Олимпиада по история. Някой да даде повече инфо?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Олимпиада по история. Някой да даде повече инфо?

Мнение от RecalcitrancE »

Здравейте, приятели, надявам се, бъдещи колеги!

Разбрах, че има национална олимпиада по история. Провеждала се в няколко кръга, първите задочно....

Някой има ли по-подробна информация? :shock: Интересува ме кой кръг горе-долу кога започва, какъв материал обхваща (съответно период или темички) и т.н. Прекрасна работа ще свърши отговорът на някого, който се е явявал вече. Всякакви детайли ще са от огромна полза.

Благодаря много предварително! :oops:
Истински врагове предпочитам пред мними приятели!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Well, ето ме :D Аз се явявах преди 2 години на втория предварителен кръг и имам 5,50.
Значи.....Олимпиадата се провежда съвместно от СУ и Радио Христо Ботев всяка година. Победителят е само един и получава оценка 6 от КС-изпит в СУ, но само за специалност История. Въпреки това обаче определено съм на мнение, че си струва да се участва, най-малкото за да си провери човек нивото, защото оценяващите са лектори от ИФ на СУ и са сред комисията за изпитите. Рецензията им ще ти бъде много полезна!
Сега за самата олимпиада. Има 3 предварителни кръга върху трите тематични блока- Средновековие, Възраждане и Нова българска история. Провеждат се през няколко месеца( вече би трябвало да е минал първия кръг). Човек може да участва в който си поиска кръг и да се включи от който си поиска, като разбира се можеш да участваш и в трите, което увеличава шанса ти за по-нататък. За всеки кръг се определят около 5-6 теми, от които ти си избираш една, разработваш я възможно най-пълно (много по-високи са изискванията от тези за КС-тема) в определения обем (който не се сещам колко е) и я изпращаш до радиото в ръкописен вариант. Оценката и рецензията можеш да си научиш по телефона или на място.
Отличните оценки от предварителните кръгове се класират за втори кръг, който се провежда в радиото и представлява анализ на исторически извор.
Получилите и на това отлични оценки се допускат до трети финален кръг пак в радиото, който се излъчва директно в ефир и представлява събеседване с комисията в лицето на Пламен Митев и други величия от ИФ. Тука се избира най-добрият, който печели голямата шестица :lol: и голямата слава най-вече :lol:
Всяка седмица в определен ден (май сряда, ама не съм сигурна) от 15ч. по радио Христо Ботев е предаването на доц. Елка Дроснева (чете Историография в ИФ), посветено на Олимпиадата. Гостуват всеки път известни историци- специалисти по разглеждания период и говорят адски интересни неща, както и дават насоки за съответния кръг.
Това е всичко, което се сещам. Ако някой иска още инфо- да пише тук или на ЛС. Успех и участвайте- струва си!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

От тази година се разработва общонационална олимпиада по история, организирана от МОН и ИФ на СУ. Ще прилича на олимпиадите по другите учебни предмети - напр. география. Всичко е в началото си...
The Jolly Rider
В началото бе словото

Мнение от The Jolly Rider »

Струва ми се, че имаше нещо в сайта на МОН. Там трябва да се провери. :pirate:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”