1 май 2009 - Хората преди всичко!

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
tomagordeev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

1 май 2009 - Хората преди всичко!

Мнение от tomagordeev »

Изображение
http://www.septemvri23.com

СИЛАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА Е В НЕГОВАТА ОРГАНИЗАЦИЯ
Markov
Танцуващия с клавиатури
Курс: завършил

Re: 1 май 2009 - Хората преди всичко!

Мнение от Markov »

Както се казва, аз не работя. За тебе първи май е празник, за мене всеки ден е празник. :lol:
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Деба и простотията е тоя първи май.... ще направим засада на шествието и май ще бъде септември ахахахахахах цензурирано от Пора :x
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Празникът не е глупав, просто еквивалентът му в България, придаден от СССР е абсурден и показва абсолютната идеологическа демагогия на целия комунизъм.
Knights of the Cross
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Tommy е напълно прав.
Ако го нямаше комунистическо-бесепарския привкус, сигурно щях да дойда. :D
Призивът "Няма да плащаме за вашата криза", например, много ми допада. Но червеничкото на плаката - никак. :D
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

JudyRamone написа:Деба и простотията е тоя първи май.... ще направим засада на шествието и май ще бъде септември ахахахахахах смърт :x
Включвам се в засадата....
цензурирано от Пора
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от the_oppressed »

Време беше някой да отреагира на тази криза ! Там съм !
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
И ми кажете в тая криза срещу кого протестирате - правителството, Буш, Ахмадинеждад, световния еврейски заговор, капиталистите, Иван Костов...?
към горния потребител - честно, комбинацията от ой-скинове и Вапцаров цепи мрака :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Norwegian Wood написа:към горния потребител - честно, комбинацията от ой-скинове и Вапцаров цепи мрака :)
О-о-о, да... :cyclopsani:
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Norwegian Wood написа:Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
И ми кажете в тая криза срещу кого протестирате - правителството, Буш, Ахмадинеждад, световния еврейски заговор, капиталистите, Иван Костов...?
към горния потребител - честно, комбинацията от ой-скинове и Вапцаров цепи мрака :)
АХХАХАХАХ Иван Костов :lol: :lol: :lol: :lol:
Аа, тва с Ой-я и Вапцаров -има и такъв вариант, ама лично мен хич не ме кефи :?
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Norwegian Wood написа:Честно, зверски перверзно е на празника на труда да се почива...
Празникът 1 май е точно това - ден, в който празнуващите да почетат труда си. Хората кръв са проливали за правата си като работници - много е лесно да плюеш по това, за което са се борили, за да го имат хората (работещите) сега.

Относно "протеста" - протест според мен не с еправи в почивен ден. Протеста е активна гражданска позиция, зад която си готов да застанеш и да си поемеш последствията. Несериозно ми се вижда политици да "използват" почивен ден в някаква си тяхна полза, уж с предизборен привкус, но и дори като такъв достатъчно неясен.
;)

Аз лично ще се присъединя към "работещото" братство и солидарно ще разреша на останалите да празнуват също като мен, като съм готова да преглътна неудобствата, които това може да ми причини.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

О йеее, сигурно и плакат някакъв ще направиш?! Не може без плакат....
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

leia_loves_cats написа:
Празникът 1 май е точно това - ден, в който празнуващите да почетат труда си. Хората кръв са проливали за правата си като работници - много е лесно да плюеш по това, за което са се борили, за да го имат хората (работещите) сега.
Ако възприемаш труда като нещо облагородяващо, възпитаващо и не знам какво още, най-нормалното е да почетеш празника на труда, като работиш. Mного. Трудът се почита с труд. Така погледнато, фокусът бива изместен от самия труд като въпросното Облагородяващо Нещо до "В небето - бетонни комини, // в бордеите - призрачен глад." В никакъв случай не съм искал да плюя по паметта на хората, но не искам понятието за "труд" да бъде непременно припокривано с представата за мизерстващия по заводите исторически онеправдан пролетариат.
Въобще всичките левичарски комуноидни организазии искат да си присвоят авторско право върху понятието за "труд", все едно, че всички, освен комунистите са някакви лешпери, дето бичат айляка по цял ден. Пък то обикновено обратното се оказва..
Да, ясно, че това няма как да взема да го обясня на някой, дето се трепе по шахти и заводи и си псува работата, живота и ниската заплата, но за мизерните си заплати и условия на труд въпросният човек може да протестира през който си избере от останалите 364 дни от годината.
А на протеста не си и мисля да отида също и заради тоя плакат, който недвусмислено сочи, че ще се протестира срещу "виновниците за световната финансова криза" - т.е. обикновен антикапиталистически и антиглобалистичен комунопротест.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Джуди и Дичоу, ше ви ошмуля ушите с гьощерицата! Айде да не размахваме смъртни закани!
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Първи май не е празник, или поне не започва като такъв е не би трябвало да бъде. Това, че през 20 век няколко тоталитарни режима, претендиращи да са социалистически му лепват такъв етикет не променя фактите.
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”