Две висши едновременно
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
ScarlettOHara
- В началото бе словото
- Специалност: биотехнологии
- Курс: втори
Две висши едновременно
Може би има подобна тема, но нямам време да чета всичко и искам да попитам някой който знае със сигурност. Тази година ще съм втори курс в друг университет, но ми се иска да се явя на приемните изпити по журналистика ( през 2012, разбира се) и ако евентуално ме приемат дали ще мога да уча и двете неща едновременно, като едното е задочно, а другото редовно. Благодаря предварително 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Две висши едновременно
Такъв въпрос не е задаван досега.
Доколкото аз знам, имаш право да запишеш втора специалност след втората година, но само във университета, в който учиш първата. От друга страна в момента университетие доста се "сближават" и се гласува за разменни начала, нещо което може да ти помогне....
Още е рано да мислиш за такива неща, изчакай поне да започне тази учебна година за повече информация. Успех....
Доколкото аз знам, имаш право да запишеш втора специалност след втората година, но само във университета, в който учиш първата. От друга страна в момента университетие доста се "сближават" и се гласува за разменни начала, нещо което може да ти помогне....
Още е рано да мислиш за такива неща, изчакай поне да започне тази учебна година за повече информация. Успех....
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
ScarlettOHara
- В началото бе словото
- Специалност: биотехнологии
Мерси, но проблема е, че специалността ми няма нищо общо с журналистиката ( уча биотехнологии) и едва ли ще стане с разменни начала.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мисля, че единият вариант е поне в единия университет да си платено обучение (или самият университет да е частен).
Някъде натам се върти логиката.
Някъде натам се върти логиката.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Така е Never.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ако другият университет е държавен и дипломата ти е депозирана в него за периода на обучението ти, няма как да стане, защото ако те приемат журналистика в СУ, за да се запишеш също ще трябва да депозираш дипломата си. А тя не може да бъде в две унита едновременно. : )
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Може и в два държавни да учиш едновременно, но не можеш да учиш две специалности по държавна поръчка, т.е. в единия университет трябва задължително да си платено обучение, ако има такова.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
И в този случай ли е задължително втората специалност да е след втори курс, ако е в един университет?