Декларация за солидарност с родителите от Варна
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- prizivzaborba
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ние, активистите на „Призив”, студенти и ученици, реагираме с огромно възмущение на поредния случай на развихрили се реститути и корумпирана държавна и общинска власт. Повече от 100 деца във Варна бяха „осъдени” да останат без детска градина – сградата била реституирана! Само решителната намеса на родителите на децата попречи засега реституцията да стане факт. Поздравления за тези смели граждани!
„Призив”, както и голяма част от студентите в нашата страна сме наясно с чудовищната наглост на реститутите и обслужващия ги държавен апарат. Своите криминални интереси те защитават по най-безцеремонен начин, посягайки на учебни сгради, общежития и спортни бази на университетите. За тях ние, студентите, „не сме страна” (така ни казаха много пъти по време на продължителната ни борба за връщане студентски град на студентите) – същото, което казаха и на родителите във Варна. Тези презрени същества – реститутите, не оставиха нищо свято в нашата страна; за тях всичко е бизнес, пари, интереси; за тях хората (пък били те и деца – бъдещето на България) са нищо; за тях печалбите са всичко...
Дано ви приседнат вашите мръсни пари!
Ние ви презираме!
За нас хората стоят преди всичко и пътят, по който трябва да се отстояват нашите жизнени интереси – това е пътят на откритата масова организирана съпротива, пример за каквато ни дадоха родителите във Варна. Ние сме с вас, смели родители!
Не на реституцията!
Долу ръцете от детските градини!
Хората преди всичко!
Студентско-ученическо движение „Призив за образование”
01.09.2009г.
Ние, активистите на „Призив”, студенти и ученици, реагираме с огромно възмущение на поредния случай на развихрили се реститути и корумпирана държавна и общинска власт. Повече от 100 деца във Варна бяха „осъдени” да останат без детска градина – сградата била реституирана! Само решителната намеса на родителите на децата попречи засега реституцията да стане факт. Поздравления за тези смели граждани!
„Призив”, както и голяма част от студентите в нашата страна сме наясно с чудовищната наглост на реститутите и обслужващия ги държавен апарат. Своите криминални интереси те защитават по най-безцеремонен начин, посягайки на учебни сгради, общежития и спортни бази на университетите. За тях ние, студентите, „не сме страна” (така ни казаха много пъти по време на продължителната ни борба за връщане студентски град на студентите) – същото, което казаха и на родителите във Варна. Тези презрени същества – реститутите, не оставиха нищо свято в нашата страна; за тях всичко е бизнес, пари, интереси; за тях хората (пък били те и деца – бъдещето на България) са нищо; за тях печалбите са всичко...
Ние ви презираме!
За нас хората стоят преди всичко и пътят, по който трябва да се отстояват нашите жизнени интереси – това е пътят на откритата масова организирана съпротива, пример за каквато ни дадоха родителите във Варна. Ние сме с вас, смели родители!
Не на реституцията!
Хората преди всичко!
01.09.2009г.
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Re: Декларация за солидарност с родителите от Варна
Анархо-реториката не стига далече...
А да, темата ти е от втори... не първи.
А да, темата ти е от втори... не първи.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Мен не ми прилича на анархо-реторика това, прав е човекът да се гневи. Според мен реституцията не е нещо лошо, когато обаче не става въпрос за реституция на имоти от обществено значение като детски градини, училища, студентски общежития. Малко са крайни оценките тип "презрените същества реститутите", но наистина има един момент, в който трябва да се помисли и за децата/учениците/студентите.
~ Кътчето ~
Обърна ли внимание, че е от "Призив"? Това променя доста неща.
Knights of the Cross
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Айде посочете ми едно-две изречения от поста, които да изразяват анархореторика.
Разбира се, би било добре авторът на темата да обясни коя е тази детска градина и по какъв точно начин родителите са спрели на реституцията, а не да се ограничава до "да ва и.а в крадците", ама както и да е.
А това, че е от "Призив", не ме засяга особено, не повече, отколкото това, Томи и Шепот от кои партии са.
Разбира се, би било добре авторът на темата да обясни коя е тази детска градина и по какъв точно начин родителите са спрели на реституцията, а не да се ограничава до "да ва и.а в крадците", ама както и да е.
А това, че е от "Призив", не ме засяга особено, не повече, отколкото това, Томи и Шепот от кои партии са.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Подчертаното са фрази използвани единствено от Федерация на Анархистите България, A-BG, някакъв си комитет 1-ви май (хората преди всичко) и останалите "обръчи от фирми" в които членуват все едни и същи хора ... В сайта на призив има и статия за "солидарност" с Кунева ... стриктно A-BG събитие на което бяха 50 човека.prizivzaborba написа:Декларация за солидарност с родителите от Варнa
Ние ви презираме!
Не на реституцията!
Хората преди всичко!
01.09.2009г.
А да и отново, това само "декларира" нещо си ... да беше протест поне ... ама изглежда общонационален протест не е в интересите на всеки.
Да каже човек, че съм параноик - едва ли при това положение и тези доказателства.
Ето от тук идва "хората преди всичко"
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Тези изрази със сигурност могат да се открият и в комунистически сайтове (особено за организираната масова съпротива), пък и в "демократични" (само че в последните едва ли биха крещели на поразия "да ви приседне").
На мен по реторика повече ми напомнят млади комунисти (каквито са тези от "1-ви май"), но както и да е.
На мен по реторика повече ми напомнят млади комунисти (каквито са тези от "1-ви май"), но както и да е.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Ами да човек, как да ти го кажа ... те са кръвосмешени вече, анархо-комунисти, някакви си такива ... знамена на СССР,
не ми се изпада в детайли. За мене са едно и също.

