Отписване от изборна

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

BeckhamStZ
В началото бе словото
Обратна връзка:

Отписване от изборна

Мнение от BeckhamStZ »

Възможно ли е отписването от изборна дисциплина по време на семестъра? Ако да как става номера?
И ако не се явя на изпит пак какво се случва?
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Re: Отписване от изборна

Мнение от leia_loves_cats »

BeckhamStZ написа:Възможно ли е отписването от изборна дисциплина по време на семестъра? Ако да как става номера?
И ако не се явя на изпит пак какво се случва?
Здравей,
във ФМИ такова животно като "отписване" на изборна дисциплина няма.
На практика имаш право да си влачиш 3 невзети изпита докато завършиш. Трябва обаче при всички положения да нямаш оценка - ако дисциплината е нещо с текуща оценка, и вече си събрал/а/ за 3, но искаш да я отпишеш - задължително говориш с преподавател да не ти пише оценката. Когато завършиш ще ги броят колко са, и ако са не повече от 3 - честито, изтриваме ги. Ако са 4 и нагоре - трябва да вземеш колкото се налага, за да ги сведеш до 3.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз не съм от ФМИ, но предполагам, че ситуацията с изборните стои еднакво навсякъде.
Можеш да се отпишеш в определен срок. Например записваш някакъв факултатив, отиваш 1-2 пъти и решаваш, че няма да го посещаваш и се отписваш. Май до 3-тия път имаш право. Същото е и с преподавателя - ако курсът се започне и до месец или там 3 пъти ли колко е се реши, че няма да се провежда, то се урежда това по административен път и целият курс се отменя. Точно за подробности със сроковете не съм наясно, но съм чувала нещо подобно. :) Вече трябва да се пита на място за най-сигурно.

Обаче да се сетиш по никое време да го отмениш не става. Веднъж записан факултатив той си става задължителен предмет.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

leia_loves_cats по-точно от това едва ли може да го каже :mrgreen:
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Pisobella написа:Аз не съм от ФМИ, но предполагам, че ситуацията с изборните стои еднакво навсякъде.
Можеш да се отпишеш в определен срок. Например записваш някакъв факултатив, отиваш 1-2 пъти и решаваш, че няма да го посещаваш и се отписваш. Май до 3-тия път имаш право. Същото е и с преподавателя - ако курсът се започне и до месец или там 3 пъти ли колко е се реши, че няма да се провежда, то се урежда това по административен път и целият курс се отменя. Точно за подробности със сроковете не съм наясно, но съм чувала нещо подобно. :) Вече трябва да се пита на място за най-сигурно.

Обаче да се сетиш по никое време да го отмениш не става. Веднъж записан факултатив той си става задължителен предмет.
И при нас беше така доскоро, но го промениха преди година някъде. В момента ползваме процедурата, която описах. :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”