Въпрос към магистри или евентуални магистри... ?

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

Аватар
novoselskiq
В началото бе словото

Въпрос към магистри или евентуални магистри... ?

Мнение от novoselskiq »

Здравейте,
Аз съм 4-ти курс История в СУ и се интересувам от следните магистратури:
-международни политически отношения
-политически мениджмънт
-европейски проекти

Идеята ми е да кандидатствам за държавна поръчка за първите две специалности , но не съм решил още коя от двете да запиша, ако ме приемат... а европейските проекти да ги запиша като платено обучение :)

Търся хора , които имат пряка информация за тези магистратури. Всякакъв контакт ще ми бъде от голяма полза.
Споделете впечатления... от изпита , от качеството на обучението , от практическата насоченост и т.н.
"Опасно е да си искрен, освен ако не си глупав."
Д.Б.Шоу
Аватар
sweetcoockie
В началото бе словото
Специалност: политология/международни отношения

Re: Въпрос към магистри или евентуални магистри... ?

Мнение от sweetcoockie »

novoselskiq написа:Здравейте,
Аз съм 4-ти курс История в СУ и се интересувам от следните магистратури:
-международни политически отношения
-политически мениджмънт
-европейски проекти

Идеята ми е да кандидатствам за държавна поръчка за първите две специалности , но не съм решил още коя от двете да запиша, ако ме приемат... а европейските проекти да ги запиша като платено обучение :)

Търся хора , които имат пряка информация за тези магистратури. Всякакъв контакт ще ми бъде от голяма полза.
Споделете впечатления... от изпита , от качеството на обучението , от практическата насоченост и т.н.
Международни политически отношения - акцентира върху политологичния анализ на международните отношения. Звучи добре, може да се реализираш в държавна администрация, където искат да имаш завършена магистърска степен по МО - за протокол, международно сътрудничество и тн.
Политически мениджмънт - това аз завърших, то се фокусира върху полотологичните аспекти на вътрешната политика, методология за стратегически анализ и прогнозиране, политически комуникации, предизборни кампании и управление на проекти като теоретична рамка. Може да се реализираш като журналист в медия, специалист по политически ПР, в неправителствения сектор.
Европейски проекти - това има ли го в СУ? Зная, че има 1 магистратура в УНСС по проекти + МИО.
Искаш впечатления от изпита - приемат 5-6 човека държавна поръчка, основно хора с бакалавърска степен по политология и се учи 3 семестъра. Платеното е за завършили други специалности, наричат ги "неспециалисти" и е 4 семестъра. Не знам какво учат през допълнителния семестър, но след това учат заедно с другите.
Качеството на обучението - лекциите са вечер - от 5 до 7 и в събота и понякога неделя. Дават стратегическата рамка, няма упражнения, казуси. Не се изисква много, освен ако преподавателят не е от НБУ. За да изкараш семестриалните изпити - по 1-2 курсови работи, дипломната работа също е лесна.
На приемния изпит се дава казус, на който тр да направиш анализ, мисля, че темите, по който изпитват ги обявават някъде из сайта.
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”