Възможно ли е отписването от изборна дисциплина по време на семестъра? Ако да как става номера?
И ако не се явя на изпит пак какво се случва?
Отписване от изборна
Модератори: Methuselah, thegirl
-
BeckhamStZ
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Re: Отписване от изборна
Здравей,BeckhamStZ написа:Възможно ли е отписването от изборна дисциплина по време на семестъра? Ако да как става номера?
И ако не се явя на изпит пак какво се случва?
във ФМИ такова животно като "отписване" на изборна дисциплина няма.
На практика имаш право да си влачиш 3 невзети изпита докато завършиш. Трябва обаче при всички положения да нямаш оценка - ако дисциплината е нещо с текуща оценка, и вече си събрал/а/ за 3, но искаш да я отпишеш - задължително говориш с преподавател да не ти пише оценката. Когато завършиш ще ги броят колко са, и ако са не повече от 3 - честито, изтриваме ги. Ако са 4 и нагоре - трябва да вземеш колкото се налага, за да ги сведеш до 3.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз не съм от ФМИ, но предполагам, че ситуацията с изборните стои еднакво навсякъде.
Можеш да се отпишеш в определен срок. Например записваш някакъв факултатив, отиваш 1-2 пъти и решаваш, че няма да го посещаваш и се отписваш. Май до 3-тия път имаш право. Същото е и с преподавателя - ако курсът се започне и до месец или там 3 пъти ли колко е се реши, че няма да се провежда, то се урежда това по административен път и целият курс се отменя. Точно за подробности със сроковете не съм наясно, но съм чувала нещо подобно.
Вече трябва да се пита на място за най-сигурно.
Обаче да се сетиш по никое време да го отмениш не става. Веднъж записан факултатив той си става задължителен предмет.
Можеш да се отпишеш в определен срок. Например записваш някакъв факултатив, отиваш 1-2 пъти и решаваш, че няма да го посещаваш и се отписваш. Май до 3-тия път имаш право. Същото е и с преподавателя - ако курсът се започне и до месец или там 3 пъти ли колко е се реши, че няма да се провежда, то се урежда това по административен път и целият курс се отменя. Точно за подробности със сроковете не съм наясно, но съм чувала нещо подобно.
Обаче да се сетиш по никое време да го отмениш не става. Веднъж записан факултатив той си става задължителен предмет.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
И при нас беше така доскоро, но го промениха преди година някъде. В момента ползваме процедурата, която описах.Pisobella написа:Аз не съм от ФМИ, но предполагам, че ситуацията с изборните стои еднакво навсякъде.
Можеш да се отпишеш в определен срок. Например записваш някакъв факултатив, отиваш 1-2 пъти и решаваш, че няма да го посещаваш и се отписваш. Май до 3-тия път имаш право. Същото е и с преподавателя - ако курсът се започне и до месец или там 3 пъти ли колко е се реши, че няма да се провежда, то се урежда това по административен път и целият курс се отменя. Точно за подробности със сроковете не съм наясно, но съм чувала нещо подобно.Вече трябва да се пита на място за най-сигурно.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти...