Размисли и страсти с Търговецът на кристал
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Размисли и страсти с Търговецът на кристал

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re: Размисли и страсти с Търговецът на кристал
Хехе, Ели.
Как си? Надълго и нашироко, моля.
Как си? Надълго и нашироко, моля.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
О, какво става тука...
1. Не ти ли хрумва понякога, че се държиш надменно?
2. Намираш ли удоволствие в това да подценяваш и омаловажаваш другите?
3. Защо постоянно се самоизтъкваш?
4. Какво е за теб съдбата?
5. Какво мразиш в себе си?
6. Кои са гаднити черти, които постоянно дразнят другите?
7. Кога последно лицемерничеше и защо?
8. Като учиш 2 висшета, какво смяташ да работиш след тях?
9. Смяташ ли се за глезла или лигава?
10. При предната такава тема за теб, имаше възможност да отговориш на всички възможни въпроси, които биха те питали. Какво остана, да те питат сега?
11. Кои форумци те дразнят искрено?
12. Кои форумци смяташ за по-глупави от теб, на базата на техните знания и обща култура?
13. (топ-въпроса, които учените още изследват) Какво е мнението ти за мен?
1. Не ти ли хрумва понякога, че се държиш надменно?
2. Намираш ли удоволствие в това да подценяваш и омаловажаваш другите?
3. Защо постоянно се самоизтъкваш?
4. Какво е за теб съдбата?
5. Какво мразиш в себе си?
6. Кои са гаднити черти, които постоянно дразнят другите?
7. Кога последно лицемерничеше и защо?
8. Като учиш 2 висшета, какво смяташ да работиш след тях?
10. При предната такава тема за теб, имаше възможност да отговориш на всички възможни въпроси, които биха те питали. Какво остана, да те питат сега?
11. Кои форумци те дразнят искрено?
12. Кои форумци смяташ за по-глупави от теб, на базата на техните знания и обща култура?
13. (топ-въпроса, които учените още изследват) Какво е мнението ти за мен?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Надълго - от 3-4 години промяна няма. Нашироко - надявам се да няма такава в близките години (поне не и в плюс).Jamesmagno написа:Как си? Надълго и нашироко, моля.
Но окей, разбрах те - въпреки премеждията ми, свързани с новите технологии и лятното часово време от сутринта, безобразните кошмари следобед и скандалът между съседите, който приключи преди около час (монолитното строителство било по-добро от панелките в това отношение... дааааа бе... вярно, че не чувам кога комшията има сърцебиене, ама епитетите не са ми спестени), се чувствам отлично.
Човек обикновено сам избира живота си - и вярвам, че стига да има поне малко акъл в главата и увереност, че нищо не е лишено от смисъл и че има кой да бди над него, може да си съгради много качествено битие. В този ред на мисли, щастлива съм. Дано това отговаря на въпроса ти достатъчно пълно.
А ти все повече заприличваш на Ангел и това е притеснително.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Здрасти 
1. Какво е за теб достойнството?
2. А доблестта?
3. Пред какви хора и при какви обстоятелства си показвала слабост до сега?
1. Какво е за теб достойнството?
2. А доблестта?
3. Пред какви хора и при какви обстоятелства си показвала слабост до сега?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Нищо лошо, незаконно, неморално и прочее не- неща.Kristo написа:О, какво става тука...
Всъщност не. На човек може да му хрумне само нещо, чието "съществуване" открива някак случайно, изведнъж. Нещо, което го изненадва, цапва го и му идва като гръм от ясно небе. При мен това, което предполагаш ти, е обективна истина. Наречи го факт. Така че няма как да ми хрумне.1. Не ти ли хрумва понякога, че се държиш надменно?
Знаеш ли, истината е, че единствените, които намират някакъв attitude problem (или както там се нарича този дефект) в моето отношение към тях, са "пострадалите". Те имат проблем със себе си и е елементарно да го превърнат в проблем с мен (никой не обича да е в конфликт със себе си - объркващо е). Аз проблем с отношението си към хората нямам. То е такова, каквото е и не мога да го определя като "носещо удоволствие". Има неща, които просто СА.2. Намираш ли удоволствие в това да подценяваш и омаловажаваш другите?
Тук пак опираме до това как ме възприемат хората, а не как аз възприемам себе си. Ти казваш, че аз се самоизтъквам. Щом го казваш, вероятно е така.3. Защо постоянно се самоизтъкваш?
