Дайте съвети!

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

xxxmartixxx
В началото бе словото

Дайте съвети!

Мнение от xxxmartixxx »

Проблема е следния: много ми е трудно да реша какво да уча.Колебая се между медицински университет(дентална медицина) и технически университет.В бъдеще по-се виждам като стоматолог,но заедно със специализацията се учи близо 10години и незнам заслужава ли си?За инженер доколкото знам се учи 5-6г и няма допълнителни специализации(поправетеме ако греша),а и инженерството си е една много престижна професия(въпреки че не знам с какво точно се занимава един инженер) .Въпросът ми е коя професия в днешно време е по приложима,доходна,търсена и въобще като какъв ще ми е по-добре?Моля ви пишете,приемам всякакви мнения само ми помогнете да се ориентирам!!!
Последно промяна от xxxmartixxx на 03 Ное 2009, 15:55, променено общо 1 път.
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Re: Дайте съвети!

Мнение от britdamage »

Приемаш всякакви мнения?Мнението ми е, че си неграмотен.Като какъв ще ти е по-добре?Ам, не ми е удобно да ти го кажа...

Престижна професия искал... :pukeleft:
Водата също би могла да се измие.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Първо ми отговори на въпроса:
Знаеш ли с какво се занимава инженерът? :roll:
Компютърни науки 1 курс
xxxmartixxx
В началото бе словото

Мнение от xxxmartixxx »

Знам най-общо с какво се занимава,но подробно НЕ.Били ми разяснил с какво ТОЧНО се занимава?
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Гледай сега... Въпросът не е да си избереш някоя професия и да си кажеш ей тва ще се учи. Учи това, което те влече и ти е приятно да работиш. Естествено трябва и да имаш някакви знания все пак. Първо си отговори на въпроса какво те влече, а после дали е престижно. Защото няма смисъл да се хвърляш на нещо, което не знаеш какво представлява и да се вайкаш после.
Компютърни науки 1 курс
xxxmartixxx
В началото бе словото

Мнение от xxxmartixxx »

До колкото знам в технически университет основните предмети са физика и математика,а в медицински-химия и биология.Това са четирите предмета които най-много ме влечат.медицината по-ми допада,но стига да знам че тези 9-10години учене ще си заслужават.Според вас заслужава ли си?За инженер колко години се учи?Въпросът ми е ако се чудехте като мен какви бихте искали да бъдете-стоматолози или инженери и защо?(знам че въпроса е малко като "ти какъв искаш да станеш като пораснеш?",но все пак ще се радвам да разбера!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Избирай си професията по самата професия, не по предметите, с които ще кандидатстваш за обучението в нея.
Това, че харесваш химия и биология, изобщо не означава, че един ден ще бъдеш лекар. Това е професия за хора с призвание и единствено за хора с призвание. Ако те влече, ако го желаеш, ако имаш чувството, че медицината е твоята насока и единствен път, изобщо няма да те занимават такива неща като реализация и дилема с техническия.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Инженер излизаш след четри години, даже и във ВТУ-то "Тодор Каблешков"
(бтв горещо го препоръчвам тоя вуз за хора с афинитет към хубавата, качествена фолк музика :mrgreen: :mrgreen: )
la douleur exquise
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Няма какво аз бих искал! Стоматологията по принцип е доста платежна професия, но за да се учи е необходима невероятна воля и отдаденост. Също така, ако искаш да я изкараш ще трябва да жертваш голяма част от свободното си време, а и се учи доста години. Във ТУ се учи 4 или 5 години. Замисли се дали си готов да се отдадеш изцяло на учението си или не.
Компютърни науки 1 курс
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

В транспортно училище...

какво друго ако не... ФОЛК! :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:
Изображение
xxxmartixxx
В началото бе словото

Мнение от xxxmartixxx »

Знам че медицината е МНОГО трудна наука,много отговорна и че не е за всеки.Задавам тези въпроси защото не искам един ден да се вайкам че съм учил в медицински а е трябвало в технически или обратното.В медицински университет обучението заедно със специализация е около 9-10г. което е 2 пъти повече от техническия и затова искам да знам дали ще си заслужават тези 10г?Не ми казвайте "годините нямат значение важно е какво ми харесва и какво ми се отдава" това го знам,но според мен в днешно време и в държава като нашата доходът е един от най-важните критерии-къде съотношението между време за обучение и труд(както в университета така и в професията):заплащане е по-добро в медицината или в техниката?
xxxmartixxx
В началото бе словото

Мнение от xxxmartixxx »

В технически университет се учи 4-5години нали?И като какъв излизаш след тези 4-5г и учи ли се след това някаква специализация както при денталната медицина се специализира допълнително лицево-челюстен хирург,ортодонт и т.н.?????????
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Бе,специалност инженер няма.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
xxxmartixxx
В началото бе словото

Мнение от xxxmartixxx »

Кой каза че има?
xxxmartixxx
В началото бе словото

Мнение от xxxmartixxx »

Дайте отговор на въпроса де,защо спряхте да пишете?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”