Мога ли да променя желанията си , след като съм ги подал

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Unnamed
В началото бе словото

Мога ли да променя желанията си , след като съм ги подал

Мнение от Unnamed »

Преди няколко дни пуснах желанията си , но сега размислих ;/ ...Има ли някакъв начин да отида до СУ и да ги променя , докато не е свършил крайният срок (8.07) ,и ако може , трябва ли да плащам такса от 30 лв отново ???
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Re: Мога ли да променя желанията си , след като съм ги подал

Мнение от Maeve »

Мисля, че не е възможно.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
ralitsa.t
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ralitsa.t »

Мисля, че може. Даже на бланката си пишеше, че при последващи подавания на документи (т.е втори път) за истинни се признават вторите.
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Е, в такъв случай, съжалявам, че дадох грешна информация. :D :oops:
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Чл. 21. (1) След срока, определен в чл. 20, ал. (1), не се приемат кандидатстудентски документи.
(2) Не се правят промени и допълнения във вече подадени документи.
:arrow: Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
ralitsa.t
В началото бе словото

Мнение от ralitsa.t »

Георги Герасимов написа:
Чл. 21. (1) След срока, определен в чл. 20, ал. (1), не се приемат кандидатстудентски документи.
(2) Не се правят промени и допълнения във вече подадени документи.
:arrow: Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година
Това е след като изтече редовния срок за подаване на документи, в случая не е изтекъл!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Това е за алинея едно. В случая ни интересува само алинея две.
Facebook
Изображение
Аватар
yOankaa
Пишете, о, братя

Мнение от yOankaa »

А възможно ли е да се промени това в някой от офисите в страната ако първите документи са подадени в СУ ?
Tуризъм; 1 курс :mrgreen:

C.Ronaldo: Господ ме прати да ви науча как се играе футбол!
Messi: Не е вярно, никого не съм пращал!
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

В твоя случай шансът би трябвало да е още по-малък.
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

ralitsa.t написа:Мисля, че може. Даже на бланката си пишеше, че при последващи подавания на документи (т.е втори път) за истинни се признават вторите.

Да, така пише, за съжаление не мога да ти приложа копие на указанията. Според мен това, което каза Светльо е вярно, но ако трябва да сме буквояди и вземем предвид написаното в указанията, може да приемем, че във вече подадени документи не могат да се правят промени. Но ако подадеш нови, те ще имат сила пред първите (съгласно указанието) и няма да има промяна в тях. Друг е въпросът за таксата - мисля, че ще се наложи да я платиш отново, все пак говорим за КСК, където парите са основният играч. Най-добре питай в университета, има още малко време.

А и май имаше нещо, което казваше, че в правото всяко нещо следва предходното. Искам да кажа, че щом ал. 2 на правилника е след ал.1 в един и същи член, то те се отнасят за една и съща хипотеза. Тоест след изтичане на срока нито се приемат документи, нито се правят промени. Ако не можеше въобще да се променят нещата, не следваше ли тази ал. 2 да е извън чл. 21? :dontknow: Е, мога и да съм в грешка, разбира се.
Последно промяна от white.kitty на 05 Юли 2011, 08:18, променено общо 1 път.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

бъди мъж и остави заровете да паднат така, както си ги хвърлил. така или иначе следването ти едва ли ще е много интересно, нека поне в кандидат-студентската кампания има малко шанс и емоции.

иначе, правилото на палеца е, че няма значение какво пише в правилника; единственият значим фактор в уравнението ти е дали е на кеф днес (този час, тази минута) лелката (какичката?), пред която отидеш да просиш.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

white.kitty написа: А и май имаше нещо, което казваше, че в правото всяко нещо следва предходното. Искам да кажа, че щом ал. 2 на правилника е след ал.1 в един и същи член, то те се отнасят за една и съща хипотеза. Тоест след изтичане на срока нито се приемат документи, нито се правят промени. Ако не можеше въобще да се променят нещата, не следваше ли тази ал. 2 да е извън чл. 21? :dontknow: Е, мога и да съм в грешка, разбира се.
Според мен един правист (или бъдещ такъв, съответно) като Светльо, има по-ясна представа как се четат алинеите и няма място за спекулации. :D
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Хах, точно :wink: Следователно няма нужда да спорите, а да се приеме че не може да се поправят :roll:
Ако някой иска страшно много да си промени желанията да се обади и да попита, за да е по-сигурен.

П.П. Какво правихте като си подавахме документите, имахте толкова много време да мислите как да си подредите желанията.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

white.kitty написа:
ralitsa.t написа:Мисля, че може. Даже на бланката си пишеше, че при последващи подавания на документи (т.е втори път) за истинни се признават вторите.

Да, така пише, за съжаление не мога да ти приложа копие на указанията. Според мен това, което каза Светльо е вярно, но ако трябва да сме буквояди и вземем предвид написаното в указанията, може да приемем, че във вече подадени документи не могат да се правят промени. Но ако подадеш нови, те ще имат сила пред първите (съгласно указанието) и няма да има промяна в тях. Друг е въпросът за таксата - мисля, че ще се наложи да я платиш отново, все пак говорим за КСК, където парите са основният играч. Най-добре питай в университета, има още малко време.

А и май имаше нещо, което казваше, че в правото всяко нещо следва предходното. Искам да кажа, че щом ал. 2 на правилника е след ал.1 в един и същи член, то те се отнасят за една и съща хипотеза. Тоест след изтичане на срока нито се приемат документи, нито се правят промени. Ако не можеше въобще да се променят нещата, не следваше ли тази ал. 2 да е извън чл. 21? :dontknow: Е, мога и да съм в грешка, разбира се.
Вярно е, че има такова нещо в правото, но то се отнася до йерархични зависимости между нормативни актове с различна юридическа сила. Между различните алинеи в един член няма такава зависимост.

Но иначе аз бих пробвал да подам втори път документи, защото поправки във вече подадените не могат да се правят. Така може и да стане. Плаща се наново такса, всичко...
Facebook
Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

4. При последователно подаване на два комплекта документи класирането се извършва въз основа на данните от втория комплект.

Това ви го пише на Указанията за попълване на кандидатстудентските документи. Последното изречение преди частта с Шифрите.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”