Навън може да се разразява буря, но в хижата е уютно, подредено, чисто, има достатъчно дърва, за да е топличко. Трябва ли да ми пука за бурята отвън? Не си глупав, разбираш ме.
Връщаш ме към предишното ми гостуване в РиС. Тогава май пак ти ми зададе този въпрос и помня отговора си - "Ако ти е писано да те обесят, няма да се удавиш." Сега мога само да добавя, че това е силата, която пише историята ни. А ние оцветяваме картинките.4. Какво е за теб съдбата?
Погледни първите си въпроси - сериозно ли мислиш, че има нещо, което мразя у себе си? Работата е там, че, както пеят "Smokie" (да, пак те, знааам): "she's had it good then she's had it rough". Та и аз така. И се научих да живея в мир със себе си и да се обичам, защото това е първото условие, за да те обикнат/намразят другите (е, второто не е желателно, но нерядко се оказва неизбежно).5. Какво мразиш в себе си?
Всъщност, излъгах малко. Научих се да се обичам, защото така е много по-лесно и приятно. Спестява ми бръчки и ми дава време и енергия за нещата извън мен.
Впрочем, ако мога да си позволя да изменя леко въпроса ти, мога да ти кажа какво бих променила у себе си. Кожата. Яд ме е, защото е прекалено чувствителна и всякакви хормонални промени, стресови ситуации, дори мръсотията навън, я прецакват много неприятно и я правят да изглежда неподдържана. А само аз си знам колко пари, време и усилия полагам, за да я държа в що-годе приличен вид. Но все се надявам, че и това някога ще отмине.
Единствените ми "гадни" черти, които мога да определя като такива (в смисъл на черти, които ми вредят), са колебливостта ми (предопределена от зодията, уви) и прекомерната ми благост. Позволявам да се смееш. Другите не ги смятам за "гадни", така че не е коректно да отговарям.6. Кои са гаднити черти, които постоянно дразнят другите?
Честно казано, не мога да си спомня за конкретен случай напоследък - може би има, но ще да е било нещо дребно/маловажно. Обикновено избягвам да го правя. Но се сещам за сериозен случай отпреди 2 години, за който дълго не можах да си простя. Човек, от когото бях зависима, си позволи да обижда твърде лошо друг човек, когото много ценя, в мое присъствие (а той не бе там, за да се защити). Аз си замълчах и отчитам това не само като елементарна проява на нещо като инстинкт за самосъхранение, но и като малодушие. И, в някаква степен, като лицемерие.7. Кога последно лицемерничеше и защо?
Година по-късно поправих грешката със замах - в подобна ситуация поставих на мястото му друг човек, от когото зависеше дипломирането ми. Тя оцени смелостта ми, но дори и да не беше го сторила, нямаше да съжалявам.
Бяха 2 и половина. Уточнявам половинката не за да се... как беше... самоизтъквам, а защото смятам да се занимавам именно с нея. Режисура. В това ме бива и с това бих се занимавала с удоволствие. Просто в момента оцветявам различна страничка от историята.8. Като учиш 2 висшета, какво смяташ да работиш след тях?
Знам ли... има толкова хубави въпроси на тоя свят! Разчитам на изобретателността на форумците - на евентуален интерес от страна на новите попълнения, а също и на въпроси, за които може да са се сетили и "старите кучета".10. При предната такава тема за теб, имаше възможност да отговориш на всички възможни въпроси, които биха те питали. Какво остана, да те питат сега?
Искрено - никои. Но списъкът с форумци, които се дразнят от мен, не е особено кратък. Аз, както казах и по-горе, нямам проблем с това. Да се дразниш на човек във виртуалното е почти като кибер-секса. Може и да свършиш, но после се чувстваш тъпо. Защото няма кого да гушнеш.11. Кои форумци те дразнят искрено?
Та и аз така - защо да се дразня на аватар с думички отдясно или да се боря със свине, на които това им харесва, а аз бих се изцапала? Неравностойно, безсмислено и скучно.
Но нека обобщя - в този форум аз се забавлявам и дребните инциденти, които се случват в това време, не ме впечатляват особено.
Към настоящия момент във форума има регистрирани 12 146 потребители. Познавам твърде малка част от тях, но дори и да не бе така, пак нямаше да говоря с имена.12. Кои форумци смяташ за по-глупави от теб, на базата на техните знания и обща култура?
Ениуей, един съвет към всички - глупостта (разбирайте я както искате) сама по себе си не е срамна. Уви, случва се. Но ако не можеш да я преодолееш, опитай поне да се научиш да я прикриваш достатъчно добре. Или, най-малкото, не я афиширай. Това граничи с простащина, а аз намирам простащината за наистина неприятна.
