На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от prizivzaborba »

Нови студентски протести в петък

В петък, 19 декември, от 11:00 ч. от зала Христо Ботев в Студентския град ще тръгне протестно шествие до пл. Народно събрание, където ще се проведе митинг.

В съобщение до медиите студентите заявяват, че на всички е омръзнало проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.

Младите нямат никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени, се казва в съобщението.

За повече инфо http://www.priziv.org и http://sroksos.org/

БНР
http://www.bnr.bg/Horizont/News/Bulgari ... udenti.htm

УБИТИЯТ КОЛЕГА Стоян Балтов

Изображение

*закачена като важна и променена от alhimikat/симион/

==================================

ИСКАНИЯ

Отправени от инициативна група от граждани
и неправителствени организации

1. Бързо, сурово и справедливо наказание за убийците на Стоян Балтов;
2. Разследване на виновните институции, допуснали предпоставки за възникването на подобни инциденти;
3. Отчет на МВР и Прокуратура за извършената дейност, обявяване на всичките участници в убийството на Стоян, достъп до видеоматериалите от вечерта на убийството;
4. Одържавяване на територията на Студентски град и изцяло държавно стопанисване на общежития и площи;
5. Незабавни общи действия на държавни, общински и университетски институции за оформянето на Студентски град като територия за обучение и отдих на студенти;
6. Всички дискотеки и заведения незабавно да изпълнят законовите и нормативните изисквания, нарушителите да бъдат закрити;
7. Незабавни мерки по отношение на подобряване инфраструктурата, сигурността и осветлението в Студентски град;
8. Ограничаване на транспортния трафик през Студентски град и строг контрол над паркирането на автомобили по тротоари и зелени площи;
9. Стопанисваните от университетите сгради да се ползват само и единствено за студентски нужди;
10. Обвързване на капацитета на висшите училища с наличния сграден фонд, в изпълнение на всички нормативни изисквания и европейски предписания;
11. Забрана за продажба на алкохол в Студентски град;
12. Подобрено медицинско обслужване в Студентски град;
13. Увеличаване на капацитета на органите на реда на територията на Студентски град.

Начален срок за изпълнение на исканията: 15 декември 2008-ма година.
Покана за дискусия и първоначален отчет за предприетите действия: 16 декември 2008-ма.
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

ВИЕ НЕ ДОЙДОХТЕ - ТОГАВА НИЕ ИЗЛИЗАМЕ

На днешната дискусия властта ни обяви тотален бойкот - не присъстваше никой от поканените (с изклюмение на представител на Министерството на здравеопазването, който ни съобщи, че линейката за Стоян е идвала от Сточна гара!!!!). Местата на поканените господа останаха празни. Те демонстративно отказаха да говорят със студентите. Сега вече ще си говорим с тях НА УЛИЦАТА! Всички присъствали студентски организации бяха единодушни по двата основни въпроса:
1) СТУДЕНТСКИ ГРАД ТРЯБВА ОТНОВО ДА СЕ ВЪРНЕ НА СТУДЕНТИТЕ;
2) ПРОТЕСТ! ПРОТЕСТ! ПРОТЕСТ!

И ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА МЪЛЧИМ, КАКТО МИНАЛИЯ ПЕТЪК!

Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: На 19 декември (петък) - нов протест в Студентски град!

Мнение от Бeтон »

Вие май си нямате друга работа.
Я кажи колко пъти на седмица се събирате и с какво се занимавате в организацията? Някъде протестче да спретнете, такива нещица? Сега ти се е паднало да пущиш реклама у форумо :lol: :lol: :lol: :lol:
Пари откъде вземате, ако не е тайна, т.е. исках да питам кой ви спонсорира, за да извършвате дейността. Въпросният ще е човек с мислене в перспектива. Все нещо ще стане, че да се дигне протест, така че работа ще има.
Иначе идеите за протести, които не вършат никаква работа ми напомнят на един Мохабетчиев ли се казваше, но ако греша, значи организатора ви е копнал и пейстнал всичко от него.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Този път най - вероятно и аз ще се включа. :D
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
abvgde
В началото бе словото

Мнение от abvgde »

Бeтон написа:Вие май си нямате друга работа.
Я кажи колко пъти на седмица се събирате и с какво се занимавате в организацията? Някъде протестче да спретнете, такива нещица? Сега ти се е паднало да пущиш реклама у форумо :lol: :lol: :lol: :lol:
Пари откъде вземате, ако не е тайна, т.е. исках да питам кой ви спонсорира, за да извършвате дейността. Въпросният ще е човек с мислене в перспектива. Все нещо ще стане, че да се дигне протест, така че работа ще има.
Иначе идеите за протести, които не вършат никаква работа ми напомнят на един Мохабетчиев ли се казваше, но ако греша, значи организатора ви е копнал и пейстнал всичко от него.
Овчедушието алооо .. марш!

