Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Журналисти 2010

Мнение от Варненец »

Айде една тема и за вас бъдещи зайци :albino:
Разкажете как се готвите, какви са ви очакванията, защо искате точно тази специалност и т.н...
А ние преминалите наскоро и не толкова скоро по този път ще ви посъветваме и ще отговаряме на въпросите ви 8)
Последно промяна от Варненец на 17 Окт 2009, 16:44, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Re: Журналсити 2010

Мнение от britdamage »

Ех, Варненец, давай им крила на децата.Веднъж като прекрачат прага на Софийския, потока от празни погледи и отегчени лица сам ще ги прекърши :)
Водата също би могла да се измие.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Аз пък водя дилема със себе си..Толкова ме е страх от комисията, че само като се сетя за тях, се чудя изобщо дали да кандидатствам за журналистика..За есето иначе ми трябват малко напътствия..мисля, че се справям доволно за сега..Ама честничко, хич не ми се нрави "Слаб 2" на Устен.. :| :arrow:
Не питайте "Как може да ме е страх?" Страх ме е и туй то.. :mrgreen:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

The_iMMortal_f написа:Аз пък водя дилема със себе си..Толкова ме е страх от комисията, че само като се сетя за тях, се чудя изобщо дали да кандидатствам за журналистика..За есето иначе ми трябват малко напътствия..мисля, че се справям доволно за сега..Ама честничко, хич не ми се нрави "Слаб 2" на Устен.. :| :arrow:
Не питайте "Как може да ме е страх?" Страх ме е и туй то.. :mrgreen:
Е, ти първо изкарай хубава оценка на писмения, за да отидеш на устния, пък тогава вече ти позволявам да се страхуваш :P :lol:
Компютърни науки I курс
vik
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от vik »

Здравейте.Аз ще кандидатствам тази година журналистика и подготовката ми за сега се изразява в това да гледам (почти) всяка вечер новините,да чета веднъж седмично вестник,ще започвам скоро и редовно да гледам някои публицистични предавания.Ходя от време на време при една журналистика(бивша директорка на 1 местна телевизия)която ми помага основно за устния изпит.Мама много се притеснява за есето,дали ще се справя сама, въпреки че по принцип си пиша хубаво.Гледам да си намирам различни поводи и връзки да пиша от време на време статийки в някои местни вестници понеже чувам,че това се харесвало на комисията(пък и на мен ми харесва).Много ще се радвам миналите вече по този път да кажат как са се подготвяли,какво пропускам евентуално .Изобщо да дадете някой-друг съвет.Ще се радвам и другите кандидат-студентите да споделят техните начини за подготовка.Чао за сега :)
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

bggashnik, много бързо ме отразя..Аз зададох въпроса, ако хипотетично така..съм изкарала хубава оценка на писмения.. :mrgreen: Аз всъщност напирам повече за ПР...А като казах ПР, верно ли туй дето го дочух, че вместо писмен , се вземала оценката от матурата и остава само устния.. Не, нали? В смисъл не би трябвало..?
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Мнение от britdamage »

vik написа:Здравейте.Аз ще кандидатствам тази година журналистика и подготовката ми за сега се изразява в това да гледам (почти) всяка вечер новините,да чета веднъж седмично вестник,ще започвам скоро и редовно да гледам някои публицистични предавания.Ходя от време на време при една журналистика(бивша директорка на 1 местна телевизия)която ми помага основно за устния изпит.Мама много се притеснява за есето,дали ще се справя сама, въпреки че по принцип си пиша хубаво.Гледам да си намирам различни поводи и връзки да пиша от време на време статийки в някои местни вестници понеже чувам,че това се харесвало на комисията(пък и на мен ми харесва).Много ще се радвам миналите вече по този път да кажат как са се подготвяли,какво пропускам евентуално .Изобщо да дадете някой-друг съвет.Ще се радвам и другите кандидат-студентите да споделят техните начини за подготовка.Чао за сега :)
Браво, моите адмирации.Но мисля, че може да следваш вече установеният план-веднъж в седмицата вестник, 19' през утрин и може на 14 дни news.bg.Така хората се учат да мислят критично :))
Водата също би могла да се измие.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

The_iMMortal_f написа:А като казах ПР, верно ли туй дето го дочух, че вместо писмен , се вземала оценката от матурата и остава само устния.. Не, нали? В смисъл не би трябвало..?
Ами...ти имаш ли матура по журналистика? :flower: :lol: :lol: :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Естествено, че не..Човек да не попита!Имах предвид с матурата по български... Но явно не..Мерси за отговора!!! :|

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

The_iMMortal_f написа:Естествено, че не..Човек да не попита!Имах предвид с матурата по български... Но явно не..Мерси за отговора!!! :|
Значи виж сега: като искаш да кандидатстваш за PR, трябва да се научиш на първо време да се изразяваш така, че хората да разбират за какво става дума. Като си имала предвид матура по български, кажи матура по български. (Досега почти всяко твое мнение, което съм видяла е абсолютно извадено от контекста, заради което най-вероятно само ти си го разбираш). Ако на изпита по журналистика напишеш нещо съвсем неясно и объркано, познай и каква оценка ще имаш.

По темата - каква е логиката матура по български да замества писмен изпит по журналистика? :roll: You know the answer...

Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

:lol: Хубаво.Така ми казаха и реших да почерпя от извора.И да, само аз разбирам себе си.(Поправимо е) И да, явно вече ще си търся самичка отговорите.Мерси все пак! :roll:

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

The_iMMortal_f написа: :lol: Хубаво.Така ми казаха и реших да почерпя от извора.И да, само аз разбирам себе си.(Поправимо е) И да, явно вече ще си търся самичка отговорите.Мерси все пак! :roll:
Не знам кой какво ти е казал, но нали се сещаш, че не е добра идея да се доверяваш на всякакви слухове? Тази КСК нямаше такова нещо, а ако има промяна в условията за кандидатстване, те ще станат ясни чак през март, когато излизат и новите справочници. И в случай, че не е ясно - мижавата матура по български няма НИЩО общо с журналистическото есе (=писмения изпит по журналистика), следователно няма причина едното да замести другото. :]

vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

britdamage ще ми обсниш ли само какво значи "19 през утрин",че нещо не схаванах (предполагам,че ще е нещо много елементарно и ще ме е срам после като го прочета но реших,че все пак е по-добре да питам :) ) мерси предварително :)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

vik написа:britdamage ще ми обсниш ли само какво значи "19 през утрин",че нещо не схаванах (предполагам,че ще е нещо много елементарно и ще ме е срам после като го прочета но реших,че все пак е по-добре да питам :) ) мерси предварително :)
Това е вестник 19' (19 минути) и го раздават безплатно.

vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

къде го раздават?честно казано за пръв път го чувам.аз съм от Стара Загора принципно...
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”