Мнението ми се е променило твърде малко от последния път, когато ми зададе този въпрос. Комплексите те правят докачлив и търсещ някаква несъществуваща справедливост. Момент да намеря един цитат, който ми направи впечатление наскоро (хем да те зарадвам, като те цитирам)... Мда, ето:13. (топ-въпроса, които учените още изследват) Какво е мнението ти за мен?
"защото НЕ ме дразни, че ме мислите за егоцентричен, себичен и самовлюбен, а че асоциирайки тези качества с мен, ги принизявате до недостатъци, и им се надсмивате, без сами да осъзнавате, че всички вие сте на моето ниво на самовлюбеност, а да не отварям дума, за 2 души, дето са ме минали отдавна по този критерий" (единият от които съм аз, както става ясно по-нататък в същото мнение)
Когато разрешиш проблемите, които си заложил в ето това (доста противоречиво) изказване, ще си разрешил голяма част от проблемите си изобщо.
И много се надявам да си усетил добронамереността ми и желанието ми за изчерпателност на отговорите, защото иначе... жалко за писането.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 30 Мар 2009, 01:52, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Здравей-здравей. Добро утро, всъщност (тия кошмари ме пазят далеч от леглото за моментаLord написа:Здрасти
Хм. Достойнството е онова, благодарение на което определям кое отношение спрямо мен е съответстващо/справедливо/... правилно, ако щеш. И, респективно, ми дава основание да предприема мерки при отсъствието му (така де, в случаите, в които не го получавам)1. Какво е за теб достойнството?
Разбира се, за тая работа си трябва и правилна самооценка - иначе и достойнството е просто балон.
Да ти стиска да застанеш зад това, в което вярваш, което казваш, което правиш, което обичаш и да го защитиш - без значение какви биха били последиците. Разбира се, вероятно има случаи, в които единственият логичен/правилен изход е да си замълчиш (ако това би довело до по-голяма вреда за съответното нещо, например, но това са по-скоро частни случаи и не трябва да се използват като извинение за малодушие). Мишоците ме дразнят.2. А доблестта?
Пред семейството ми и, по стечение на обстоятелствата, пред кавалерите ми на бала (но година по-късно и поотделно пред двамата). Не че съм я показвала, просто ситуацията бе такава, че не можех да я скрия. Тъкмо вчера си мислех, че стават точно 4 години от началото на тези "обстоятелства".3. Пред какви хора и при какви обстоятелства си показвала слабост до сега?
Няма да навлизам в подробности (за което моля да ме извиниш и разбереш), но тоя момент беше уникален тест за приятелите край мен. За единия от двамата съм способна на всичко (надявам се да не се налага да го доказвам, но разчитам, че ще разбереш, че не се шегувам) и никога няма да мога да му благодаря, задето бе до мен тогава.
Отне ми няколко дни да се стегна, ама ако знаеш какъв пич станах после... Много кораво копеле, наистина - до самия край на въпросната история 2 месеца по-късно, а и след това. Нищо в тоя живот не е случайно (това и във връзка с въпроса на Кристо за съдбата).
А сега ще направя опит да спя.
В края на ноември
В края на ноември
А, сетих се нещо. Кой ти е любимият герой от приказките за Муминтрол и почему? 

-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Добро утро
Какво става с форумния роман ?
защо не сме се виждали от рожденния ми ден ?
You don't like me, do you?
така сега сериозно кога ще ми отделиш време и разбра ли вече от някого, че си имам работа ?(very proud of myself)
Можеш ли да познаеш какво бачкам и кога ще дойдеш да ме видиш ?
И понеже въпросите ми все пак трябва да са зададени към теб и да те имат каот цел за разкриване, разкажи ми всичко съществено което ти се е случило то рожденният ми ден насам?
Какво става с форумния роман ?
защо не сме се виждали от рожденния ми ден ?
You don't like me, do you?
Можеш ли да познаеш какво бачкам и кога ще дойдеш да ме видиш ?
И понеже въпросите ми все пак трябва да са зададени към теб и да те имат каот цел за разкриване, разкажи ми всичко съществено което ти се е случило то рожденният ми ден насам?
My will be done!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Мммм, те, всъщност, са четирима.Boromir написа:А, сетих се нещо. Кой ти е любимият герой от приказките за Муминтрол и почему?