Време е младите хора в тая държава да се надигнем и да поискаме сметка от оная сган за всяко тяхно действие.

Този път всички сме там.
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

КОЛКО ОЩЕ ТРЯБВА ДА УМРАТ, ЗА ДА НИ ЧУЕТЕ?!?

СТИГА АМНЕЗИЯ!

На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка. Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото. Ние младите да сме обречени да сме поколението на „500 лева”, без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.
На 19.12.2008 от 11.00ч пред зала „Христо Ботев” инициативна група от студенти и граждански сдружения организира протестно шествие от Студентски град до пл. Народно Събрание, където ще се проведе протестен митинг.
Поради отказа от диалог на отговорните институции с представители на българските студенти, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите на студентите да бъдат решени.
Призоваваме всички студенти, всички граждани, цялата интелигенция, съпричастни с нашите проблеми и проблемите на цялото ни общество да ни подкрепят в нашето начинание.

Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Re: КОЛКО ОЩЕ ТРЯБВА ДА УМРАТ, ЗА ДА НИ ЧУЕТЕ?!?

Мнение от Don Horhe »

prizivzaborba написа:поколението на „500 лева”
Хмм, това доста прилича на "поколението на 700 евро", което се отнася до младежите в Гърция. Май някой се е възползвал от функциите Ctrl+C и Ctrl+V. Иначе подкрепям идеята за протест, ако си бях в България най-вероятно щях да се присъединя, ама поне проявете поне малко оригиналност.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

abvgde написа:
Овчедушието алооо .. марш!

Време е младите хора в тая държава да се надигнем и да поискаме сметка от оная сган за всяко тяхно действие.

Този път всички сме там.
То че трябва, трябва...миналия път пропуснах, но бях доста усъмнен в намеренията. Този път може и да се присъединя. Лошото е, че ти пишеш да се надигнем всички, но не осъзнаваш, че масата е свикнала именно с такъв живот, именно с такива ценности, ТЕ няма да се надигнат още дълго време. Трябва още доста трагедии да станат, че да се получи. Но все пак, ако реша, ще съм на линия и аз.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

По всяка вероятност ще дойда, но ми се ще да науча за какво конкретно ще протестирам, защото от красивите думи по - горе не ми стана особено ясно. Ако ще се обръщаме към министри, президенти или знам ли към кого още, то трябва да имаме ясни искания, а не да ходим на протест заради самия протест и да плашим гаргите един вид...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от alhimikat »

Здравейте, подкрепям инициативата, защото смятам ситуацията в Студентски град за абсурдна, която може да вземе още животи. Най-малкото трябва сериозна реформа в образователната сфера, а не да се пошуми няколко дни заради убийството и после всичко да отмине. Убийството е следствие на хаоса.

Нека се замислим това ли е животът, който искаме - за нас и за тези след нас!

Закачам темата като важна във всички форуми за няколко дни.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Аз сигурно ще отида,ако не реша все пак да ида на лекции.Ще видим.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Исканията ми се струват основателни и приемливи, с изключение на това за алкохола :| . Никой няма да забрани продажбата му ТОЧНО в Студентски град, в това може да сме сигурни...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Аз също съм "ЗА". Търпението ми вече се изчерпи!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
charming
Драскач
Курс: завършил

Мнение от charming »

Аз също съм "за" ,да поемем нещата в свои ръце,след като никой не го прави в тая държава!!!!!!
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

"Разликата между случая в Гърция и България е от земята до небето. В Гърция полицията уби младеж на 15 години, докато в България историята е съвсем различна", каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев пред bTV.
Разликата е в това, че при нас системата ни "убива" ежедневно. Всеки ден водим борба за оцеляване срещу некадърността, алчността, арогантността, злобата на едно Правителство, което не го е грижа за хората!
И още от речта на Министъра:
"Студентският град никога не е бил идеалното място за живеене, но след 90-те години реституцията нанесе огромни щети, напомни Вълчев. Самите висши учебни заведения дадоха под наем свои имоти, включително и едно общежитие беше превърнато в хотел. Едва ли и половината, които живеят там, са студенти. В непосредствена близост до ВУЗ-ове вече има жилища и се води друг живот. Вината носи този, който е дал разрешението, т.е. общината", обобщи министърът."
А пита ли ни нас как живеем в това "неидеално място"?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Заключено

Обратно към “Мнения”