Здравно Осигуряване

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Здравно Осигуряване

Мнение от Sla-Mori »

Здравейте, не съм сигурна дали точно тук е мястото, но да пробвам. Значи, помня, че когато попълвах уверение, че никой не ме осигурява (и следователно тази чест се падна на СУ/държавата/whatever) пишеше, че ако започна работа на трудов договор, трябва да го обявя, за да спрат да ми изплащат осигуровки... Ами, какво става, ако моето работно време и това на Отдел Студенти се припокриват отвсякъде? Мога ли да помоля някой друг да отиде от мое име или пък да отида някъде в Ректората, където да работят от 9? Благодаря предварително!
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Re: Самоосигуряване

Мнение от Kai »

Защо просто не им се обадиш по телефона и не ги питаш лично? И по принцип мисля, че са на работа от 9, но приемното им време за студенти е по-късно, но пак може да се пробваш и да отидеш, току виж ти отворят вратата.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Само да вметна, че съм самоосигуряващо се лице (*подозирам, че ти питаш за СЪВСЕМ ДРУГО НЕЩО!, щом си на ТРУДОВ договор, но да си кажа) и въобще не съм го обявявала някъде пред СУ. :evil: Изоооооооообщо не се притеснявай за това! (Аз лично.. не стига, че плащам трицифрена сума осигуровки и данъци всеки месец, че и да се разправям с отдел "Студенти", ама-ха :evil: :evil: :evil: )
Важното е да си осигурен/а пред закона.

Иначе по темата: СУ поема минималните здравни осигуровки върху МРЗ, което, доколкото си спомням, са някви дребни левчета... Много *работещи* студенти се водят 'двойно осигурени' точно поради незнание, никой не са глобили все още :lol: И мога да ти гарантирам, че в отдел "Студенти" са също толкова ненаясно, колкото сме и ние. End of story, много се разписах
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

MERCES, това не е вярно. МНОГО е важно, ако имаш Трудов договор да отидеш и да кажеш в отдел студенти, защото ти бият един печат отзад на книжката, че те осигуряват по договор еди-кой-си... Иначе те осигуряват от две места - от университета, което е задължително, АКО НЕ работиш. Ако работиш е длъжна фирмата да те осигурява. Мен ме осигурява фирмата, защото в отдел студенти ми биха такъв печат на книжката и ми казаха, ако случайно си прекъсна договора да отида за молба да ме осигуряват те... Иначе те осигурват от две места, което си е малко или много измама.

ПП: И на мен ми удържат трицифрена сума, ама кво да се прави...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

E, аз не съм на трудов :lol: На граждански от най-гадните... т.е. ако взимам 2000 лв., осигуровки+данъци са ми около 500. Забавно :) Та трябва да ходя да се разправям с тъпи секретарки да ми спрат ШЕСТТЕ ЛЕВА ОТ УНИВЕРСИТЕТА ЛИ? Ми мерси, не ми се занимава.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Супер е, че те осугуряват на толкова, ама все пак е незаконно ;). Все пак тия 6лв могат да отиват на др. място.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
QNa
В началото бе словото

Мнение от QNa »

принципно няма проблем да отиде някой друг.. но е хубаво да не забравяш, когато напуснеш работа пак да отидеш до отдел Студенти.. :)
и сама да съм в автобуса пак ще се бутам...
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Ааам, аз се оправих с тях, оказаха се разбрани този път и без уговорки ме приеха в неприемно време :)

Дано не забравя вярно, че после ходи се разправяй със здравни каси :?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Sla-Mori написа:Ааам, аз се оправих с тях, оказаха се разбрани този път и без уговорки ме приеха в неприемно време :)

Дано не забравя вярно, че после ходи се разправяй със здравни каси :?
Е, там ще си почакаш има няма три часа. Личен опит :Д. По скоро - на приятели.
not
В началото бе словото

Декларация за Здравно Осигуряване

Мнение от not »

Някой има ли на идея декларацията за Здравно Осигуряване къде трябва да я попълним и какви са сроковете, защото аз не намерих конкретни дати?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Декларация за Здравно Осигуряване

Мнение от MidwinterSun »

Декларацията се попълва, когато се записваш в университета още в началото... :roll:

Би трябвало, ако се обърнеш към Отдел Студенти, да могат да ти помогнат.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
not
В началото бе словото

Мнение от not »

Не виж аз сега съм втори курс но четох в сайта на университета че трябва всяка година да се подават това ми идеята иначе при записването съм попълнил такава.
not
В началото бе словото

Мнение от not »

Декларацията съм я изтеглил вече.Въпроса ми е всяка година ли трябва да подавам и какъв е срока?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Няма логика да има срок при все, че някои хора спират да работят и тогава попълват и университетът започва да им плаща здравните.

Аз също трябва да попълня една декларацийка, че до януари-февруари няма да работя.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

НЯМА СРОК. Единствено, ако почнеш работа или свършиш работа, трябва да ги уведомиш следователно да ти приключат осигуряването от СУ или да ти дадат такова.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”