Моторола Дроид (Майлстоун) срещу iPhone

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Дроид или iPhone

Droid
2
67%
iPhone
1
33%
Друг
0
Няма гласували

Общо гласове: 3

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Моторола Дроид (Майлстоун) срещу iPhone

Мнение от camel »

Я да видя има ли тук фенове на двата телефона. Наскоро Виваком пуснаха Моторола Майлстоун за 600 лева плюс договор 2 години по 70 лева на месец. Доооста скъпо, имайки предвид, че в Ибей майклстоунът върви за 500 долара нов. Доста хора го обявиха за за убиецът на Айфоун, понеже за 74 дни продаде повече бройки, отколкото чудото на Стив Джобс.

Какво смятате? Имате ли впечатления от двата телефона, защото аз лично искам да си взема Дроид.

Давайте мнениея. Как смятате - кой телефон е по-добър, кой има повече приложения? :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Моторола Дроид (Майлстоун) срещу iPhone

Мнение от phoebe »

Зависи за какво ще го ползваш.

Ако ще е за разговори, някоя снимка, туба, фейсбук, малко органайзер - айфона, понеже е адски юзър френдлъ (затова и се продава).

От друга страна - Дроида е с операционка Андроид, позволяваща да се бърника безкрайно много по нея, сиреч очаквай много интересни неща завбъдеще от всякакви източници. Освен това, повечето програми за нея са безплатни (за разлика от платения Apple Store).

Не забравяй обаче, че идва и новия айфон, 4ка или както ще се нарича там. Виж, подръж ги в ръце, помисли, реши :)

Аз лично бих си взел Дроида, защото обичам да си бърникам по-дълбоко по телефончето, да му инсталирам и махам програмки, да чета форуми и т.н. Айфона е по-симпъл - супер лесен за ползване, сваляш си програмка, цъкаш, забравяш.
medicate, medicate
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Сравняваш Дроида с АйФоун? Стига бе :lol:

АйФоун е до голяма степен маркетингова стратегия. Както и куп други продукти на Епъл, включително и сега новия АйПад. Пускат нещо, което е атрактивно, с масирана рекламна кампания, която осигурява огромни начални продажби, щото хората са изначално тъпи. Нещото не е нещо особено. АйФоун никога не е бил нещо особено. Той не поддържаше 3G. Нито MMS. И сега още не поддържа MMS. Няма втора камера за видеоразговори. Няма един куп неща. Беше пуснат така че хората да се зарибят за него. После пуснаха нов, в който добавиха една-две първоначално пропуснати необходимости. И хората почнаха да купуват новия. Сега ще пускат поредния, в който пак ще допълнят малко. Един господ знае колко още ще последват след това.

С АйПад става същото. Сегашният е супер скапан. Нарочно е направен така. След година-две ще се появи нов, по-функционален и всички ще се избият да го купуват.

Дроида е Андроид, за бога! Въпрос на време е такива бъгавщини като Уиндоус Мобайл и Симбиан да останат в историята. Създаден е прилично функционален. Е, няма радио. И батерията му няма да държи много, защото може и да е 1400 mAh, (ама тя моята е 1500 :mrgreen: ), пък е li-ion. А тоя дисплей как гълта, ако знаете... TFT 16М. Т'ва нещо ще трябва да се зарежда на 2-3 дни макс.

Но пак е прилично функционален.

Е, ако трябва да кажа едно нещо, което е абсолютно предимство на АйФоун - това нещо е камък. Не се чупи. Дисплеят не се драска. Изработката му е качествена. Докато Моторолата не съм я държала в ръце и не мога да кажа нищо по въпроса.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Е радио - не може ли да се инсталира програма или е невъзможно? Не ми се смей - много съм зле в тия неща. :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

По принцип телефоните нямат вградени антени за радио, но пак не съм сигурна дали въпросът с поддръжката на радио не беше по-скоро хардуерен отколкото софтуерен. Иначе стрийм радио винаги можеш да си сложиш, но за него ти трябва интернет.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

А знаеш ли откъде бих могъл да си го купя? Майлстонът? :roll: За България питам. :)

Тези оферти надеждни ли са - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/v ... 1&sub=shop

Най-вече ме привлича гаранцията от 2 години. :D В ибей също са толкова...може би малко по-евтини... да кажем с 80 - 100 лева, само че тая гаранция я няма. Виждал съм дроиди за по 490 долара, което е около 715 лева, но...къде е гаранцията? :lol:

- Of course not!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Вземи си я от гет.бг. Аз пазарувам оттам вече няколко години и винаги са били точни и коректни. Пък така както гледаш Майлстоуна, ще откриеш и една друга Моторола, която е нарочно копие на дизайна на АйФоун :mrgreen: , която също изглежда доста добре. Току виж... :cherry:

Майлстоун: http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=42244
АйФоун копие: http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=45108
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Мерси за сайта. Само не разбирам какво е включено в комплекта. Има ли хендс фрий, дата кабел и т.н. Другата моторола я знам, ама ми е скъпичка. Аз едвам се навих да си купя и този де - 800 лева на ръш да се дадат за телефон... :?

БТВ има ли разлика между дата кабел и юсб кабел?

- Of course not!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не, няма разлика.
А гет.бг ти дават телефона в оригиналния комплект, с оригиналната кутия и т.н. Виж на сайта на Моторола какво има в комплекта и това е, което можеш да очакваш.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”