Алгебра 1 при Пламен Сидеров

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

boroki
В началото бе словото

Алгебра 1 при Пламен Сидеров

Мнение от boroki »

Дайте някакво полезно инфо за този изпит :?:
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Специалност: СУ - СИ
Обратна връзка:

Re: Алгебра 1 при Пламен Сидеров

Мнение от Xelian »

За 1-ви курс Софтуерно Инженерство става въпрос.
Дочух,че ако ти харесва оценката от писменния ти я слага за устен без да те изпитва това вярно ли е?
Изображение
Аватар
razor
В началото бе словото
Специалност: Математика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от razor »

До миналата година Сидеров преподаваше ЛА, ВА1 и ВА2 на Математика. Сега явно има някакви нововъведения . При нас на устен даваше по 10-15 минути за преговаряне на въпросите. Общо взето се получаваше (оц. от писмения (който е в същия ден)) + 0.5-1 единици отгоре. На тия с 3-ки им даваше шанс да си запазят оценката от писмен, без да се явяват на устен. Но във вашата специалност не знам как ще постъпи. Може да е по-строг с компюторните хора. Аз лично бих бил :twisted: . Аз бих бил по-строг и с моята специалност де... Както и да е, алгебрата е лесна, успех ви на всички.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple.

=== СБОГОМ MICRO$OFT ===

=== Grothendieck Circle - сайт, посветен на Alexandre Grothendieck ===
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

Ама по цяла тема ли изпитва на устния ? И как изпитва на дъската ли се пишат доказателствата или на лист? Нещо повече да кажеш, да ни подготвиш психически.. :roll:
Изображение
Аватар
razor
В началото бе словото
Специалност: Математика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от razor »

При нас процедурата беше следната: Писменият се почва рано-рано сутринта (към 9) и продължава до към 12. Май задачите бяха 3-4 броя (с някакви подточки всяка) и на трите изпита (ЛА, ВА1 и ВА2). Проверяват ги около час (но нашият брой все пак е между 15 и 20 души, а и работите на някои хора се проверяваха доста лесно...). Обявяват резултатите и казват, че който има оценка <= 4 (май това беше лимитът...) може да се откаже от по-следващи мъки и да си я задържи. Ако ли не - тегли се билетче с два въпроса, които трябва да се развият - писмено - на листче. Дават ти 10-15 минути да си "преговаряш" от разни материали, които си носиш, без да пишеш. Започваш да пишеш - развиваш си въпросите, отиваш да ти ги проверят, проверяват ти ги, като тук-там питат за някой пример или за нещо неясно. Пишат ти оценката - в по-големият брой от случаите - леко завишената оценка от писмен. Тръгваш си, чувствайки се пребит като куче - радостен, че имаш 6 или със скофтено настроение - че имаш 5. Доколкото помня имаше неписано правило, че можеш да паднеш под оценката от писмен, дори да бъдеш скъсан, ако си писал големи глупости на устен. Не помня някой, който си е взел писмения да не си е взел устния. Обикновено хората, способни на големи глупости на устен си тръгваха с оценката от писмен преди устния.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple.

=== СБОГОМ MICRO$OFT ===

=== Grothendieck Circle - сайт, посветен на Alexandre Grothendieck ===
Аватар
HecTaHgapTHa
В началото бе словото

Мнение от HecTaHgapTHa »

Хм, доста интересно, бях останала с впечетление, че това ще е единствения наистина устен изпит, надявам се на консултацията Сидеров ще разясни :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

Както razor каза ми изглежда да процедира, защото Сидеров все вика "..този въпрос по-често ще се пада в листчетата..." или "еди кое си ще е хубаво да го кажете ако ви питам за примери за линейно простраство" ,а също каза и "..ще пишете 10 мин. само най-важното после при мен за проверска и въпроси".Точно каквото razor каза съм чул от П.Сидеров .
Така добре пишеш 15 мин., но проблема е да не се шуми, а ние сме в 229,тя не е много голяма и ако влезат 50 човека и ти пишеш няма да е много добре, но какво да се прави.
Razor много благодаря,а HecTaHgapTHa моля те да ни държиш в течение какво е казал Сидеров на консултацията, че мисля да не ходя.
Изображение
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

:lol: дано да мина с 5-те теми,на които е казал да наблегнем..лошото е,че тия задачки не са ми много ясни и не е мн сигурно дали ще стигна до устния въобще :) .ако е както казвате няма да има проблеми с минаването ..
Аватар
lifeSux(svg);
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lifeSux(svg); »

Хубав човек е.
Колкото повече учиш толкова по-добре :)
Иначе дори и да не си написал(а) нещо, ако му покажеш че ги разбираш(усещаш) нещата няма да имаш ядове
Stay hungry, stay foolish.
www.blogobg.com
Аватар
Xelian
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Xelian »

Който си харесва оценката от писменния ,тази оценката остава и на устния, ето това е човека. :bounce:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”