Мога ли да променя желанията си , след като съм ги подал
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Unnamed
- В началото бе словото
Мога ли да променя желанията си , след като съм ги подал
Преди няколко дни пуснах желанията си , но сега размислих ;/ ...Има ли някакъв начин да отида до СУ и да ги променя , докато не е свършил крайният срок (8.07) ,и ако може , трябва ли да плащам такса от 30 лв отново ???
Re: Мога ли да променя желанията си , след като съм ги подал
Мисля, че не е възможно.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- ralitsa.t
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Мисля, че може. Даже на бланката си пишеше, че при последващи подавания на документи (т.е втори път) за истинни се признават вторите.
Е, в такъв случай, съжалявам, че дадох грешна информация.

Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Чл. 21. (1) След срока, определен в чл. 20, ал. (1), не се приемат кандидатстудентски документи.
(2) Не се правят промени и допълнения във вече подадени документи.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- ralitsa.t
- В началото бе словото
Това е след като изтече редовния срок за подаване на документи, в случая не е изтекъл!Георги Герасимов написа:Чл. 21. (1) След срока, определен в чл. 20, ал. (1), не се приемат кандидатстудентски документи.
(2) Не се правят промени и допълнения във вече подадени документи.Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Това е за алинея едно. В случая ни интересува само алинея две.
- yOankaa
- Пишете, о, братя
А възможно ли е да се промени това в някой от офисите в страната ако първите документи са подадени в СУ ?
Tуризъм; 1 курс
C.Ronaldo: Господ ме прати да ви науча как се играе футбол!
Messi: Не е вярно, никого не съм пращал!
C.Ronaldo: Господ ме прати да ви науча как се играе футбол!
Messi: Не е вярно, никого не съм пращал!
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
В твоя случай шансът би трябвало да е още по-малък.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
ralitsa.t написа:Мисля, че може. Даже на бланката си пишеше, че при последващи подавания на документи (т.е втори път) за истинни се признават вторите.
Да, така пише, за съжаление не мога да ти приложа копие на указанията. Според мен това, което каза Светльо е вярно, но ако трябва да сме буквояди и вземем предвид написаното в указанията, може да приемем, че във вече подадени документи не могат да се правят промени. Но ако подадеш нови, те ще имат сила пред първите (съгласно указанието) и няма да има промяна в тях. Друг е въпросът за таксата - мисля, че ще се наложи да я платиш отново, все пак говорим за КСК, където парите са основният играч. Най-добре питай в университета, има още малко време.
А и май имаше нещо, което казваше, че в правото всяко нещо следва предходното. Искам да кажа, че щом ал. 2 на правилника е след ал.1 в един и същи член, то те се отнасят за една и съща хипотеза. Тоест след изтичане на срока нито се приемат документи, нито се правят промени. Ако не можеше въобще да се променят нещата, не следваше ли тази ал. 2 да е извън чл. 21?
Последно промяна от white.kitty на 05 Юли 2011, 08:18, променено общо 1 път.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
бъди мъж и остави заровете да паднат така, както си ги хвърлил. така или иначе следването ти едва ли ще е много интересно, нека поне в кандидат-студентската кампания има малко шанс и емоции.
иначе, правилото на палеца е, че няма значение какво пише в правилника; единственият значим фактор в уравнението ти е дали е на кеф днес (този час, тази минута) лелката (какичката?), пред която отидеш да просиш.
иначе, правилото на палеца е, че няма значение какво пише в правилника; единственият значим фактор в уравнението ти е дали е на кеф днес (този час, тази минута) лелката (какичката?), пред която отидеш да просиш.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Според мен един правист (или бъдещ такъв, съответно) като Светльо, има по-ясна представа как се четат алинеите и няма място за спекулации.white.kitty написа: А и май имаше нещо, което казваше, че в правото всяко нещо следва предходното. Искам да кажа, че щом ал. 2 на правилника е след ал.1 в един и същи член, то те се отнасят за една и съща хипотеза. Тоест след изтичане на срока нито се приемат документи, нито се правят промени. Ако не можеше въобще да се променят нещата, не следваше ли тази ал. 2 да е извън чл. 21?Е, мога и да съм в грешка, разбира се.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Хах, точно
Следователно няма нужда да спорите, а да се приеме че не може да се поправят
Ако някой иска страшно много да си промени желанията да се обади и да попита, за да е по-сигурен.
П.П. Какво правихте като си подавахме документите, имахте толкова много време да мислите как да си подредите желанията.
Ако някой иска страшно много да си промени желанията да се обади и да попита, за да е по-сигурен.
П.П. Какво правихте като си подавахме документите, имахте толкова много време да мислите как да си подредите желанията.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Вярно е, че има такова нещо в правото, но то се отнася до йерархични зависимости между нормативни актове с различна юридическа сила. Между различните алинеи в един член няма такава зависимост.white.kitty написа:ralitsa.t написа:Мисля, че може. Даже на бланката си пишеше, че при последващи подавания на документи (т.е втори път) за истинни се признават вторите.
Да, така пише, за съжаление не мога да ти приложа копие на указанията. Според мен това, което каза Светльо е вярно, но ако трябва да сме буквояди и вземем предвид написаното в указанията, може да приемем, че във вече подадени документи не могат да се правят промени. Но ако подадеш нови, те ще имат сила пред първите (съгласно указанието) и няма да има промяна в тях. Друг е въпросът за таксата - мисля, че ще се наложи да я платиш отново, все пак говорим за КСК, където парите са основният играч. Най-добре питай в университета, има още малко време.
А и май имаше нещо, което казваше, че в правото всяко нещо следва предходното. Искам да кажа, че щом ал. 2 на правилника е след ал.1 в един и същи член, то те се отнасят за една и съща хипотеза. Тоест след изтичане на срока нито се приемат документи, нито се правят промени. Ако не можеше въобще да се променят нещата, не следваше ли тази ал. 2 да е извън чл. 21?Е, мога и да съм в грешка, разбира се.
Но иначе аз бих пробвал да подам втори път документи, защото поправки във вече подадените не могат да се правят. Така може и да стане. Плаща се наново такса, всичко...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
4. При последователно подаване на два комплекта документи класирането се извършва въз основа на данните от втория комплект.
Това ви го пише на Указанията за попълване на кандидатстудентските документи. Последното изречение преди частта с Шифрите.
Това ви го пише на Указанията за попълване на кандидатстудентските документи. Последното изречение преди частта с Шифрите.