Я кажете за стипендиите?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Я кажете за стипендиите?
Абе като видях темата за отличниците и се сетих за стипендиите:Р Може някъде да има там писано за това, но ме домързя да чета 10 страници. Я ми кажете какъв успех трябва да имам, за да получавам стипендия за успех и на колко се равнява въпросната стипендия за месец? Айде много здраве 
Don`t drink, don`t smoke, don`t do drugs, don`t eat meat! HARDCORE`s THE WAY!
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
1. горе има търсачка
2. тук има тема за стипендиите, с търсачката ще намериш още много.
ПУСКАЙТЕ ТЪРСАЧКА ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС
2. тук има тема за стипендиите, с търсачката ще намериш още много.
ПУСКАЙТЕ ТЪРСАЧКА ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
eeee,с толкова все ще ти дадат нещичкоТърговецът на кристал написа:Айде и аз да се ограмотя по въпроса...горе-долу колко са бройките за отделните факултети - ФЖМК ме интересува, конкретно, не че има опасност да не взема, просто ми е интересно...
Казвате 5,50, а? Т.е. с 5,82 мога да съм спокойна...
Ами след всеки семестър си излиза една бележчица с бройката за стипендиите по факултети (мисля,че вече даже ги определят за всяка специалност поотденлно,което е много хубаво..) и съответно излиза и минималния бал за взимане на стипендия, но при всички поожения с 5.82 би трябвало да взимаш...
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Ограничението за стипендия е да нямаш невзети изпити и да имаш успех над 3.00. Долната граница се определя само от разпределението на оценките във факултета. Във ФзФ хората вземат стипендия и с 4.50, тъй като на никой не му се учи и успехът е нисък като цяло. Дори се случва, че няма достатъчно хора, взели всички изпити, които да подадат документи, и често бройката е по-ниска от отпуснатата квота стипендииCrematory написа:А това сигурно сме го писали с хиляди пъти...
Стипендиите са определен брой на факултет. Не знам колко са, никога не съм се добирала,а не съм подавала документи. Успехът трябва да е над 5, но с под 5,50 едва ли имаш шанс.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.