Специална педагогика в СУ или Българска филология във ВТУ ??
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Специална педагогика в СУ или Българска филология във ВТУ ??
Здравейте на всички. Много моля да изкажете мнение по въпроса, че се намирам пред мноооого голяма дилема. Днес като излезе първо класиране на СУ, цял ден тъкмо свиквах с мисълта за специална педагогика и то в София (а аз никога не съм харесвала София като град) и бях супер изненадана когато разбрах, че е излязло и първо класиране във ВТУ, което се очакваше на 1.август. Сега не мога да избера, защото двата града са различни, предлагат различни възможности, и най-вече специалностите са различни-не са равнопоставени. Лошото е и че от към записване за СУ съм притисната 
-
Хриска
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: специална педагогика в СУ или българска филология във ВТ
Българска филилогия като специалност, зависи дали искаш да учиш в Търново или СУ 
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ако трябва да се избира между Търново и СУ, според теб кое е по-правилното? Мисля, че няма нужда от разяснения 
Да, ясно, че столицата си е столица, но става дума за две различни специалности. Иначе аз винаги съм харесвала ВТ, но ме е страх дали ще взема правилното решение.IcebreakerR написа:Ако трябва да се избира между Търново и СУ, според теб кое е по-правилното? Мисля, че няма нужда от разяснения
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Според мен ,по-важното е не кой град харесваш повече,а коя специалност ти допада повече,кое ти се учи просто, Това с града е много несериозно ! Ако не си живял в определен град, няма как да знаеш дали ще ти хареса или не
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Кандидатствах, защото е столица-ясно ми е какви са възможностите там. Също така знам, че не опира до там дали града е хубав, просто споменах това за ВТ по повод по-предния коментар. Не знам, някак си започна да ме дразни да слушам от нашите София, та София, сякаш никой друг град, и в частност ВТ, не струва. А аз не напирам за ВТ. абее 50 на 50 са миBLUSH написа:) А защо кандидатстваш в СУ,след като не харесваш София .
Според мен ,по-важното е не кой град харесваш повече,а коя специалност ти допада повече,кое ти се учи просто, Това с града е много несериозно ! Ако не си живял в определен град, няма как да знаеш дали ще ти хареса или не
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Ами,виж сега,остави ги родителите ти,важното е на теб какво ти се учи.Според мен искат да се устроиш в Сф,защото след това, имаш повече възможности за реализация.
И все пак..това не е училище и градът няма значение...помисли добре кое ти е по на сърце
Поговори с хора ,които учат тези специалности или са ги завършили..провери ако искаш и в интернет ако има скала на заетост или заплащане..изобщо колкото по -иноформирана си,толкова по-добре ..и успех
))
И все пак..това не е училище и градът няма значение...помисли добре кое ти е по на сърце
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аз като повечето хора на моята възраст, не съм наясно какво точно искам да уча и се лутам-единственото, което знам, е, че искам да е хуманитарна специалност. Притеснявам се да не взема грешно решение и после да съжалявам. Няколко мои познати кандидатстваха с СУ и не са приети по първо класиране, а мен ме приеха, и знам ли, после да не ме е яд, че съм изпуснала тази възможност. Пък и не намирам човек, който да следва или да е завършил тези специалности.BLUSH написа:Ами,виж сега,остави ги родителите ти,важното е на теб какво ти се учи.Според мен искат да се устроиш в Сф,защото след това, имаш повече възможности за реализация.
И все пак..това не е училище и градът няма значение...помисли добре кое ти е по на сърцеПоговори с хора ,които учат тези специалности или са ги завършили..провери ако искаш и в интернет ако има скала на заетост или заплащане..изобщо колкото по -иноформирана си,толкова по-добре ..и успех
))
Ако Българска филология е в СУ, определено това трябва да е изборът ти. Иначе ти си прецени кое ще изучаваш с по-голямо желание, защото това също е много важно. Градът не е чак толкова съществен, но също е важно да отидеш там с желание, а не на сила някой да те тика. Ти най-добре може да си отговориш на въпроса, който задаваш 
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология 

Защото я нямам тази специалност като опция. Тук, в СУ, съм кандидатствала за специалности само от ФПНП.Boleyn написа:А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология
- Boleyn
- Легендарен флуудър
Аха,ясно.Ами аз не мога да дам мнение по въпроса,въпреки че уча БФ,тъй като го уча в СУ,не в Търново и не знам там как е положението.Vanesa написа:Защото я нямам тази специалност като опция. Тук, в СУ, съм кандидатствала за специалности само от ФПНП.Boleyn написа:А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология
Успех с решението и не съжалявай

А можеш ли да ми помогнеш като мнение относно самата специалност. То където и да е, специалността си е БФ и се учи същото като материал.Boleyn написа:Аха,ясно.Ами аз не мога да дам мнение по въпроса,въпреки че уча БФ,тъй като го уча в СУ,не в Търново и не знам там как е положението.Vanesa написа:Защото я нямам тази специалност като опция. Тук, в СУ, съм кандидатствала за специалности само от ФПНП.Boleyn написа:А защо не участваш на второ класиране в СУ ? Може да те приемат българска филология
Успех с решението и не съжалявай
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Ако не знаеш какво точно искаш да учиш - май-по добре ще ти е във ВТУ.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
Хм,ами то е много индивидуално.Това,което на мен ми допада,може да не ти хареса на теб.И все пак аз лично съм доволна от БФ,това исках да уча и не сбърках.Материята е интересна,преподавателите са на високо ниво,самата специалност дава страшно богата обща култура.
Но не мога да ти дам съвет кое да запишеш.Трябва сама да решиш коя специалност е твоята.
Но не мога да ти дам съвет кое да запишеш.Трябва сама да решиш коя специалност е твоята.