Относно идеалите или по-скоро тяхната липса
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Lilian
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Относно идеалите или по-скоро тяхната липса
Напоследък ми се струва, че думи като родина,достойнство,приятелство,любов доста са се обезценили. Естествено е младите хора да са оптимистично настроени,дори наивни понякога, да вярват искрено в по-доброто бъдеще и да са готови да променят света ( или поне да направят някакъв опит). Повечето обаче са прагматични реалисти или апатични песимисти. Думата идеал звучи не на място, заместват я думи като пари, забавление,кеф, гъвкавост. Аз трудно си обяснявам това явление . Ако не си способен да повярваш в нещо стойностно на 20, едва ли след като животът те зарине с трудности,абсурди и несправедливости, ще успееш. Тка поне си мисля...
"Oh, Lilian
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
Re: Относно идеалите или по-скоро тяхната липса
Мда, щото на 20 не е възможно да си видял трудности, проблеми, несправедливости и т.н.?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
мисля, че тя говори за сериозни проблеми, които са единични случаи. в смисъл наистина - проблемите са си винаги такива, но пък терзанията на някой след месец връзка с девойчето, която фактически още не е започнала, дали могат да спаднат в универсалната графа за сериозни 'проблеми'?
лили, идеалите отдавна им е минала модата, поддържа се от малки групи традиционалисти (me included), които започват да поддават под масовия напор на еснафството и желанието за изцяло консуматорско с/вуване. ако посочиш чест, за тях чест ще е да пребият първия човек, който е казал нещо на въпреки тяхното мнение. или оказал се случайно покрай тумба надъхани вълци, образували глутница. ако им кажеш любов - това ще е купуването на дрешки и прочие, даже и цветя - но не от любов, а като затвърждаване на момичето-вещ.
в крайна сметка общуването на второ ниво доста е позападнало. на доста хора не им се занимава, други пък въобще не са го и достигали. дали ще е с любимия човек, с близките, или с някакви рандъм хора от ежедневието, а дори и със самия себе си - стари неща, стари.
за какво са на великото човечество?
лили, идеалите отдавна им е минала модата, поддържа се от малки групи традиционалисти (me included), които започват да поддават под масовия напор на еснафството и желанието за изцяло консуматорско с/вуване. ако посочиш чест, за тях чест ще е да пребият първия човек, който е казал нещо на въпреки тяхното мнение. или оказал се случайно покрай тумба надъхани вълци, образували глутница. ако им кажеш любов - това ще е купуването на дрешки и прочие, даже и цветя - но не от любов, а като затвърждаване на момичето-вещ.
в крайна сметка общуването на второ ниво доста е позападнало. на доста хора не им се занимава, други пък въобще не са го и достигали. дали ще е с любимия човек, с близките, или с някакви рандъм хора от ежедневието, а дори и със самия себе си - стари неща, стари.
за какво са на великото човечество?
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- Lilian
- В началото бе словото
- Специалност: право
сашкоза съжаление си много прав, което не ми обяснява абсурдната ценностна система на много връстници, които всъщност отдавна нямат нищо общо с духовната красота на младостта. тъпото е,че такива хора карат нормалните да се чувстат едва ли не глупаци. 
"Oh, Lilian
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
- xRainx
- Стенограф
ми погледнато практично и реално, СМЕ глупаци според нормите, продиктувани от масовостта.
но имайки предвид, че давам голем корав уй за тези норми, не ми е толкоз зле. :п
но имайки предвид, че давам голем корав уй за тези норми, не ми е толкоз зле. :п
The storm is coming...

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Поздрав за темата, наистина много-добра тема!
Сега, чакай... да пренасоча мозъка за сериозни теми... ще опитам едно сериозно мнение, въпреки че съм пуснал по инерция мисленето след изпитите!
Този, който вярва в загубените идеали, не означава, че е човек невидял и не усетил трудности и несправедливости, загуби и проблеми!
Всеки избира какъв да е, какви идеали да има, изборът е най-важен! Човек, който избира самостоятелно, не се влияе от вятъра и вълните, от карти и светофари, този човек е направил правилният избор за себе си!
