Препоръчайте учебна литература ...

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Препоръчайте учебна литература ...

Мнение от dataghost »

I курс Компютърни Науки
Манев - Дис. Мат., Великова - Лин. Алг, Г. Александров - Анализ 1.

Единствено Манев иска неговия си учебник, по Анализ 1 и ЛАГ казват да си намерим някакъв., по избор.
Та, ще ви помоля, ако някой има опит с различни учебници по тези дисциплини, да препоръча някой.

Какво имам впредвид?
Ами нека цената е последния фактор. Да речем, че аз като виден представител на провинциализма в редиците на Бастиона на Алма Матер в свидната ни татковина съм носител на т.н. лош умствен материал, котйо всяка година занижава нивото на ФМИ :wink: Та, ако знаете учебник, който е добре написан, с интуитивни примери и аналогии за съответни теореми, аксиоми и леми, написан на възможно най-достъпен език, казвайте. По ЛАГ и Анализ избора от учебници май е голям. Предполагам има и сборници. Изобщо, всякаква помощна литература е добре дошла.

Уеб линкове или .pdf - също.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Препоръчайте учебна литература ...

Мнение от RadoRado »

По ЛАГ си вземи лилавия и розовия на Сидеров - има задачки и е обяснено на сравнително прост език. ( Великова го спомена в четвъртъка )
По анализ и аз не знам - най-добре е някакъв сборник със задачи ( имаше някакъв за интегрално и диференциално смятане), ама за теорията ( което е най-голямата глупост в този факултет : кур-казани ще ме карат да си зубря теорията за математически специалности ) вече не знам.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

По анализ хората са си поиграли да качат лекциите в нета -> http://fmi.wikidot.com/anal (съкращението не е случайно! ). Ако пък искаш учебник можеш да си вземеш този на Малеев. За сборник питай асистента, иначе има не малко, особено руски сборници.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
slacker``
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от slacker`` »

За Анализ 1 (2) препоръчвам "Диференциално (интегрално) смятане" на Я. Тагамлицки. Много добре написани книги. Нямам идея къде могат да се намерят обаче.
Иначе за Анализ 1 и учебника на Дойчинов "Математически анализ" става и е възможно най-достъпно написан, просто на мен не ми допада особено, защото някои неща бяха леко "претупани" - поне така си спомням (от преди 2 години).
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”