Има ли къде да си слагам учебниците или да си домъкна шкаф някакъв? Има ли пералня някъде наоколо? Телевизор, кабелна, телефон (БТК), интернет - има ли? Изобщо всякакво описание на общежитието и това което трябва сам да си донеса ще ми е полезно. Извинявам се ако въпросите ми ви звучат глупаво, но никога не съм ходил на общежитие. Нямам никаква представа какво е това животно.
Условията в общежитията?
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Условията в общежитията?
Здравейте, аз към от новите. Още не знам дали ще съм настанен в общежитие, но ме интересува какво трябва да мъкна със себе си в София и в общежитието? Примерно мебели някакви? Легло предпологам че има поне в общежитието
А трябва ли да си мъкна бюро примерно за настолен комп, хладилници и други подобни. изобщо колко голяма е една тройна стая? Те май са най-натясно обитателите им, затова за тях питам.
Има ли къде да си слагам учебниците или да си домъкна шкаф някакъв? Има ли пералня някъде наоколо? Телевизор, кабелна, телефон (БТК), интернет - има ли? Изобщо всякакво описание на общежитието и това което трябва сам да си донеса ще ми е полезно. Извинявам се ако въпросите ми ви звучат глупаво, но никога не съм ходил на общежитие. Нямам никаква представа какво е това животно.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: Условията в общежитията?
Аз едва пълня за една година шкафа с празни бутилки от водка и уиски. Ако сте повече от двама - носи шкаф от вкъщи.george.merlin написа:Има ли къде да си слагам учебниците или да си домъкна шкаф някакъв?
Научи се на ръчно пране.george.merlin написа:Има ли пералня някъде наоколо?
Няма кабелна и БТК.george.merlin написа:Телевизор, кабелна, телефон (БТК), интернет - има ли?
Мрежа има - абонирай се към доставчик с IPTV - перфектен заместител на кабелната. Картината е 4:3, ама си я стречни 16:10 или 16:9 ако разполагаш с такъв монитор. Аз така правя и перфектно се вижда. Иначе звука е стерео, отличен. Е, аз главно за ФЕН ТВ ползвах IPTV-то, тук-таме btv да гледам формулата и ШЛ и Анала за някой мач от УЕФА.
Донеси си кисели краставици, бахур, печени пиперки и царска туршия.george.merlin написа:Изобщо всякакво описание на общежитието и това което трябва сам да си донеса ще ми е полезно.

- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Ако живееш по-наблизо можеш да си носиш мръсните дрехи да ти ги перат вкъщи. Ако не - има обществени перални, които представляват едно помещение, цялото пълно с перални, ти отиваш, харесваш си някоя, пълниш си я, плащаш си за прах, за омекотител и евентуално за сушене и след 4-5 часа минаваш да си ги вземеш.george.merlin написа:Има ли пералня някъде наоколо?
Ако те устройва - това е варианта. Не бих препоръчала купуването на пералня/хладилник преди да видиш стаята и да прецениш дали можеш някъде да ги оставиш. За хладилник място винаги ще се намери, но пералня - трудно.
Успех
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Верно си е ...пералня в общежитие = абсурд! 
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Ако си в двойка - напълно възможно. Двойките, които са в семейните общежития имат коридор подходящ точно за пералня. Там обаче не пускат първокурсници. Двойките във "високите" блокове също имат готин коридор. Като се замисля и в тройките на високите блокове, които са с дълъг коридор може да се сложи пералня. Банята е достатъчно близо, за да се свърже.Master_of_Sin написа:Верно си е ...пералня в общежитие = абсурд!
Проблем е, че в момента високия блок на СУ е в ремонт
Има и едни слухове, че в 51-ви имало тренажор за летящи чинии. Така де - някаква много яка база с общи помещения направили, която трябва да се стопанисва от студентите и включва кухненски и перални помещения. Къде са, дали ще работят, дали изобщо ги има - някой от 51-ви блок да каже
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
Ами дори и да има възможност въобще не ми се занимава ии не ми се дават пари за такова нещо - не бих си сложила пералня точно там...
Предпочитам да си нося дрехите в нас или на обществена.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Напълно те разбирам - аз също съм на този принцип. Но една година (тоест две) живях със съквартирантка с пералня и мога да потвърдя, че е истинско удобство. Първо, че излиза по-евтино от обществената такава, второ, че е по-удобна.... Да не говорим, че за човек от Бургас е немислимо да се мъкна с чаршафите и килимите, за да ги изпера вкъщи, а с пералнята става за отрицателно време.Master_of_Sin написа:Ами дори и да има възможност въобще не ми се занимава ии не ми се дават пари за такова нещо - не бих си сложила пералня точно там...
Освен това не е кой знае каква занимавка - а и парите не са никак много и си се избиват - много по-евтино и удобно е. Стига да има място къде да се сложи и начален капитал, който да се инвестира в нея.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
Ами аз съм близо и не мсля че ще ми е проблем да си нося нещата до нас.
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
Ама ти пърокурсничка ли сиMaster_of_Sin написа:Ами аз съм близо и не мсля че ще ми е проблем да си нося нещата до нас.![]()
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Благодаря за отговорите ви, някои бяха доста оригинални 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Тебе не тъ ли баннаха?Master_of_Sin написа:Ами аз съм близо и не мсля че ще ми е проблем да си нося нещата до нас.![]()

- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Бетон, последното и посещение е на 15 Авг 2009, 00:54Бeтон написа:Тебе не тъ ли баннаха?Master_of_Sin написа:Ами аз съм близо и не мсля че ще ми е проблем да си нося нещата до нас.![]()
Най-вероятно е банната
П.П искам да попитам на какъв принцип е бана в този форум?Ако е само IP бан то тогава какво пречи на абонатите на БТК да реснат рутера или да използват прокси и са готови. Ако пък се забранява достъпът от този профил, какъв е проблема да се направи нов профил?
Компютърни науки I курс
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Какъв ти е проблема?bggashnik написа:искам да попитам на какъв принцип е бана в този форум?Ако е само IP бан то тогава какво пречи на абонатите на БТК да реснат рутера или да използват прокси и са готови. Ако пък се забранява достъпът от този профил, какъв е проблема да се направи нов профил?
Допреди година и IP-то на ФМИ-то беше баннато и трябваше да се влиза през прокси.

- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Еми явно бана не е особено ефективен, след като с едно прокси спама може да си продължи

Компютърни науки I курс
Навсякъде е така, не мислиш ли?
Може и доставчика си да смени, ако иска.
Може и доставчика си да смени, ако иска.