Има ли таквоз нещо като winning/losing в една връзка? А от какво зависи?
Разрешавам разширително свободно тълкуване на въпроса
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Я виж ти... Кристо ме пита кой, по мое мнение, би могъл да ме замени, ако по някаква причина спра да пиша тук. Не съм ти чела другите мнения, обаче вече ми харесваш.WickedWitch написа:Не съм експерт, това е сигурно, но една връзка се оказва печеливша и за двамата партньори, само ако и двамата умеят да губят ; )
Компромисите. Ако успяваш периодично да загърбиш егото си, то тогава си и печеливш, и губещ - зависи, разбира се, кое е по-ценно за самия теб.
Баш. Да се мери кой кого обича повече, кой прави повече, кой е по-по-най в една връзка означава да си играем на "на си ти куклите, дай си ми парцалките". Не трябва да има такова нещо, никога.MERCES_LETIFER написа: според мен не трябва да има битки, доказване, и отчитане на резултати в една връзка.
Пък ти ми изяде неизгорелите хапки! Не е честно! Печеля една точка "мъченичество"MERCES_LETIFER написа: колкото до второто, според мен не трябва да има битки, доказване, и отчитане на резултати в една връзка.
Само че хармонията се постига на базата на ( 1+корен(5) )/2, не на 1.Kristo написа:Математическото ми мнение:
Winning/Losing е една типична рационална дроб. Нека поразсъждаваме над неизвестните. Ако печелиш повече в една връзка (няма значение какво, щом автора не е казал) - а губиш по-малко, излизаш на резултат > 1. В обратния случай губиш повече и печелиш по-малко, сътветно дробта е < 1. Къде е правилния извод? Много просто - ако печелите и губите по-равно (трудно постижим факт) - то дробта става = 1 и така постигате алгебрична хармония и сте 1 (едно) с любимия.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.