Световен ден за борба със СПИН
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Световен ден за борба със СПИН
Днес е Световният ден за борба със СПИН
За първи път той е отбелязан през 1998 г. Данните за българия са:
Общият брой на официално регистрираните болни от вируса на СПИН в България е 926.
Само през тази година са регистрирани 111 нови случая на ХИВ-позитивни.
Това което прави впечатление е, че над 50% от новооткритите случаи са млади хора, под 30 г..
Много широка е възрастовата граница на заразените - между 17 и 71 годишни.
Другата тревожна тенденция е, че се увеличава броят на заболелите над 50 г.
Нека се замислим върху фактите! Не бъдете безразлични!
За първи път той е отбелязан през 1998 г. Данните за българия са:
Общият брой на официално регистрираните болни от вируса на СПИН в България е 926.
Само през тази година са регистрирани 111 нови случая на ХИВ-позитивни.
Това което прави впечатление е, че над 50% от новооткритите случаи са млади хора, под 30 г..
Много широка е възрастовата граница на заразените - между 17 и 71 годишни.
Другата тревожна тенденция е, че се увеличава броят на заболелите над 50 г.
Нека се замислим върху фактите! Не бъдете безразлични!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Световен ден за борба със СПИН
Аз съм се тествала периодично 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Хах... в училище на този ден ни раздаваха презервативи с изтекъл срок а годност 
Иначе и аз се каня да си направя изследване, въпреки че нямам никакви рискови фактори. Да се има черно на бяло, пък и да започна да си изграждам културата по този въпрос.
Иначе и аз се каня да си направя изследване, въпреки че нямам никакви рискови фактори. Да се има черно на бяло, пък и да започна да си изграждам културата по този въпрос.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
71-годишни болни от СПИН? 
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
те като са на 70, да не би да не са хора?
а и стар хипар с lsd не можеш го уплаши(=
пък и...аз съм слушал истории за купони, на които са носени плата със спринцовки през соц-а:)
ние не сме открили Америка, друже
а и стар хипар с lsd не можеш го уплаши(=
пък и...аз съм слушал истории за купони, на които са носени плата със спринцовки през соц-а:)
ние не сме открили Америка, друже
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм казал, че не са хора. Чудя се как ли са го хванали. В техния случай вероятно е при контакт на кръвта със заразена кръв или слюнка.
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Не бяха с изтекъл срок на годност...но да, беше достатъчно скоро за да не е безопасно да се ползватMidwinterSun написа:Хах... в училище на този ден ни раздаваха презервативи с изтекъл срок а годност
Иначе, аз мисля, че е тъпо да се нарича даден ден - ден за борба със СПИН. Защо трябва да се сещаме за тези неща само в един ден в годината.За това би трябвало да се говори по-често и въпросните презервативи да не се раздават само на 1ви декември
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
Помня, че на мен Гинка ми даде два с многозначителен поглед, а аз ги дадох на Боби Н. и тя се изчервиMidwinterSun написа:Хах... в училище на този ден ни раздаваха презервативи с изтекъл срок а годност
New jorney
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Защото иначе въобще не се сещаме. Иначе си права, че трябва да се сещаме по-често.Mushmul написа: Защо трябва да се сещаме за тези неща само в един ден в годината?
Презервативите не се раздават, те се купуват- има ги в аптеки, магазини и т.н! Не очаквайте някой да Ви дадава презервативи! Всеки сам трябва да носи отговорност за себе си и околните!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ъъъм... аз не виждам някой тук да очаква да му дават презервативи безплатно. Но ти май не видя иронията в това училището да организира инициатива с цел безопасност и предпазване, а средствата за това да са... практически ненужни и неизползваеми.
А това със сещането... Аааааайде бе, и за Св. Валентин така - защо да е само един ден... Ми да не би да ви е забранено през другите дни да си мислите за СПИН-а??? Въпросът е, че когато бъде определен национален или световен ден за нещо си, това означава, че на това нещо се обръща голямо внимание. Защото е нужно да му се обръща внимание. Писна ми от тоя глупав довод "защо трябва само в един ден да се сещаме". Пфуууууу...
А това със сещането... Аааааайде бе, и за Св. Валентин така - защо да е само един ден... Ми да не би да ви е забранено през другите дни да си мислите за СПИН-а??? Въпросът е, че когато бъде определен национален или световен ден за нещо си, това означава, че на това нещо се обръща голямо внимание. Защото е нужно да му се обръща внимание. Писна ми от тоя глупав довод "защо трябва само в един ден да се сещаме". Пфуууууу...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Да разбирам ли, че до сега не си си изградила каквато и да е култура по въпроса? И като бъдещ юрист трябва да си наясно с това, че всеки документ си има давност, ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа?MidwinterSun написа:Хах... в училище на този ден ни раздаваха презервативи с изтекъл срок а годност
И още един въпрос - какво точно разбираш под "рискови фактори"?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пояснявам.Bethany написа:Да разбирам ли, че до сега не си си изградила каквато и да е култура по въпроса? И като бъдещ юрист трябва да си наясно с това, че всеки документ си има давност, ако ме разбираш какво се опитвам да ти кажа?MidwinterSun написа:Хах... в училище на този ден ни раздаваха презервативи с изтекъл срок а годност
И още един въпрос - какво точно разбираш под "рискови фактори"?
Под "да си изградя култура по този въпрос" имах предвид да започна да се изследвам редовно.
Не ме спрягай още за юрист, моля те - не съм пети курс, за да ме заяждат за това. Освен това какво общо има давността на даден документ с темата?
Под "нямам рискови фактори" имам предвид, че не съм имала рисковани сексуални контакти, а единствените игли, които са били забивани в ръцете ми, са били вадени от опаковките си пред очите ми.

- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
MidwinterSun написа:Хах... в училище на този ден ни раздаваха презервативи с изтекъл срок а годност
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
за изследването...
според мен е супер етично като идея.
просто преди да имаш по-трайни отношения с някого- правиш си тест(не само за СПИН) и ако си отрицателен, след това можеш да си спокоен, че няма да те мразят цял живот, задето си обичал някого.
всъщност наличието на еднократни ситуации между връзките, според мен, е достатъчна причина да се изследваш.
и никакъв страх от истината не бива да те спира(=
според мен е супер етично като идея.
просто преди да имаш по-трайни отношения с някого- правиш си тест(не само за СПИН) и ако си отрицателен, след това можеш да си спокоен, че няма да те мразят цял живот, задето си обичал някого.
всъщност наличието на еднократни ситуации между връзките, според мен, е достатъчна причина да се изследваш.
и никакъв страх от истината не бива да те спира(=