На първо място обаче слагам Старчето поради ... сантимент. Знам, че е второстепенен персонаж, който минава някак между другото в историята, но когато този образ бъде доразвит сценично и в него бъде втъкан достатъчно Бекет, се получава един много прекрасен спектакъл, който ще обичам завинаги. Пък и се иска сила и самоирония, за да се наречеш "Старчето", когато установиш, че вече си забравил дори собственото си име. Но да, приеми, че причините са основно външни за книгите и много субективни/лични.
Нататък, разбира се, Muumimamma и Muumipappa - Татко Мумин и Мама Мумин май... не знам, не помня как бяха преведени имената им. Заради силната им връзка и чистата им, наглед съвсем обикновена обич.
И накрая, Фредриксон - защото, доколкото имам спомен, беше много свестен и сериозен тип; приятел, на когото може да се разчита.
Също и Mörkö - не знам как е преведена на български, срещала съм я в преразкази на историите из нета (странното е, че установих, че би следвало да я помня от "The Exploits of Moominpappa", но ми се губи... пък и беше отдавна, четох я във Финландия и съм забравила доста неща от историята - трябва да си намеря някак тази книжка, беше много хубава).
Ениуей, вероятно просто чувствам Mörkö близка (поне по онова, което съм разбрала за нея) - сигурно си приличаме. *вдига рамене*
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Добро!gogigagagagigo написа:Добро утро![]()
Има поне четирима души, които биха могли да са следващите поред автори. Трябва да се разбера с някой от тях най-сетне. Изобщо, това сесийно прекъсване не беше добра идея.Какво става с форумния роман?
Ъъъъм... не знам? Сесията ми продължи до 21-ви февруари, после си бях 2 седмици в СтЗ, после имах разни ангажименти и така се натрупаха нещата.Защо не сме се виждали от рожденния ми ден?
Oh, sweetie, of course I like you - you know I do!You don't like me, do you?
Не знам, трябва да се уговорим; не, но се радвам - знаеш, че ти стисках палци - честито! И не, не мога да позная, но като знам към какво се беше ориентирал по-рано, няма да се учудя, ако си станал крупие из някое от новите казина (примерно).така сега сериозно кога ще ми отделиш време и разбра ли вече от някого, че си имам работа ?(very proud of myself)
Можеш ли да познаеш какво бачкам и кога ще дойдеш да ме видиш?
Тоя отговор ще е леко тъжен - нищо. Нищо особено, нищо съществено, освен че си взех всички изпити от сесията с много задоволителен успех, успях да си почина и подхващам всичко наново.И понеже въпросите ми все пак трябва да са зададени към теб и да те имат каот цел за разкриване, разкажи ми всичко съществено което ти се е случило то рожденният ми ден насам?
В края на ноември
В края на ноември
Ели, много често в лични разговори си споделяла, че имаш възможност да започнеш работа, в която да има перспективи за развитие и да е добре платена. Защо, имайки предвид, че живеем във време, когато изискванията за работа са "до 30 години с минимум 3 години опит", си избрала да не го правиш?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, чак пък много често... възможно е да съм го споменавала веднъж-два пъти, когато все още беше актуално, да.Мила написа:Ели, много често в лични разговори си споделяла, че имаш възможност да започнеш работа, в която да има перспективи за развитие и да е добре платена. Защо, имайки предвид, че живеем във време, когато изискванията за работа са "до 30 години с минимум 3 години опит", си избрала да не го правиш?
Между първи и втори курс бачках в "Паралели" (това го знаете). В началото на октомври трябваше да избирам - пълен работен ден или нищо (по думите на главния редактор тогава). Говорих с родителите си (те ме издържат, все пак) и мнението ми, за щастие, съвпадна с тяхното (или обратното, вие си изберете) - баща ми каза, че моята работа в този момент е да уча и че се справям отлично с нея. Сигурно е старомоден, но съм съгласна - има време за всичко.
Колкото до перспективите за развитие - да, такива имаше заложени в онова предложение, но сферата като цяло не ме интересува. Не искам обаче някой да остане с впечатлението, че съм отказала, защото смятам работата за неподходяща за мен - още повече, че щях да работя с един от най-близките си приятели. Просто приоритетите ми в този момент са подредени по друг начин - но сега ще видим с тая криза дали няма да ги пренаредя.
В края на ноември
В края на ноември
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Просто не ме познаваш. А очевидно не познаваш и Ангел.Търговецът на кристал написа:А ти все повече заприличваш на Ангел и това е притеснително.
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър