Преди няколко дни Студентският съвет обяви инициатива за почистване на Студентски град (неделя, 10.00 - бл. 42Б), но аз предлагам да стартираме още отсега една много по-мащабна кампания по въпроса, тъй като и преди е чистено и после явно пак е цапано. Повече или по-малко. И тъпчем на едно място.
Преди да търсим отговорност от останалите виновници за състоянието на ЩурГрад - както би следвало да се нарича, първата ни работа е да изчистим камъните в своята градина. Защото просто този боклук няма откъде да е дошъл, освен от нашите прозорци и ръце - на студентите, които уж сме елита на нацията... Дали от нас, или съседа отгоре, или от блока отсреща - няма значение. Явно има хора, които се изявяват като диви прасета и им се живее в кочина. Защото именно това се получава. И разбира се, резултатите са налице. А на останалите хора като че ли не им пука, че газят в кал до уши и накъдето се обърнат гледат боклуци. И понеже не им пука, и на останалите хора не им пука. И всички заедно тънем в кочината.
Време е да кажем: НИЕ НЕ СМЕ СВИНЕ!
И не само е време да го кажем, но е и време да поемем нещата в наши ръце, а да не чакаме Бойко, Месийко, Фъндъкова или Дилчев да ни оправят бакиите. Вече има примери, че е възможно нещата да са другояче. Както всичко друго, и това зависи от нас.
peterdi написа:Димитър Дилчев е кмет на район Студентски. Не си ли посещавал дискусиите за ПУП в Аулата?
Не, какво да правя там? Аз съм живял в Студентски град само един семестър и проблемите му отдавна са ми доста абстрактни. Както на малките китчета гринд, които лакоми фарьорци садистично избиват в големи количества...
Ама там винаги си е било много мръсно. Разбира се, заслужавате подкрепа за усилията си да приведете в по-приличен вид една от клоаките на София. Нещо проекти Красива България, едно-друго?
пффф с тия отрицателни мнение вече не е яко, то като се повтаря, че там е бунище - нито нещо променяш, нито изглеждаш по-умен като го кажеш..
а бе радо, ти пък не забравяй къде живееш сега, на един етаж сме и много добре знаеш, че не всичко е лайна и прасета
O|OeHukc написа:пффф с тия отрицателни мнение вече не е яко, то като се повтаря, че там е бунище - нито нещо променяш, нито изглеждаш по-умен като го кажеш..
а бе радо, ти пък не забравяй къде живееш сега, на един етаж сме и много добре знаеш, че не всичко е лайна и прасета
Toгава бъдете реалисти и не пишете такива глупости. Вместо да протестирате колко е мръсно, протестирайте срещу тия дето замърсяват. Ако ще ми се правите на загрижени, смешно е. Нямате нито функцията, нито възможността да направите до малко по-поносим тоя бардак, а за радикална промяна съвсем приказно ми се вижда. Всъщност отрицателните мнения са доста важни, особено когато живеете на гърба на останалите. За това тихо
O|OeHukc написа:пффф с тия отрицателни мнение вече не е яко, то като се повтаря, че там е бунище - нито нещо променяш, нито изглеждаш по-умен като го кажеш..
Така е Иво.
Но форума предразполага за несериозност и лигавене
Иначе е ясно, че след време точно хората от провинцията ( т.е от студентски ) ще управляваме София Само и само да ги е яд софиянците.
allshallperish написа:Ама човек, кой протестира, хората се събират да почистват. Ако си толко тъп, че виждаш как някой чисти и после хвърляш, тва е отделен въпрос.
Tва, че се събирате да чистите, не е ли един вид протест? Аз го разбирам като несъгласие с мръсотията и едно доказателство, че общината е кръгла нула, за да накара "елита на нацията" да събира боклука. Толко тъп съм, че чета мненията ти и за съжаление ставам по-тъп от тях. Интересно ми е, как ще изберете къде да чистите. Само пред блоковете на СУ? Или пред дискотеките? Или двора на НСА?
allshallperish написа:Ама човек, кой протестира, хората се събират да почистват. Ако си толко тъп, че виждаш как някой чисти и после хвърляш, тва е отделен въпрос.
Tва, че се събирате да чистите, не е ли един вид протест? Аз го разбирам като несъгласие с мръсотията и едно доказателство, че общината е кръгла нула, за да накара "елита на нацията" да събира боклука. Толко тъп съм, че чета мненията ти и за съжаление ставам по-тъп от тях. Интересно ми е, как ще изберете къде да чистите. Само пред блоковете на СУ? Или пред дискотеките? Или двора на НСА?
Еми само около блоковете се чисти за сега. Да, прав си признак на протест е. И на мен ми е тъпо, че хем не живея в Студ.град, хем искам да им е чисто, ама ей на, на тях като не им пука за кво да ми пука на мене.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.