Вашето мнение?Между 500 и 2500 лв. глоба ще трябва да плати всеки софиянец, който е хванат да пие бира в парка. Градският парламент забрани употребата на всякакъв вид алкохол извън определените за целта места. Съветниците приеха Наредба №1 за обществения ред и сигурност с 49 гласа "за".
Бирата не е забранена дори в деня за размисъл преди изборите, възмутиха се столичани.
От Столичния общински съвет пък коментираха, че текстът на нормативния акт ще бъде преразгледан.
Работата по всякакъв вид ремонти и строежи трябва да бъде спряна през уикенда и по време на празници, гласи още Наредба №1. Майсторите и инвеститорите, които създават шум през почивните дни, ще трябва да платят 2500 лв. глоба.
Забраната на строежите през събота и неделя на практика обаче окастря възможността на Столична община да навакса закъснението с изграждането на метрото, твърдят експерти. Според тях това ще забави и кърпежите на дупките през лятото.
Забрана на бирата в парка
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Забрана на бирата в парка
medicate, medicate
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Забрана на бирата в парка
От кога е прието тва за бирата
? Тва за шума горе- долу е обяснимо, ама строежа на метрото верно ще се проточи сууупер много време. Могат обаче всичко да ми вземат, ама не и бирата в парка
!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Това беше прието мисля че зимата, на национално ниво, а сега и на градско.
Интересно ми е, как ще изглеждат парковете ни скоро
medicate, medicate
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Това за бирата е от доста време.
Всичко е една голяма недомислица.
Всичко е една голяма недомислица.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Как, по същия начин, по който и до сега. Тва е пълна глупост. За кво са парковете, ако не за да пийнеш по бира с приятели.phoebe написа:Това беше прието мисля че зимата, на национално ниво, а сега и на градско.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Някой вярва ли си, че това ще се спазва или че хората ще престанат да пият бира по парковете....
Интересно ми е какви са доводите да се приеме такава наредба ? Защото според мене фактически няма необходимост от нея. С какво е вредно просто пиенето в парка ? Аз нямам отговор.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Бе из цяла европа е така. Така трябва и да бъде.G__ написа:Някой вярва ли си, че това ще се спазва или че хората ще престанат да пият бира по парковете....Интересно ми е какви са доводите да се приеме такава наредба ? Защото според мене фактически няма необходимост от нея. С какво е вредно просто пиенето в парка ? Аз нямам отговор.
Друг е въпросът, че абсолютно никъде не се спазва.
а на теория парковете не са за да пиеш бира, а за да се разхождаш.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Само некой да се опита да ми каже "няма да правиш еди-кво си" , при положение , че не вредя на никого (НЕВОЛНО, УМИШЛЕНО е друг въпрос ).

...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
?????Smoking Mirror написа: а на теория парковете не са за да пиеш бира, а за да се разхождаш.
Изобщо не съм съгласна с това твърдение. Парковете са за това, за което хората ги използват. Ако искат ще разхождат кучетата и децата си там, ако искат ще се разхождат, ако искат ще ги затварят, за да виреят животинки, ако искат ще ги ползват за групови събирания и "хепънинги".... Кой записа в дефиницията на "парк" - място, служещо за разходки?
И хайде стига сте ползвали "в цяла Европа е така" като аргумент.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Абе Смоуки е прав.
Когато в началото са били "измислени" парковете, вероятно са си били места само за разходки. Уви, после се появило фризбито и спокойствието изчезнало
Когато в началото са били "измислени" парковете, вероятно са си били места само за разходки. Уви, после се появило фризбито и спокойствието изчезнало
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Според мен парковете са най- общо казано - за почивка. Човек и в центъра можа да се разхожда, ако толкова му се разхожда. В парковете се прави всичко. 
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Няма да се учудя ако скоро и държането за ръце в парка забранят...
Пълна малоумщина - вместо да се занимават с нещо наистина важно, политичетета си губят времето да въвеждат безумни забрани... Така и няма да им влезе в главата фактът, че забраненият плод е най-желан. Пък и тази забрана има много лесен начин да се заобиколи... държиш си бирата в непрозираща чантичка и кой ще те види какво пиеш.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Или само си държиш бирата. Кой те е видял, че пиеш?Don Horhe написа:Няма да се учудя ако скоро и държането за ръце в парка забранят...Пълна малоумщина - вместо да се занимават с нещо наистина важно, политичетета си губят времето да въвеждат безумни забрани... Така и няма да им влезе в главата фактът, че забраненият плод е най-желан. Пък и тази забрана има много лесен начин да се заобиколи... държиш си бирата в непрозираща чантичка и кой ще те види какво пиеш.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Това също е идея, мда
Дойде ми друго на акъла - сбърание на, да кажем, 40-50 младежа на централно място в столицата, всички с бирени бутилки в ръка, но в бутилките - лимонада. Хайде да видим как прасенцата ще душкат всяко шишенце по отделно и ще сноват намръщено, докато веселата дружинка се залива от смях и документира целия процес.
Дойде ми друго на акъла - сбърание на, да кажем, 40-50 младежа на централно място в столицата, всички с бирени бутилки в ръка, но в бутилките - лимонада. Хайде да видим как прасенцата ще душкат всяко шишенце по отделно и ще сноват намръщено, докато веселата дружинка се залива от смях и документира целия процес.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Мда, идея
. Провокация да има