Януарска изпитна сесия
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Surrealist
- В началото бе словото
Януарска изпитна сесия
http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/y ... shili-i-dr
Това какво значи? Че вече и редовни студенти ще плащат за редовните изпити през редовните сесии ли?
Аз знам, само че се плаща за всеки изпит по 20 лв само през попражителната сесия...
Това какво значи? Че вече и редовни студенти ще плащат за редовните изпити през редовните сесии ли?
Аз знам, само че се плаща за всеки изпит по 20 лв само през попражителната сесия...
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: Януарска изпитна сесия
Много ми е странно как достигна до подобен извод. Нищо не плащаш, за да се явиш на изпит през редовната сесия.Surrealist написа:http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/yanuarska-izpitna-sesiya-semestrialno-zavrshili-i-dr
Това все още е така.Surrealist написа:Аз знам, само че се плаща за всеки изпит по 20 лв само през попражителната сесия...
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Колега сюрреалист, първо - съвет, оправи си правописа. Фонетичната кирилица си има тънкостите
От доста време се плащат по 25 лв за индивидуалните протоколи, когато се явяваш на изпит след първата поправка септември. Така че нищо ново, редовно явяващите се това не ги засяга изобщо.
Индивидуален протокол не се заплаща само при случай на липсваща оценка, когато ти искат такъв за да ти нанесат оценката в дебелите книги - например като ти правят проверка за допускане до държавен или нещо подобно.
От доста време се плащат по 25 лв за индивидуалните протоколи, когато се явяваш на изпит след първата поправка септември. Така че нищо ново, редовно явяващите се това не ги засяга изобщо.
Индивидуален протокол не се заплаща само при случай на липсваща оценка, когато ти искат такъв за да ти нанесат оценката в дебелите книги - например като ти правят проверка за допускане до държавен или нещо подобно.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Обратна връзка:
25? Че от кога 25? Последно през септември съм давала 20.
-
Surrealist
- В началото бе словото
Само заради едно написано 'ж' вместо 'в' ли трябва да си оправя правописа?peterdi написа:Колега сюрреалист, първо - съвет, оправи си правописа. Фонетичната кирилица си има тънкостите![]()
Писах от различен компютър от домашния, където фонетичната наредба е различна, и в процеса на бързане съм объркал двете букви.
Доста увеличаваща се тенденция е това изобщо сред форумите в България е за много малки грешки да се правят интересни някои хора. Излишно е това, което написа. Но ти благодаря за отговора по темата.
А не се ли замисли, че може би колегата е имал предвид друго?
Ако "ж" / "в" е печатна грешка, то за неграмотния ти правопис той вероятно си е направил извода от граматическа грешка(например запетайката). Затова пък в последния ти пост граматически сякаш си се справил по-добре, но пък е нужно да се посочи стилна грешка "да се правят интересни някои хора" (да се правят НА итересни). И за да не изглежда, че се заяждаме с теб, се налага да отбележа, че не споменавам за неправилно употребеното 2 пъти "е" (глаголът "съм")...
Ако "ж" / "в" е печатна грешка, то за неграмотния ти правопис той вероятно си е направил извода от граматическа грешка(например запетайката). Затова пък в последния ти пост граматически сякаш си се справил по-добре, но пък е нужно да се посочи стилна грешка "да се правят интересни някои хора" (да се правят НА итересни). И за да не изглежда, че се заяждаме с теб, се налага да отбележа, че не споменавам за неправилно употребеното 2 пъти "е" (глаголът "съм")...
-
Surrealist
- В началото бе словото
Принципно съм от хората, които се стараят да пишат правилно и да излагат правилно мисълта си.
И, хайде сега кажи защо, според теб, моят правопис е 'адски неграмотен'?! Точно какъвто ти се опитваш да го изкараш. Не се занимавам с граматика, правопис или структура на българския език по цял ден. Възмутих се от факта, че вместо горният потребител да ми отговори направо, първо се захвана за правописа ми.
Изведнъж идва един като теб и ми казва, че не мога да пиша правилно. Ако се огледаш, ще видиш, че има индивиди, които пишат със задника си.
Няма перфектни хора на Земята. Така че, дребнавите ти забележки са ненужни.
И, хайде сега кажи защо, според теб, моят правопис е 'адски неграмотен'?! Точно какъвто ти се опитваш да го изкараш. Не се занимавам с граматика, правопис или структура на българския език по цял ден. Възмутих се от факта, че вместо горният потребител да ми отговори направо, първо се захвана за правописа ми.
Изведнъж идва един като теб и ми казва, че не мога да пиша правилно. Ако се огледаш, ще видиш, че има индивиди, които пишат със задника си.
Няма перфектни хора на Земята. Така че, дребнавите ти забележки са ненужни.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хора, някой може ли да ми каже от кога точно започва януарската сесия
Като птичка в небесата 
26 того... 
-
кой повика кой почука
- Драскач
- Bootylicious
- В началото бе словото
- Специалност: География
- Курс: втори
И мен ме интересува този въпрос за индивидуалните протоколи... Как става работата? 
Where there is a will there is a way!
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Плащаш си съответната сума в Паричния или където ти е касата и после - беж в Отдел Студенти, протокола е едно парче хартия 10 на 12 и се попълват имената ти, дисциплината, оценка и дата.
- Bootylicious
- В началото бе словото
- Специалност: География
- Курс: втори
Ако се явя на изпита по време на редовната сесия на друг курс трябва ли пак да плащам...?
Where there is a will there is a way!
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кратко и ясно.
Мине ли ТВОЯТА редовна и поправителна сесия - трябва ти протокол, независимо кога и с кого се явяваш на изпит. Т.е. - плащаш.
Мине ли ТВОЯТА редовна и поправителна сесия - трябва ти протокол, независимо кога и с кого се явяваш на изпит. Т.е. - плащаш.
-
kubetski
- В началото бе словото
- Специалност: НУПЧЕ
- Курс: първи
А сега каква е процедурата, като съм изпуснал първите контролни за текуща оценка? Кога и как ще ги правя?