна връзка за това дали сме приети/избрани и къде, кога и т.н., разгледах, но не видях нищо по въпроса. Програмата ми се струва много интересна, затова разпитвам като клюкарка
А всъщност как може да се запишем, за да вземем участие, чрез посочения е-мейл адрес ли? И още нещо, извинявам се за досадното разпитване, ка ще получим обратна връзка за това дали сме приети/избрани и къде, кога и т.н., разгледах, но не видях нищо по въпроса. Програмата ми се струва много интересна, затова разпитвам като клюкарка
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
И аз писах мейл, получих и отговор, но въпреки това не ми стана особено ясно. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Всеки може да се включи в проекта и да помага в реализацията му както може и колкото може.
Нямаме никакви критерии за доброволците, освен желание.
Проекта е в начален стадии и в момента разпределяме задачите сред доброволците, като все още получаваме запитвания от желаещи да помогнат.
Този месец трябва да се закупи и техника, която е само два микрофона и софтуер, които да спомогнат за удобната работа на участниците.
Идеята на проекта е всеки да си запише в тях това, което иска да се чете. Ние предоставяме софтуер, микрофон и избраните статии от доброволците на хартия и електронен носител, като всеки си изчита в къщи нещата и ни ги предоставя след това на нас и се обработват.
Ако нямате възможност във вас да ги запишете то можем да осигурим такова място.
Пишете свободно на имейл admin@nauka.bg
Поздрави, Росен Теодосеив
Нямаме никакви критерии за доброволците, освен желание.
Проекта е в начален стадии и в момента разпределяме задачите сред доброволците, като все още получаваме запитвания от желаещи да помогнат.
Този месец трябва да се закупи и техника, която е само два микрофона и софтуер, които да спомогнат за удобната работа на участниците.
Идеята на проекта е всеки да си запише в тях това, което иска да се чете. Ние предоставяме софтуер, микрофон и избраните статии от доброволците на хартия и електронен носител, като всеки си изчита в къщи нещата и ни ги предоставя след това на нас и се обработват.
Ако нямате възможност във вас да ги запишете то можем да осигурим такова място.
Пишете свободно на имейл admin@nauka.bg
Поздрави, Росен Теодосеив
some days, some nights
some live, some die
some fight, some bleed
sun up to sun down
the sons of a battlecry
some live, some die
some fight, some bleed
sun up to sun down
the sons of a battlecry
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Да, сега като се порових в Гугъл групата, намерих и статиите.. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.