Чужди езици

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Infinity
В началото бе словото

Чужди езици

Мнение от Infinity »

Записах се психология тея дни и сега се чудя какви чужди езици могат да се учат и аз ли си ги избирам?
Sunlight divine cover my land
Angels of light take care of us
Аватар
yanitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yanitsa »

това е един добър въпрос, но дали ще разберем преди октомври?
mind ...
Аватар
yolina
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от yolina »

и аз имам абсолютно същия въпрос- значи ще сме колежки :lol:
В документите за записване имаше такъв въпрос ,но така и нищо не писах.. А вие?
И все пак се чудя - за психология най- много би трябвало да пасват английски, немски и френски, но нищо не знам
:?:
Pravi kakvoto trqbva i iska6, a da stava kakvoto 6te :))))) Vse pak imame edin jivot, nali :)
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Re: Чужди езици

Мнение от user-1209 »

Infinity написа:Записах се психология тея дни и сега се чудя какви чужди езици могат да се учат и аз ли си ги избирам?
Споко няма значение какво сте писали при записването. После иам списъци с езици и всеки се записва(някъде до 2 седмици след началото). Има анг, нем, испански със сигурност ама може и други ако се съберат хора.
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

няма значение каква специалност си, можеш да се запишеш за чужд език и с групи от друга специалност, зависи от преподавателя, или пък да ходиш без да си записан и без да се явяваш накрая на изпит,стига да се разбереш със съответния преподавател..
аз например си ходех на немски без да съм записана...
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

Няма значение какво сте писали при подаване, после като почне семестъра се правят нови списъци. Можете да се запишете на колкото си искате езици, но само от един ще ви се признават кредити. А иначе нещо интересно е , че и през лятото има езикови курсове по някои езици, които са безплатни за на студентите на СУ.
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Infinity
В началото бе словото

Мнение от Infinity »

А, ми това е прекрасно! Сега ако имам и време и ще бъде още по-прекрасно! Мерси :)
Sunlight divine cover my land
Angels of light take care of us
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

Polliwog написа:Няма значение какво сте писали при подаване, после като почне семестъра се правят нови списъци. Можете да се запишете на колкото си искате езици, но само от един ще ви се признават кредити. А иначе нещо интересно е , че и през лятото има езикови курсове по някои езици, които са безплатни за на студентите на СУ.
Кой ти го каза т'ва?!
Alice
В началото бе словото

Мнение от Alice »

Polliwog написа:Няма значение какво сте писали при подаване, после като почне семестъра се правят нови списъци. Можете да се запишете на колкото си искате езици, но само от един ще ви се признават кредити. А иначе нещо интересно е , че и през лятото има езикови курсове по някои езици, които са безплатни за на студентите на СУ.
Polliwog, ако се запиша например на два езика, нали аз си посочвам от кой искам да ми се признават кредитите? Тези езикови курсове само през лятото ли са? И за кои езици има? А може би това зависи от броя на желаещите???
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

И аз искам инфо за езиковите курсове през лятото...
Особено ако дават кредити:)
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

Значи, ако си на два езика ти си посочваш от кой ти се броят кредити.
Иначе , всеки факултет евентуално би трябвало да предлага такива курсове. Аз случайно разбрах от една колежка от друг факултет и съответно си ходех там :), понеже мисля, че в нашия нямаше. Незнам от какво зависи и какви езици има , но немски и английски има 100%. Просто трябва да се поразтърси човек, следващото лято ще проучваме пак..дано има и в нашия факултет :)
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Стига бе, и в кой факултет е т'ва??? Много ми се иска и аз да ходя, догодина задължително ше се пробвам! Дано някъде да има италиански!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Alice
В началото бе словото

Мнение от Alice »

^PrincessA^, като се записвах в Стопанския Ф, можех да избирам втори език м/у немски, френски, испански и италиански.
Затова предполагам, 4е там може и да има курсове по италиански.
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

Ами сега имаше във ФМИ, за другаде незнам, но ще проучим.
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

хайде и аз имам въпросчета..
аз ще уча туризъм и имам право да избирам между следните езици - английски, руски, испански, френски
бихте ли ме посъветвали кой да избера? интересува ме какво е нивото на учене, защото знам английски и руски и съвсем нищо не разбирам от другите два..групите как се формират? и кое е по добре? да избера език, който знам, за да може поне по това да не ме късат, или да запиша напълно непознат език? първият ми език ще е немски, но ако запиша втори (примерно испански) до какво ниво ще стигна с обучението?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”