Предполагам си достатъчно наясно какво значи пресеченият червено-черен флаг...
за това според мене в момента само се търкат клавиатури и се изнасят смели речи.
не ми се изпада в детайли. За мене са едно и също.

Предполагам си достатъчно наясно какво значи пресеченият червено-черен флаг...
за това според мене в момента само се търкат клавиатури и се изнасят смели речи.
Погледни що за лицемери и глупаци са в "Призив" и ще разбереш.Шепот написа:В смисъл?
Колкото до реториката му съм напълно съгласен, с дребното допълнение, че не само новоизлюпени анархисти и комунисти ги повтарят като папагали, ами и всякакви други маргинални организации - просто е запазен стил на тази общност.
Knights of the Cross
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Да, това ясно, ходят на едни и същи митинги. Умело компрометират с присъствието си - макар че са малко на брой - всеки протест, където отидат и т.н.
Но самият повод, по който пуска темата, е смислен, само фактологията да не отсъстваше за сметка на лозунгите. Даже ако взема да се заинтересувам допълнително, ще се окаже, че благодарение на тази тема съм научил нещо..
Но самият повод, по който пуска темата, е смислен, само фактологията да не отсъстваше за сметка на лозунгите. Даже ако взема да се заинтересувам допълнително, ще се окаже, че благодарение на тази тема съм научил нещо..
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Фактологията си е знаем, нали я живеем всеки ден?
Проблема с детските градини не е никак нов. И то не само в София или Варна ... аз това го знам от обикновенните медии ако взема да чуя нещо през стаята или като чета вестник (редовно)...
Аз съм съгласен, че темата не е от професионални анархисти а от някакви хора без работа и че наистина представят реален проблем, но не представят дори подкана за действие а само празен текст... Според мен новините трябва да се търсят а не чакат (в такава ситуация)
Проблема с детските градини не е никак нов. И то не само в София или Варна ... аз това го знам от обикновенните медии ако взема да чуя нещо през стаята или като чета вестник (редовно)...
Аз съм съгласен, че темата не е от професионални анархисти а от някакви хора без работа и че наистина представят реален проблем, но не представят дори подкана за действие а само празен текст... Според мен новините трябва да се търсят а не чакат (в такава ситуация)
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Това се доказа с пълна сила по време на януарските "протести".Tommy написа:Погледни що за лицемери и глупаци са в "Призив" и ще разбереш.

- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Човекът си реституира сграда на пъпа на Варна.Повече от ЯСНО е, че ще си я иска.Вие знаете ли каква е пазарната себестойност на този обект?Това е ЧАСТНА собственост.Искането Ви е напълно необосновано.
И този сълзив призив "деца осъдени без детска градина".Ще ме извинявате,но във Варна има една камара градини и особено ако живееш в центъра си последният, който може да се оплаква.
И този сълзив призив "деца осъдени без детска градина".Ще ме извинявате,но във Варна има една камара градини и особено ако живееш в центъра си последният, който може да се оплаква.