За изучаването на чужд език и спорт

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

За изучаването на чужд език и спорт

Мнение от bvz »

Малко помощ за новоприетите:
:arrow: Чуждият език във ФЖМК не е задължителен предмет, което означава, че оценките от него не участват във формирането на семестриалния и годишния успех, а следователно са не собени важни ако искате да се настаните в общежитие или да кандидатствате за стипендия.
:arrow: За четири години и на мен не ми стана ясно каква точно дисциплина е чуждият език, но трябва да присъства в студентската ви книжка. Веднъж избран е добре да се учи в продължение на всички четири години.
:arrow: Часовете са 2 учебни (90 минути) на седмица. Има изпит в края на всеки семестър (което е общо осем изпита за цялото следване).
:arrow: Всеки сам си избира на какъв език да ходи. Сигурните групи са по английски, немски, френски, а от няколко години и италиански.
:arrow: Ако искате да учите друг език, трябва сами да си съберете група от поне 8-10 човека, които да владеят езика на сравнително еднакво ниво.
:arrow: Групите обикновено са две - за начинаещи и напреднали, но не винаги. Всичко зависи от броя на студентите :)
:arrow: За срещите с преподавателите ще разберете от съобщение на информационното табло. Там ще има дата, час и място. Последното обикноено е пред информационното табло.
:arrow: До уговорения ден ще сте си направили списък с желаещите (той пак се залепва на таблото) и преподавателя като го гледа ще определи групите.
:arrow: Часовете за провеждане на занятията ще определите всички заедно, като не е задължително да са обявените в учбната програма, те са само примерни.
:arrow: С тези от вас, които искат да учат език по-различен от изброените, ще се срещнем в началото на учебната година и ще си обясним какво се прави :)
И вече чакам да пишете тук :)
Последно промяна от bvz на 08 Авг 2009, 19:00, променено общо 1 път.
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: За изучаването на чужд език

Мнение от darika »

Сърдечно благодаря за подробната инмформация , bvz ! :D

Не съм сигурна дали това е подходящото място , в което трябва да си задам въпроса , но се надявам да получа отговор от теб , като по компетентен/на . Аз съм от задочниците и се чудех дали и ние като редовните студенти по журналистика имаме лятна учебна практика ?
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

Желаещи за френски!?! :bounce:
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
Аватар
pavlik
В началото бе словото

Мнение от pavlik »

Явно за английския ще се съберем доста хора 8)
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Няколко бързи отговорчета:
:arrow: darika, доколкото знам и за задочно обучение има лятна учебна практика. Всички задължителни прдмети ги има както за редовно, така и за задочно обучение (с изключение на спорта, но не съм сигурен)
:arrow: Pushy, аз може да идвам, ако има група за много начинаещи :lol:
:arrow: pavlik, за английски винаги има хора, и то за две групи, а понякога и три :lol:
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

да, аз съм желаещ за френски. А мога ли освен френски да пиша и немски? Значи оценките не ми се смятат за общежитие? Това сигурно ли е щото може да рискувам много ако запиша два езика и по единия изкарам примерно 3-ка на изпита 1-ви семестър?
Последно промяна от george.merlin на 08 Авг 2009, 14:13, променено общо 1 път.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ама абсолютно е сигурно, поне през последните четири години :)
А иначе ще ти е много трудно да изкараш тройка точно по чужд език, е с достатъчно мързел и неходене в часовете може :lol:
Можеш да се запишеш и на два и на три езика, стига да имаш желание и време, а и да не се случат часовете в едно и също време :)
Аватар
george.merlin
Драскач

ок, благодаря за отговора :D
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

А ти френски учил ли си преди? А немски?
Иначе, като знам кои ще са преподавателите, и двата езика са много добър избор.
Ако се събере група за начинаещи по френски може да идвам с вас :lol:
Аватар
george.merlin
Драскач

Мне, учил съм английски и се опитаха да ми преподават немски. Ти си запознат с нещата във факултета и използвам момента да те питам за спорта - дали мога да се запиша фехтовка и фитнес? И дали ако по тези предмети имам двойка или тройка, ще ми коства стипендия и/или поправка?

П.П. Ако модераторите държат, ще пусна отделна тема.
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Супер, ставаме двама начинаещи за френски. :roll:
Можеш да ходиш на два вида спорт. Само оценката от единия от тях ще участва в балообразуването. Невъзможно е да имаш слаба оценка по спорт. За двойка се брои единствено каогато нямаш оценка по спорт. А това означава, че ако в първи курс не си ходил, трябва да ходиш в трети курс.
Но спокойно, спортът е по-скоро за забавление. Понякога оценката се пише само на база присъствия през семестъра. Единственото лошо нещо е, че програмата на различните видове спорт е строго фиксирана и не се съобразява с индвидуалната ти програма. Така че е доста трудно да напаснеш всичко и при това с два вида спорт, които се провеждат доста далеч от Факултета.
Но все пак - УСПЕХ!
Аватар
pavlik
В началото бе словото

Re: За изучаването на чужд език и спорт

Мнение от pavlik »

За френския да си изкажа и аз мнението-уча го от 5 клас,за съжаление така и не го научих както трябва,но езикът е много красив,само това коварно "р" ,но пък това му е чарът.Ето ви една рекламка,тези французойки(заслушайте се в гласа).......
http://www.youtube.com/watch?v=0ArVbo1M ... re=related
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

pavlik написа:За френския да си изкажа и аз мнението-уча го от 5 клас,за съжаление така и не го научих както трябва,но езикът е много красив,само това коварно "р" ,но пък това му е чарът.Ето ви една рекламка,тези французойки(заслушайте се в гласа).......
http://www.youtube.com/watch?v=0ArVbo1M ... re=related

е аз уча френски от 8ми клас и няма проблеми с р-то :lol: Просто от малка си говоря с развалено 'р', намерста почти не го и казвам /зависи от думата ;) /, което ми е в плюс за френския :mrgreen:
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Една колежка получи тройка по немски, защото се скара с даскалката, а силно месъмнява наистина да е била за тройка.
Иначе, хора, НЕ ходете на фитнес, страшно много притискат за присъствия и наваксвания. Затова пък на фехтовката въобще не пишат присъствия и отсъствия и стига ада се явите няколко пъти да схванете същината и да ви види физиономиите преподавателят, всичко е ок.
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Супер :)
Аз отдавна си мислех за фехтовка иии сега успя да ме (до)убедиш. Само дано не изпусна сроковете за записване, понеже знам, че за хубавите спортове местата бързо се 'стопяват' :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”