Това, че има голям процент от масата народ, който има едни и същи ценности, донякъде значи, че повечето от тях са с повлиян избор, с несамостоятелен избор или просто са примирени!
Глава, който отвърне от разрушената фасада, само защото другите хора му казват, че вътре няма нищо ценно, което да е запазено, ще сгреши, много ще сгреши!
Сега, чакай... да пренасоча мозъка за сериозни теми... ще опитам едно сериозно мнение, въпреки че съм пуснал по инерция мисленето след изпитите!
Този, който вярва в загубените идеали, не означава, че е човек невидял и не усетил трудности и несправедливости, загуби и проблеми!
Всеки избира какъв да е, какви идеали да има, изборът е най-важен! Човек, който избира самостоятелно, не се влияе от вятъра и вълните, от карти и светофари, този човек е направил правилният избор за себе си!
Това, че има голям процент от масата народ, който има едни и същи ценности, донякъде значи, че повечето от тях са с повлиян избор, с несамостоятелен избор или просто са примирени!
Глава, който отвърне от разрушената фасада, само защото другите хора му казват, че вътре няма нищо ценно, което да е запазено, ще сгреши, много ще сгреши!
Никой не знае кой с какво се е сблъскал! Едни години не говорят почти нищо за даден човек!Prudence написа:Мда, щото на 20 не е възможно да си видял трудности, проблеми, несправедливости и т.н.?
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Светът е прагматичен, не идеалистичен. Преориентирайте се, докато е време.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Оу добре, че ми го каза, не го знаех!?
Ти сериозно ли го казваш?
Аз съм раснал в балон, все още не съм го спукал, даже в момента не пиша аз, а диктувам на брат ми!
Казах за избора!
Ще пикая срещу вятъра докато не се удавя от собствената си урина!
Аз съм раснал в балон, все още не съм го спукал, даже в момента не пиша аз, а диктувам на брат ми!
Казах за избора!
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
Светът е такъв какъвто си ти 
- xRainx
- Стенограф
знам го, поне аз, и затова сигурно ще умра млад. в практицизъм до дупка не ми се живее.
простичко по своему, това е.
простичко по своему, това е.
The storm is coming...

- ники
- Легендарен флуудър
Не ми скачай де. Само казвам, че е в днешно време е по-важно човек да е практичен и идеалистите много често остават разочаровани.O|OeHukc написа:Оу добре, че ми го каза, не го знаех!?
Казах за избора!
Пикай, накъдето си искаш. Твоя воля.
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
A това ваше вярване, че светът е прагматичен с какво ви помага ? 
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ники: Ти си прав... но аз съм скочил, пък все някога ще падна, както и ти!
Направил си избор за себе си, направил съм и аз!
Донякъде изпитвам мазохистично влечение от постоянния присмех и нападки от прагматиците!
..... му, това ме зарежда!
Направил си избор за себе си, направил съм и аз!
Донякъде изпитвам мазохистично влечение от постоянния присмех и нападки от прагматиците!
..... му, това ме зарежда!
- Kose Bose
- Драскач
- Специалност: Молекулярна биология
Един идеалист би останал разочарован единствно от себе си, в момента, в който стане практик и заплюе идеалите. Така че кое е по-важно пак зависи от това какъв си. Клишето, че светът е такъв, какъвто го имаш в собствената си глава, се оказва съвсем правилно... Ако за теб той е подчинен на някакви идеали - най-важното е да ги следваш, пък ма*ната им на другите..ники написа: Само казвам, че е в днешно време е по-важно човек да е практичен и идеалистите много често остават разочаровани.
Да бъдеш практичен? Не е ли безкрайно скучно...
- ники
- Легендарен флуудър
Това не са нападки. Просто споделям мнението си. Къде видя нападки?
А иначе с какво ми помага - просто си преценявам за себе си правилно нещата. Да си практичен не е скучно. Напротив
Не ми се спори. Бъдете си идеалисти. Толкова от мен, освен ако не напишете нещо, дето да заслужава отговор
А иначе с какво ми помага - просто си преценявам за себе си правилно нещата. Да си практичен не е скучно. Напротив
Не ми се спори. Бъдете си идеалисти. Толкова от мен, освен ако не напишете нещо, дето да заслужава отговор