За бюджета, СУ и 2006 :)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Brainless Pirate
Гутенберг

За бюджета, СУ и 2006 :)

Мнение от Brainless Pirate »

Искам да ви питам нещо, защото аз нищо не разбрах :)

Значи вчера се опитвах да си наглася радиото и както си въртях станциите, попаднах на едно, в което говорителката четеше новините. Та по този повод не знам кое е било радиото, а скалата с честотите ми се е изтрила (много е старо). Та новината гласеше приблизително следното - Ако не се дадат еди-колко-си лева отгоре на СУ от бюджета, Биолчев казал, че СУ няма да започне учебната година догодина и ще бъде затворен поради "невъзможност да посрещне разходите си". Това предполагам е някакъв опит за блъф и шантаж :wink: , за да му отпуснат средствата, не вярвам да го затвори чак. Но по-интересно ми беше друго - освен тази апокалиптична вест, Биолчев казал, че академичният съвет бил взел решение обучението да стане платено. Причината за това е, че чуждестранните студенти ще се обучават при равни условия с нас. Т.е. няма вече да плащат много повече от нас. И за да оцелее СУ, трябвало обучението да стане изцяло платено, както за чужденци, така и за българи.

Много ми е неясна тая история, но след като Академичният съвет е приел това, предполагам някой от вас може да ме светне за какво иде реч по-точно :oops: А може и да го има в някоя от непрочетените от мен теми тук, в такъв случай ще съм благодарна на линк. :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Хммм...това трябвало да е било радио Алма Матер, което мисля, че е на 88.00 или нещо такова....Обаче идея си нямам за какво говориш :shock: Изглежда ми абсолютно безумие, ако трябва да плащаме колкото плащат чужденците - че той кой ще иска да влоезе в СУ при годишна такса от 2-3000 лева? Непосилна сума за множеството бъдещи студенти...Много странно... :roll:
Brainless Pirate
Гутенберг

А, нещо което забравих да кажа, е, че щяло да остане сегашното "безплатно" обучение, но само за социално-слаби студенти, които са изкарали висок бал на изпитите.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ахахахаха :) Ивъх...Имайки предвид семейното си положение - минавам за социално слаба, обаче от къде да го изкопая тоя висок успех. Абе...какво да кажа, пак простотии, ама какво мога вече да очаквам...
Brainless Pirate
Гутенберг

Благодаря (към алхимика:) ). Вчера го прочетох и в 24 часа. Там пишеше, че трябвало да спрат парното на ректората, защото нямало пари, а Биолчев не иска да стоим на студено.
Последно промяна от Brainless Pirate на 25 Ное 2005, 11:57, променено общо 1 път.
Аватар
Cynthia
От дъжд на вятър
Специалност: Печатни медии
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Cynthia »

Да, и аз го чух. И просто се потресох....
Вие представяте ли си?!!? :? :? :?
На мен ми звучи пресилено, ама знам ли все пак...
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Ето ме и мен

Включвам се със закъснение, но да се опитам да поясня

СУ няма да се превърне в машина за пари, както им се иска на някой хора

Темата е в раздел НОВИНИ !
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Биолчев ли? Просто го е яд, че не може да печели пари като ректорите на частните. Ами драги ми Биолчев, почни и ти да бачкаш на частно, а не само да чакаш от държавата. Държавата умря!!! :lol:
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

За бюджета и аз го чух преди време и то в различни медии, но тогава и се си мисля, че е просто предупреждение. Но съм твърдо притив идеята обучението да стане платено тогава университета ще остане без студенти.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

СУ да не може да намери пари за режийни???
Биолчев или е доста некадърен или муфти за по- голяма субсидия
от новия бюджет. Дано успее, ако е второто:)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”