Борис Виан

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Nattevandrer
Да живей словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Борис Виан

Мнение от Nattevandrer »

И така, открай време се каня да прочета нещо от този човек и миналата нощ случайно попаднах на този превъзходен сайт. Изчетох "Мъртви риби" и "Воайорът", но бих казал заявил напълно открито, че просто преминаха покрай мен като есенен бриз, дори по-скоро ме подминаха.. С други думи - не разбрах нито какво ми казват тези разкази, а още по-малко накъде ме водят, вероятно защото нямам почти никакъв опит с подобен вид творби или пък кой знае защо.

Та, спирам отегчителната си прелюдия; тази тема я правя като сборен пункт за хората, които се интересуват от автора. Може пък тези, които са чели повече от него да споделят впечатления и препоръки, тъй като ми става все по-интересно. Tackar.
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Борис Виан

Мнение от Мила »

Аз съм чела само "Ще плюя върху вашите гробове" и ме покърти, невероятна книга беше. А например "Червената трева" съм я почвала няколко пъти, ама не ме грабна хич. :|
you have to keep
breaking your heart
until it opens
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

"Ще плюя върху вашите гробове" ми вървеше мудничко и обикновенно, но края напълни полупразната бутилка. :D
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

:drunken: Обичам малкото, което познавам от Виан. :girl_in_love: Точно защото е някак... сбъркан. :mrgreen: Чела съм му разкази, събрани под заглавието "Човекът вълк" и мноого ме радват. Баш тия дни си мислех да потърся още нещо негово да хвана.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор