Проблемът ми е, че не съм съвсем наясно къде искам да кандидатствам, и с какво бих искал да се занимавам професионално в бъдещето. Да сега съм единайсти клас, и догодина е твърде вероятно да се променят корено нещата, но все пак обичам всичко да ми е кристално ясно. Обичам да съм подготвен, а не ми допадат изненадите, и най-вече неприятните. И мисля че въпросът наистина е сериозен, защото до известна степен това което умиш като студент ти предоупределя професионалният ти път по-нататък. И все пак имам предпочитания за някои специалности. Уча в професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Много бих искал да стана архитект, да уча в УАСГ, защото обичам изобразителното изкуство и тази професия изисква да имаш въображение, и усет в рисуването. Не искам да ставам худажник и прочие, и след време да вися по подлезите по градовете и да продавам своите картини, които никой няма да оцени. Искам да бъда архитект, защото е престижна професия, доходоносна е. Но има едно но... Там предимно влизат хора от математическите гимназии, а аз не съм гений, и не мога да се меря с тях. Във ВСУ пък приемат само 25 човека архитектура, което пък е прекалено малко като бройка, и изобщо не се знае дали ще имам шанс да се класирам. И все пак в момента се подготвям за там, но имам предусещането, че каквото желание да имам, каквато и амбиция, колкото и пари да давам, колкото и задачи да решавам просто няма смисъл... Но ще се мъча, нали затова живеем.
И все пак като резервен вариант, смятам да кандидатствам и другаде. И това другаде всъщност е СУ - право или журналистика. Историята ми допада, литературата също. Но ако започна да се готвя и за тях, както и за математиката и рисуването, не е ли твърде вероятно да остана на сухо и никъде да не ме приемат?
Искам да се занимавам с изобразително изкуство, и това именно не ми допада в правото и журналистиката, но...
Незнам, изобщо съм толкова объркан, че стигнах до тук - да поискам съвет от вас, които може би са имали ако не същия, то поне сходен проблем, но са го разрешили...
Благодаря предварително на отзовалите се.