Вторият вариант на изпита по литература
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Вторият вариант на изпита по литература
Здравейте! Може ли някой да ми обясни какво точно представлява вторият вариант на изпита по литература, с цитатите и какви са точно изискванията? Мерси предварително!
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- arielle
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
ми трябва да вкараш много епоха, много цитати, много заглавия.. важно е не само тълкуването на двата цитата, а въвеждането на епохата и идеите, които те носят; съответно и съпоставянето на тези два цитата. трябва да внимаваш много. не е лесна задача. на мен лично не ми стигнаха 5те часа, за да напиша наистина тези неща, които можех и исках да кажа, което си пролича и от оценката ми.
успех ти пожелавам, а ако ще пробваш есето, да знаеш, че поне ще е нещо по-интересно. ама зависи - може и да ви "изпльокат" някакви изисквания накрая..
успех ти пожелавам, а ако ще пробваш есето, да знаеш, че поне ще е нещо по-интересно. ама зависи - може и да ви "изпльокат" някакви изисквания накрая..
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Мерси много за информацията!
100 % ще се пробвам с есе, защото не ми се пишат онези теми, но това, което ми казваш ме притеснява...тъй като по литература ще се готвя само с основна информация за произведенията и епохата, без да развивам теми...А за изисквания - не се и съмнявам, че ще измислят нещо, за да не ни е скучно.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Ето ви подробна информация за есето
[url=http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=968]
ЕСЕТО 2005 подробности от преживяванията на кандидатстудентите [/url]
Моля!
[url=http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=968]
Моля!
Последно промяна от alhimikat на 17 Ное 2005, 23:09, променено общо 1 път.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"