Имам една питанка за някои периферни устройства на КС. Все са ме учили, че клавиатурата е входно устройство, а мониторът - изходно. Нал' тъй?
Така, така, ама вече има сензорни екрани a.k.a. touchscreen монитори. Стават и входни. Също например на G15 клавиатура има екранче, което показва часа, коя песен сe слуша в момента, какви нови писма имаш в пощата и т.н. Става изходно. Или пък звуковата карта - има изходи за слушалки и колонки, значи е изходно. Ама има вход за микрофон, значи е входно. Или пък джойстик (входно) с force feedback (изходно?).
Та въпросът ми е тия устройства входни ли са, изходни ли са или комбинирани, входно-изходни или нещо такова?
Въпрос за входно-изходни устройства
Модератори: Methuselah, thegirl
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Въпрос за входно-изходни устройства
Комбинирани - Input, output.Лорд Носферату написа:Имам една питанка за някои периферни устройства на КС. Все са ме учили, че клавиатурата е входно устройство, а мониторът - изходно. Нал' тъй?
Така, така, ама вече има сензорни екрани a.k.a. touchscreen монитори. Стават и входни. Също например на G15 клавиатура има екранче, което показва часа, коя песен сe слуша в момента, какви нови писма имаш в пощата и т.н. Става изходно. Или пък звуковата карта - има изходи за слушалки и колонки, значи е изходно. Ама има вход за микрофон, значи е входно. Или пък джойстик (входно) с force feedback (изходно?).
Та въпросът ми е тия устройства входни ли са, изходни ли са или комбинирани, входно-изходни или нещо такова?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.