Проблем с матурата

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

shmorty
В началото бе словото

Проблем с матурата

Мнение от shmorty »

Първо искам да се извиня,че повтарям темата ,но незнам към кого да се обърна.
Искам да попитам как се оформа бала ,ако искам да вляза с матурата и коя оценка се гледа.И да ли това е вярно ,че може да използвам оценката от диплумата,смисал да използваш по силната оценка.Защото аз на матурите се изложих много по БЕЛ на матурата имам 3.68 апак в диплумата имам 5.25 и по география на матурата имам 3.58 ж диплумата 5.00 :oops: и ако може някои ми отговори много ще сам ви благодарен благодаря предварително :rr:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Проблем с матурата

Мнение от svetlio.varna »

Първо проверяваш ТУК кои са балообразуващите оценки за специалността, която искаш. Оценката от дипломата се взема само ако нямаш оценка от ДЗИ по съответния предмет. Миналата година се вземаше по-високата оценка, но тази година примат имат оценките от матурите. Ако имаш оценка от матурата, тя се взема задължително, стига да е балообразуваща де.

Ако споделиш с аудиторията какво точно ще кандидатстваш, може би ще получиш по-конкретна информация.
Facebook
Изображение
shmorty
В началото бе словото

Мнение от shmorty »

еми нз точно искам нещо с матурата ама щом само тях гледат сам за никаде гласях се с география :cry:
shmorty
В началото бе словото

Мнение от shmorty »

имам мн силни оценки в диплумата ама мн яко се изданих по бел имам 5.25 по математика 5.50 по англ 6.00 по география 5.00 мн искам да вляза
Аватар
Drava
От дъжд на вятър
Специалност: Начална и предучилищна педагогика
Курс: втори

Мнение от Drava »

изкушавам се :lol: ..
La Liberté guidant le peuple!
Изображение

http://booksbg.blogspot.com/ моя блог :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не съм чувал за специалност в СУ, в която да се влиза само с оценките от дипломата.. или поне не и през редовната кампания. Трябва ти някакъв изпит или матура. Все пак след трето класиране винаги остават някакви специалности, в които бройките не са попълнени и там приемат без изпит и матура.
Facebook
Изображение
shmorty
В началото бе словото

Мнение от shmorty »

аз нямам предвид само с оценките от диплумата ясноо ми е че с матурата имам предвид дали диплумата или оценки от нея 6те ми помогнат ,то е ясно че само с диплума не става и да попитам дали с моите оценки от матуриите ще се получи нещо
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Ем избираш си специалност където оценките от диплОмата по география и БЕЛ не са балообразуващи и готово.
Facebook
Изображение
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

svetlio.varna написа:Първо проверяваш ТУК . Миналата година се вземаше по-високата оценка, но тази година примат имат оценките от матурите. Ако имаш оценка от матурата, тя се взема задължително, стига да е балообразуваща де
Къде го видя това, че аз нещо не го съзирам? Да не би да е споменато в някой от членовете на условията за КСК 2010, че нямам време да се заничам прекалено дълго?
1968 - 1999 - 2008 - ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Ако питаш за примата на оценката от ДЗИ пред тази от редовния час: ЦЪК
Facebook
Изображение
shmorty
В началото бе словото

Мнение от shmorty »

можите ли да ми кажите кои точно специалности приемат с матура и как се образужа бала ,защото ако има 6 на матурата по 2.5 + и ако се взема оценката от диплумата и тя пак е 6 се получава 21 апак максималния е 24 как стажа тоя номер
svetlio.varna
Легендарен флуудър

shmorty написа: ако има 6 на матурата по 2.5 + и ако се взема оценката от диплумата и тя пак е 6 се получава 21 апак максималния е 24 как стажа тоя номер
За коя специалност е това?
Facebook
Изображение
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Тоя номер да постигнеш максимален бал посредством резултат от матура 6.00 никак не става. Първо. :) И второ, специалностите, в които матурата се използва като входно ниво, можеш да видиш ТУК.
И трето има... Оправи си правописа, моля. :)
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
shmorty
В началото бе словото

Мнение от shmorty »

със моите оценки имали някав шанс да вляза например география на матурата ми по география е 3.58 в диплумата ми е 5.00 общата ми диплума е 4.57 има някви проблясаци да стане
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Успехът от дипломата (общият) като цяло не играе никаква роля. Конкретно в специалност География не се влиза с матура, но от линка, който ти дадох по-горе, трябва да си видял какви са ти вариантите за избор. И все пак, ето ги и тук: Матура по География и икономика: География и биология, Предучилищна и начална училищна педагогика, Социална педагогика, Специална педагогика, Логопедия, Физическо възпитание и спорт, История и география. Това са. Нямам идея за коя специалност какъв бал ти е необходим и би бил достатъчен, тъй като уча нещо съвсем различно, но ако ти се занимава, пускам ти и минималните балове от 3-то класиране от миналата КСК :arrow: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... -etap3.pdf
И още нещо - не съм сигурна дали за изредените специалности миналата година се е кандидатствало и с оценка от матура, ако не се е..., то най-вероятно тази година ще има разлика в баловете.
Намери си таблиците с балообразуването, смятай и сверявай.
Това е от мен.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Публикувай отговор

Обратно към “Матури”