[КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК
Модератори: svetlio.varna, Boromir
[КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК
Здравейте,
сигурна съм, че скоро ще се появят кандидати и за тази специалност. За малко повече информация може да видите тук и тук, а ако имате някакви въпроси - пишете лични съобщения на мен или Шепот.
сигурна съм, че скоро ще се появят кандидати и за тази специалност. За малко повече информация може да видите тук и тук, а ако имате някакви въпроси - пишете лични съобщения на мен или Шепот.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
arh_radina
- В началото бе словото
Re: [КСК 2011] Книгоиздаване във ФЖМК
Здравейте!!
Блоговете са страхотни
!! Личното мнение е доста обнадеждаващо за мен. Такава информация е полезна. Искам да заявя, че книгоиздаването ми е първо желание, обаче ми писна като кажа, че ще кандидатствам това, хората да ме зяпат тъпо и да се подсмихват.
Аз бих искала да попитам мога ли някъде да видя учебния план на специалността, защото търсих доста, но освен седмичното разписание, нямаше нищо за изучаваните дисциплините- задължителни, избираеми, факултативни и т.н
Блоговете са страхотни
Аз бих искала да попитам мога ли някъде да видя учебния план на специалността, защото търсих доста, но освен седмичното разписание, нямаше нищо за изучаваните дисциплините- задължителни, избираеми, факултативни и т.н
Ъ, не съм сигурна дали някъде има учебен план, ако ми попаден файл ще ви го метна.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Тук има нещо, но не знам доколко е пълно и актуално... Все пак може да бъде някакъв ориентир.
http://fjmk.atspace.com/bakprog.html
http://fjmk.atspace.com/bakprog.html
-
arh_radina
- В началото бе словото
Много благодаря за информацията!! 
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Много се радвам, че блоговете са ти харесали.
Който иска, да си се подсмихва и да гледа тъпо, той губи - специалността е страхотна^^
В понеделник от 21:00 часа по радио Реакция в предаването "Аз чета с Настя" темата ще е специалността Книгоиздаване.
Ако искате, можете да слушате ето оттук или направо на сайта^^
В понеделник от 21:00 часа по радио Реакция в предаването "Аз чета с Настя" темата ще е специалността Книгоиздаване.
~ Кътчето ~
-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Предаванията след излъчването им качват ли се в сайта, защото няма да имам възможност точно тогава да съм на компютъра, а ми е любопитно...Шепот написа:Много се радвам, че блоговете са ти харесали.Който иска, да си се подсмихва и да гледа тъпо, той губи - специалността е страхотна^^
И какво в крайна сметка означава да си "книгоиздател" - да издаваш книги, да си главен редактор на списание, да си обикновен журналист или... и нещо друго?

- Шепот
- Стенограф
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Уж трябва да ги качват, но още не са започнали да го правят.
Участвах в едно друго предаване по съвсем друг повод през декември и още не е качено.
Специалността дава добро поле за развитие. Под книгоиздател принципно се има предвид работа в издателство, която не е задължително да е редакторска, макар че това е възможност. Опитват се да ни дадат по-широк поглед, да можем да бъдем именно издатели. Да можем да заемаме различни длъжности в издателство после. Принципно познавам хора, завършили Книгоиздаване, които след това се занимават с журналистика или връзки с обществеността. В моето издателство пък имам едни колежки, завършили журналистика и връзки с обществеността - така че и това се случва.
Освен в издателство после можем да работим и на други етапи в книжната верига - книгоразпространение например.
Участвах в едно друго предаване по съвсем друг повод през декември и още не е качено.
Специалността дава добро поле за развитие. Под книгоиздател принципно се има предвид работа в издателство, която не е задължително да е редакторска, макар че това е възможност. Опитват се да ни дадат по-широк поглед, да можем да бъдем именно издатели. Да можем да заемаме различни длъжности в издателство после. Принципно познавам хора, завършили Книгоиздаване, които след това се занимават с журналистика или връзки с обществеността. В моето издателство пък имам едни колежки, завършили журналистика и връзки с обществеността - така че и това се случва.
Освен в издателство после можем да работим и на други етапи в книжната верига - книгоразпространение например.
~ Кътчето ~
-
arh_radina
- В началото бе словото
Бих искала да попитам как седи въпроса с програмите за размяна, защото видях, че по Еразъм местата за хора от Книгоиздаване са само 2.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Te по принцип са си малко местата
-
arh_radina
- В началото бе словото
Здравейте!
След като мина вече 1 изпит, идва време за относителни сметки за бала. Бих искала да попитам с какви оценки сте влизали вие и последно колко места има за момичета?
След като мина вече 1 изпит, идва време за относителни сметки за бала. Бих искала да попитам с какви оценки сте влизали вие и последно колко места има за момичета?
-
Philip
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: forum.uni-sofia.bg
Местата са 30 за момичета и 10 за момчета. Балът е относителен,но миналата година е бил 25.79.
От къде ги взе тези места? Аз мислех, че още не са обявени за тази година...
-
Philip
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: forum.uni-sofia.bg
Попринцип местата са толкова.И да има разлика,тя ще е + - 1,2.
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
През 2009 година е бил към 22 за момчетата . Наистина ли се е дигнал с цели три единици през 2010Philip написа:Местата са 30 за момичета и 10 за момчета. Балът е относителен,но миналата година е бил 25.79.