Справочник за кандидат-студента
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Справочник за кандидат-студента
Искам да попитам дали е издаден новият вариянт на справочника и къде близо до университета има книжарница от която мога да го закупя 
Re: Справочник за кандидат-студента
Много бързате със справочниците
Този за приключилата вече КСК 2009/10 бе издаден едва около средата на март т.г., така че ще трябва да чакате близо половин година още. Освен това, всичко в тази книга можете да намерите в сайта на университета, стига да имате малко повече търпение и желание.
1968 - 1999 - 2008 - ?
ами да аз съм си доста нетърпелива признавам си го
но искам да съм информирана за всичко отрано 
- britdamage
- Пишеща машина
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Всичко важно е на сайта и тук, във форума.Пий едно хубаво кафе с парите, мани го справочника.И не че има особена полза от думите ми, но е супер рано още да се вълнуваш за кандидатстване и изпити 
Водата също би могла да се измие.
Защо да е рано? Аз дори мислех, че вече закъснявамкато гледам съученици, които се готвят още от миналата година (което според мен няма особено голям смисъл, но тяхна си работа) 
- britdamage
- Пишеща машина
С какво закъсняваш?Преди да дойде май месец, да си вземеш матурите и да получиш дипломата и потупване по гърба от директора, какво можеш да направиш?Ще прелистваш някаква тъпа книжка и ще кроиш планове в най-добрия случай, в най-лошия случай, ако не попадна на кофти проверяващ и прочие, прочие...Lacey написа:Защо да е рано? Аз дори мислех, че вече закъснявамкато гледам съученици, които се готвят още от миналата година (което според мен няма особено голям смисъл, но тяхна си работа)
Съучениците ти са тъпи мишки и цяла година ще се правят, че упорито учат за великия изпит...Но нищо, сама ще видиш каква всъщност е истината в този живот
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
Урагане, единственото нещо, което си струва да бъде прочетено в темата, е болднатото от теб. 
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Ами психология искам да уча и да вече усещам влиянието на конкуренцията от класа ми, което никак не ми харесва честно казано 
- britdamage
- Пишеща машина
Можеш да премажеш мъжката част от конкуренцията, като кажеш, че има десетина лекции върху цикъла на женатаLacey написа:Ами психология искам да уча и да вече усещам влиянието на конкуренцията от класа ми, което никак не ми харесва честно казано
хахахахахахаха
определено ще се възползвам 
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Не мисля, че това ще ти свърши работа.Психологията, като всички други специалности, би трябвало да е на квотаж
-
Lyubo Kov
- В началото бе словото
- Курс: първи
Чак цял справочник не ти трябва. Ето някои мои съвети вместо справочника (последния определено няма да го научиш от там
).
1. Това, което ти трябва сега е да се концентрираш върху ученето по предмета/предметите, с които ще кандидатстваш. Другото важно нещо - заинтересувай се какво е балообразуването от дипломата. Не може да сме сигурни, че ще се запази същото, но най-вероятно ще се. Така че виж кои предмети ти влизат, какви оценки имаш по тях през годините и ако имаш и по-слаби - моят съвет е още от сега говори с учителите си, за да се явиш на повишаване по съответните години.
2. Другият ми съвет е да се явиш/да се готвиш на матури по предметите, които ти участват в балообразуването. И да се явиш на тях. Естествено, ако се запази миналогодишното правило, че като балообразуваща оценка от дипломата може да ти участваш по високата от оценките между средата от четирите години и матурата. =]
3. Това е. За сега друго не ти трябва. Сядай и учи! Като моят съвет е, ако си добре с някои от чуждите езици - наблягай на него, защото (по думи на някои познати) изпитът по чужд език е доста по-лесен от този по БЕЛ. И май повечето влезли в психологията са влезли точно с оценката си от чужд език.
1. Това, което ти трябва сега е да се концентрираш върху ученето по предмета/предметите, с които ще кандидатстваш. Другото важно нещо - заинтересувай се какво е балообразуването от дипломата. Не може да сме сигурни, че ще се запази същото, но най-вероятно ще се. Така че виж кои предмети ти влизат, какви оценки имаш по тях през годините и ако имаш и по-слаби - моят съвет е още от сега говори с учителите си, за да се явиш на повишаване по съответните години.
2. Другият ми съвет е да се явиш/да се готвиш на матури по предметите, които ти участват в балообразуването. И да се явиш на тях. Естествено, ако се запази миналогодишното правило, че като балообразуваща оценка от дипломата може да ти участваш по високата от оценките между средата от четирите години и матурата. =]
3. Това е. За сега друго не ти трябва. Сядай и учи! Като моят съвет е, ако си добре с някои от чуждите езици - наблягай на него, защото (по думи на някои познати) изпитът по чужд език е доста по-лесен от този по БЕЛ. И май повечето влезли в психологията са влезли точно с оценката си от чужд език.
- happyswift
- Флъдзила
Това, колко е лесен изпита по чужд език, зависи колко добре го владееш.Ако не си го барал тоя език с години и решиш да се явяваш сега 12ти клас, по-добре да е на БЕЛ, защотото можеш да учиш готови теми, което е по-добре от колкото да 1 година да минаваш материал, който се взема за 3-4
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
ама си личи, че не си кандидатсвал с литература де.. Пробвай да учиш готови теми по БЕЛ за формата на изпита в СУ - ще бъде интересно да се видиhappyswift написа: по-добре да е на БЕЛ, защотото можеш да учиш готови теми
- happyswift
- Флъдзила
Какво?Аз не съм учил, но една съученичка учи.На предварителния имаше 3,25 (пробва работата със самостоятелното писане), а на редовния 5,50 (яко учи теми)
Айде по-полека с изказванията
Айде по-полека с изказванията