Казвам се Ани и съм в 12 клас и както сигурно вече се досещате ми предстои важен и съдбоносен избор. Аз вече май съм почти готова с него - искам да уча или връзки с обществеността или журналистика.
Пиша тук, защото ми се иска хора, които вече учат по специалностите да ми дадат своето мнение... Предполагам, че има такива, които като мен са се колебаели. Направихте ли правилния избор, според вас? Какво ви дава тази специалност? Мислите ли, че ще бъдете конкурентноспособни?
И другият ми въпрос е, аз видях какви са темите падали се предни години на писмен и устен изпит за журналистика, но за специалност връзки с обществеността същият формат на изпита ли е? Писмения изпит под каква форма се провежда? Разбрах, че се пише журналистическо есе? То има ли някаква особена структура?
Каква е продължителостта на устния изпит и как протича той? Под формата на беседа ли, има ли някакво време да си помислиш предварително и така нататък...
Надявам се да не съм досадила с моногото си въпроси и много ще се радвам, ако получа отговори на поне част от тях.
Надявам се догодина да си казваме с вас "колежки" и "колеги"