Начало - Край

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Начало - Край

Мнение от svetlio.varna »

Здравейте... сигурно ще задам малко глупав въпрос за студентите, но аз съм още ученик и ме интересува кога започва (месец) и кога свършва (месец) учебната година за студентите. Мерси предварително :)
Facebook
Изображение
Аватар
Деси
Пишете, о, братя

Re: Начало - Край

Мнение от Деси »

Старт - 01.10
Финал - когато си вземеш изпитите :lol:
Heal the world - make it a better place!
For you and for me... and the entire human race.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Деси написа:Старт - 01.10
Финал - когато си вземеш изпитите :lol:
ахаха ами мен точно фиалът ме интересува... смисъл кога най-рано можеш да си ги вземеш... съвсем ориентировачно... естествено сигурно си зависи и от специалността, но да речем април, май, юни, юли?
Facebook
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Тя те плаши :lol:
Лятната сесия се точи през юни и юли. Ако оплескаш нещо, поправките са през септември. Това е.
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Може да погледнеш ориентировъчно "академичен календар" за тази учебна година:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... n_kalendar

Датите общо взето са подобни за всяка учебна година, като евентуално се съобразява начало/край на семестри и сесии да е около начало/край на седмица, но не винаги е така.....

Относно взимането на изпити по-рано (например април-май) - по принцип в СУ се гледа с лошо око, особено ако става въпрос за студентска бригада, но всичко си зависи от преподаватели - някои предмети се взимат с контролни и можеш да приключиш по тях преди началото на сесията, в някои факултети изпити могат да се точат и след сесийно - например, ако си бакалавър и учиш нещо с магистри, то е напълно възможно по тази дисциплина да има втора дата - в сесията на магистрите, която да попада извън сесията на бакалаврите (например във ФМИ).

Освен това знам, че някои факултети имат летни занятия (практики) - например филологии, археология (за това не съм много сигурна) и реално семестъра/сесията си продължава след датите в "академичен календар".
По принцип правилата са различни - аз ти препоръчвам да бъдеш малко по-конкретен/конкретна и в зависимост от факултета и специалността, за която се интересуваш да попиташ или тук, или още по-добре в съответния раздел във "Факултети" ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”