Книги

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Книги

Мнение от Raya_Alexandra »

Кои са някои от любимите ви книги? Какво обичате да четете по принцип, или направо какво четете в момента? :D

Някои, от книгите, които са ми направили наистина голямо впечатлиние са "Бялата ръкавица" на Майн Рид, "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун и "Смърт край Нил" на Агата Кристи.
По принцип обичам криминални и приключенски романи, а в момента чета "Захир" на Паблу Коелю. Чете се доста бързо и е доста интересна. 8) Айде кажете и вие :D
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ами аз например харесвам много една книга на Гастон Льору - Тайната на жълтата стая
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз една друга негова - "Фантомът на операта" - в превод на английски

уж бил апо действителен случай :?
iztre6tenqlka
В началото бе словото

Мнение от iztre6tenqlka »

ееееех от кога не съм чела книги... :lol: иначе харесвам приключенски и любовни романи!!!
Аватар
Kenzo
В началото бе словото

Re: Книги

Мнение от Kenzo »

Raya_Alexandra написа:... а в момента чета "Захир" на Паблу Коелю. Чете се доста бързо и е доста интересна.
Всичките книги на Коелю се четат бързо.Поне на мен ми отнемат по 5-6 часа,с изключение на "Единайсет минути",на която отделих 2 дни.Начинът,по който Коелю пише е достъпен за голяма част от читателите и трябва да си много тъп,за да не разтълкуваш посланията му.Спомням си,че след като прочетох "Алхимикът" имах чувството,че мога да осъществя всяка една от мечтите си...Много ми въздейства този автор.

Бтв,малкото му име е Паулу :wink:
Изображение
a ghetto love is the law that we live by...
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Интересно колко много ви въздейства Паулу Коелю - когато аз чета негови книги не откривам почти нищо, което вече да не съм преживяла и осмислила. Не мислете, че не го харесвам - дори напротив - често сама не мога да събера мислите си в едно, още по-малко да ги запиша, така че много се радвам - под ръка са ми всичките му книги - просто трябва да ги погледна и съм наясно с чувствата си.
Поздравления за темата;)
Що се отнася до любимите ми книги, те са много, но най-важните за мен са "Jane Eyre" Charlotte Bronte (чела съм я в оригинал няколко пъти и не спирам да си мисля, че може би заслужавам и мен да ме обичат така :lol: ), а по принцип най-много харесвам исторически романи, като "Самуил" на Димитър Талев държи първенството. Следват романите на Фани и ,разбира се, книгата, от която е взето името ми - "Златният век" на Андрей Гуляшки.
И още: "Не без дъщеря ми" - не помня авторката, но може да сте гледали и филма, обичам всякакви английски новели, макар и сладникави (Джейн Остин).. О, да - Дж. Джером - "Трима мъже в лодката, без да става дума за кучето", харесвам поредицата "Анн от Фермата Грийнгейбълс", независимо на колко години съм; допадат ми и всякакви книжлета с психологична тематика... "Червено и черно" на Стендал - според мен се изучава в твърде ранна възраст, повечето не могат да я разберат, но бих я препрочитала, стига да имах време. И стихосбирки всякакви обичам... И афоризми...
Въобще книгата е нещо прекрасно! :P
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

абе то май имаше подобна тема, но нейсе...
за мен номер едно е "Malazan Book of the Fallen"-Steven Erickson /10 тома епично фентъзи, Толкин вече не ме кефи откакто я чета!!!... / [не превеждам заглавието защото fallen е използвано с няколко значения...] иначе ме кефи всичко историческо, фентъзи и Пратчет :P , по възможност да е на чужд език, сега ще почвам успоредно с Малазан... една немска ---"Der Todesgruss der Legionen"
.... аааа и МЧП и МПП много обичам да чета!/това да го четат само проф.Зидарова и доц. Видин ако влизат в този форум!!! :lol: :lol: :lol: /

p.s. народе, ако се интересувате от книжки на чужди /че и бг/ езици и на компа при това,ето нещо полезно и напълно фриий-- http://www.gutenberg.org/ , тук има доста книги на най-различни езици, не знам точно какво има че скоро го намерих....enjoy......
Изображение

Изображение
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Немско??? :? Аз прочетох "Der Tod in Venedig" Thomas Mann (оригинал) - гадост и зараза!!! Бтв- намерих я от Гутенберг и аз :wink: Ако трябва да кажа книгите, които мразя, ще почна с всичко немско, което съм изчела, заради профила ми в училище. И все пак си обичам Гьоте :lol:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Най-глупавата книга на немски, която съм чела до сега е "So ist das mit der Liebe", а една от най-хубавите "Als Hitler das rosa Kaninchen stahl" :)
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Raya_Alexandra написа:а една от най-хубавите "Als Hitler das rosa Kaninchen stahl" :)
:shock: Непременно ще я прочета, щом казваш, че е хубава - досега такова нещо не ми се е случвало (хубаво и немско :roll: )... И кухените им не струват! :lol:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Какво се излагате бе, прочетете Mein Campf.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

обичам фентъзи :D любимите ми поредици са "Хроники на Драконовото Копие"(М. Вайс и Т. Хикман), "Траксас"(М. Скот), "Мечът на Истината"(Т.Гудкайнд) и малките книжлета по игрите на Blizzard.. е, да отдам дължимото и на "Колелото на Времето"(Р.Джордан), макар че след 5-тата книга си е невероятна сапунка :( а, и да не забравя - НЕ харесвам Толкин и Пратчет (не питайте що, просто не ми допадат)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Непременно ще я прочета, щом казваш, че е хубава - досега такова нещо не ми се е случвало (хубаво и немско Rolling Eyes )... И кухените им не струват!
Как бе?! На мен коледният Stollen и немските понички много ми харесват! 8) Изобщо немските сладкиши са много хубави!
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Май вкусовете ни няма да съвпаднат...Нащият Щолен си седя 2 седмици, без дори някой да иска да го погледне - отврат. Едно нещо, което им признавам - поредицата Diddl und Pimboli :lol:

Mein Kampf, викаш... :evil: Чела съм извадки в някои статии, не бих прочела книгата, макар някои да смятат подобно начинание за полезно от гледна точка на общата култура... Е, аз не съм сред тях.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Аз бих прочела "Моята борба" ама на български. Даже ще я потърся в нас... преди време я бях мяркала някъде из рафтовете с книги :?
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”