При прекъсване?

Модератор: MidwinterSun

samanta_
От дъжд на вятър

При прекъсване?

Мнение от samanta_ »

здравейте! мойта ситуация е следната, започнах годината (1 курс), но не ми хареса и се отказах, реших да прекъсна НЕ да ПРЕКРАТЯ, защото ми казаха, че така ми се запазват студентските права. В отдел студенти ми казаха, че трябва да им дам документ за заболяване-добре ще им дам. Въпроса ми е в какво се състой запазването на ст. права?-ще ми плащат ли осигуровки и социална пенсия, която взимам за един починал родител и това в продължение на 1 година ли ще е? и друго важно което искам да попитам е какъв документ трябва да ми дадат на мен като доказателство, че съм прекъснала, защото аз разбрах, че трябва да ми дадат някакъв входящ номер, а жената там ми каза, че нищо не трябвало да ми дадат, достатъчно било, че при тях е отбелязано? и след като съм прекъснала, догодина мога да продължа пак в 1 курс, ако искам, нали?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: При прекъсване?

Мнение от MidwinterSun »

Ако си прекъснала след успешно взет първи курс, после, когато се връщаш в университета, продължаваш във втори, не записваш отново първи.

Запазването на студентските права се изразява в това, че можеш да се върнеш без да ти се налага да кандидатстваш по общ ред. За тази една година обаче мисля ще се водиш "прекъснала" и реално няма да си студент => няма да можеш да се възползваш от студентските преференции.

Що се отнася до връщането в университета - тук вече не знам, а и не пише в правилника. В Отдел Студенти би трябвало да знаят най-добре.

И също така местя темата в "Административни въпроси", защото там й е мястото.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”