1 май 2009 - Хората преди всичко!
- tomagordeev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Re: 1 май 2009 - Хората преди всичко!
Както се казва, аз не работя. За тебе първи май е празник, за мене всеки ден е празник. 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Деба и простотията е тоя първи май.... ще направим засада на шествието и май ще бъде септември ахахахахахах цензурирано от Пора 
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
Празникът не е глупав, просто еквивалентът му в България, придаден от СССР е абсурден и показва абсолютната идеологическа демагогия на целия комунизъм.
Knights of the Cross
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Tommy е напълно прав.
Ако го нямаше комунистическо-бесепарския привкус, сигурно щях да дойда.
Призивът "Няма да плащаме за вашата криза", например, много ми допада. Но червеничкото на плаката - никак.
Ако го нямаше комунистическо-бесепарския привкус, сигурно щях да дойда.
Призивът "Няма да плащаме за вашата криза", например, много ми допада. Но червеничкото на плаката - никак.
~ Кътчето ~
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Включвам се в засадата....JudyRamone написа:Деба и простотията е тоя първи май.... ще направим засада на шествието и май ще бъде септември ахахахахахах смърт
цензурирано от Пора
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- the_oppressed
- В началото бе словото
- Курс: втори
Време беше някой да отреагира на тази криза ! Там съм !
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
И ми кажете в тая криза срещу кого протестирате - правителството, Буш, Ахмадинеждад, световния еврейски заговор, капиталистите, Иван Костов...?
към горния потребител - честно, комбинацията от ой-скинове и Вапцаров цепи мрака
И ми кажете в тая криза срещу кого протестирате - правителството, Буш, Ахмадинеждад, световния еврейски заговор, капиталистите, Иван Костов...?
към горния потребител - честно, комбинацията от ой-скинове и Вапцаров цепи мрака
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
О-о-о, да...Norwegian Wood написа:към горния потребител - честно, комбинацията от ой-скинове и Вапцаров цепи мрака
~ Кътчето ~
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
АХХАХАХАХ Иван КостовNorwegian Wood написа:Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
Аа, тва с Ой-я и Вапцаров -има и такъв вариант, ама лично мен хич не ме кефи
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Празникът 1 май е точно това - ден, в който празнуващите да почетат труда си. Хората кръв са проливали за правата си като работници - много е лесно да плюеш по това, за което са се борили, за да го имат хората (работещите) сега.Norwegian Wood написа:Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
Относно "протеста" - протест според мен не с еправи в почивен ден. Протеста е активна гражданска позиция, зад която си готов да застанеш и да си поемеш последствията. Несериозно ми се вижда политици да "използват" почивен ден в някаква си тяхна полза, уж с предизборен привкус, но и дори като такъв достатъчно неясен.
Аз лично ще се присъединя към "работещото" братство и солидарно ще разреша на останалите да празнуват също като мен, като съм готова да преглътна неудобствата, които това може да ми причини.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
О йеее, сигурно и плакат някакъв ще направиш?! Не може без плакат....
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ако възприемаш труда като нещо облагородяващо, възпитаващо и не знам какво още, най-нормалното е да почетеш празника на труда, като работиш. Mного. Трудът се почита с труд. Така погледнато, фокусът бива изместен от самия труд като въпросното Облагородяващо Нещо до "В небето - бетонни комини, // в бордеите - призрачен глад." В никакъв случай не съм искал да плюя по паметта на хората, но не искам понятието за "труд" да бъде непременно припокривано с представата за мизерстващия по заводите исторически онеправдан пролетариат.leia_loves_cats написа:Празникът 1 май е точно това - ден, в който празнуващите да почетат труда си. Хората кръв са проливали за правата си като работници - много е лесно да плюеш по това, за което са се борили, за да го имат хората (работещите) сега.Norwegian Wood написа:Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
Въобще всичките левичарски комуноидни организазии искат да си присвоят авторско право върху понятието за "труд", все едно, че всички, освен комунистите са някакви лешпери, дето бичат айляка по цял ден. Пък то обикновено обратното се оказва..
Да, ясно, че това няма как да взема да го обясня на някой, дето се трепе по шахти и заводи и си псува работата, живота и ниската заплата, но за мизерните си заплати и условия на труд въпросният човек може да протестира през който си избере от останалите 364 дни от годината.
А на протеста не си и мисля да отида също и заради тоя плакат, който недвусмислено сочи, че ще се протестира срещу "виновниците за световната финансова криза" - т.е. обикновен антикапиталистически и антиглобалистичен комунопротест.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Джуди и Дичоу, ше ви ошмуля ушите с гьощерицата! Айде да не размахваме смъртни закани!
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Първи май не е празник, или поне не започва като такъв е не би трябвало да бъде. Това, че през 20 век няколко тоталитарни режима, претендиращи да са социалистически му лепват такъв етикет не променя фактите.